Videokokouksen livestriimaus

Sisäinen ja verkkotunnusten välinen livestriimaus on saatavilla seuraavissa Google Workspace ‑versioissa:

• Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Vertaile Google Workspace ‑versioita tai lue lisää käytettävissäsi olevista Meet-ominaisuuksista.

Jos livestriimaus on otettu käyttöön työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit antaa organisaation käyttäjien seurata videokokouksia. Verkkotunnusten välisen livestriimauksen avulla järjestelmänvalvojat voivat kutsua jopa 50 luotettua Workspace ‑aliverkkotunnusta liittymään livestriimeihin. Livestriimin katsojien enimmäismäärä riippuu Google Workspace ‑versiosta.

Vinkki: Jos olet organisaation Google Meetiä hallinnoiva Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja, salli ensin livestriimaus.

Kuka voi katsella livestriimiä?

Vain omaan organisaatioosi kuuluvat voivat katsella livestriimiä. Kaikki organisaatioosi kuuluvat voivat lopettaa ja aloittaa striimin kokouksen aikana sekä tallentaa tapahtuman. Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, eivät voi osallistua kokoukseen aktiivisesti tai kontrolloida striimiä tai tallennusta.

Vinkki: Livestriimien järjestäjät näkevät katsojien lukumäärän näytön yläreunassa. Livestriimin laskurissa näkyy jokainen uusi katsoja sataan käyttäjään asti. Sadan käyttäjän jälkeen katsojamäärä pyöristetään viiden katsojan tarkkuuteen.

Meetiä tukevat selaimet

Voit katsella livestriimikokouksia näillä selaimilla:

• Chrome-selain
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®.

Mitä Meetin livestriimin kautta voi jakaa?

• Reaaliaikaiset työntekijä- ja henkilöstökoulutukset
  • Tiedotteet oppilaille
  • Kokousmateriaalit, joita ei voi jakaa fyysisesti
  • Koko organisaatiolle suunnatut esitykset, joissa on useita esittäjiä
  • Osallistujille on mahdollista antaa tarvittaessa vain katseluoikeudet

Livestriimin määrittäminen Google Kalenterissa

Osa 1: Livestriimitapahtuman luominen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. KlikkaaPlusLuoja sittenTapahtumaja sittenLisäasetukset.
  3. Lisää tapahtuman tiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja kuvaus.
  4. Lisää osallistujat, jotka voivat osallistua videokokoukseen täysin oikeuksin.
    • Kaikki tapahtumaan lisätyt voivat näkyä, kuulua ja jakaa näyttönsä.
    • Voit lisätä osallistujiksi myös muihin organisaatioihin ja luotettuihin verkkotunnuksiin kuuluvia. Vain oman organisaatiosi jäsenet voivat tallentaa ja kontrolloida striimiä.
  5. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‑kohdassa olevaa alanuolta""ja sittenLisää livestream.
  6. Vahvista klikkaamalla Lisää livestream -vaihtoehtoa uudelleen.
  7. Klikkaa Tallennaja sittenLähetä.
    Huom. Striimaus ei ala automaattisesti. Klikkaa kokouksen aikana oikeasta alakulmasta , klikkaa Livestriimausja sittenAloita striimaus.

Osa 2: Lisätapahtuman luominen niille osallistujille, joilla on vain katseluoikeus

Jos haluat kutsua tiettyjä henkilöitä vain katsomaan livestriimiä, luo vain katsottavissa oleva tapahtuma. Tapahtuma ja sen linkki lisätään niiden osallistujien kalentereihin, joilla on vain katseluoikeus.

Tähän tapahtumaan kutsutut osallistujat eivät näy eivätkä kuulu kokouksessa, eivätkä he voi esittää näyttöään tai tallentaa tai kontrolloida striimausta.

Vinkki: Kutsutut osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, voivat liittyä livestriimeihin, vaikka heidän tilinsä eivät tue livestriimausta tai livestriimaus on poissa päältä heidän organisaatioissaan.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa luomaasi livestriimitapahtumaa ja sitten Muokkaa "".
  3. Valitse yläreunasta Lisää toimintojaja sittenLuo vain katsottavissa oleva tapahtuma.
  4. Lisää osallistujat ja huoneet, joilla on vain katseluoikeus, ja muita tietoja, kuten kuvaus.
  5. Valitse Tallenna ja sittenLähetä.

Livestriimin poistaminen Google Kalenterin tapahtumasta

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa livestriimitapahtumaa ja sitten Muokkaa Edit.
  3. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sitten Poista livestream.
  4. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Kokouksen linkki muuttuu, kun lisäät tai poistat livestriimin. Muista jakaa päivitetty linkki osallistujille.

Livestriimin aloittaminen ja lopettaminen

Jos järjestelmänvalvoja sallii, kuka tahansa kokouksen järjestäjän kanssa samaan organisaatioon kuuluva osallistuja voi aloittaa tai lopettaa livestriimin.

Voi aloittaa tai lopettaa livestriimin Vain katseluoikeus, ei voi kontrolloida livestriimiä
Kokouksen järjestäjä
Kuulut samaan organisaatioon livestriimin järjestäjän kanssa Osallistujat, joilla on vain katseluoikeudet
Järjestelmänvalvoja päästää sinut livestriimiin
Olet liittynyt täysimääräisenä osallistujana

1. Avaa Google Kalenteri ja liity videokokoukseen.
  2. Valitse Lisää ""ja sitten Aloita striimaus.
  3. Vahvista, että haluat aloittaa striimauksen. Kun striimaus on käynnissä, vasemmassa yläkulmassa näkyy "Live"-merkintä. Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, voivat nyt seurata kokousta striimin URL-osoitteen kautta.
  4. Valitse Lisää ""ja sitten Lopeta striimaus.
  5. Vahvista, että haluat lopettaa striimauksen.

Livestriimitapahtuman tallentaminen

Täysivaltaiset osallistujat, jotka kuuluvat samaan organisaatioon kuin kokouksen järjestäjä, voivat tallentaa livestriimin, jotta tapahtuma on katsottavissa myös kokouksen päätyttyä. Livestriimitapahtumia ei tallenneta automaattisesti, joten tallennus on aloitettava ja lopetettava manuaalisesti. Katso miten videokokous tallennetaan.

Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, eivät voi kontrolloida tallennusta.

Livestriimitapahtuman seuraaminen

Vinkki: Livestriimin linkkiä käyttävät osallistujat eivät voi olla yhteydessä kokouksen osallistujiin tai muihin livestriimin seuraajiin.

Osallistujat voivat seurata livestriimitapahtumaa

• klikkaamalla livestriimin linkkiä Kalenterin tapahtumasta tai sähköpostista
  • kokoushuoneesta, joka on lisätty tapahtumaan ja jossa on käytössä Chromebox tai Chromebase for meetings.

Seuratessasi livestriimitapahtumaa voit

• pysäyttää ja aloittaa livetoiston
  • muuttaa toistonopeutta ja videon laatua
  • toistaa videon televisiossa
  • vaihtaa koko näytön tilaan.

Vinkki: Jos haluat katsoa tapahtuman myöhemmin, kysy kokouksen järjestäjältä, onko tallennetta saatavilla. Livestriimiä voi seurata vain suorana lähetyksenä.

Tekstitysten lisääminen livestriimiin

Jotta livestriimitapahtumassa voi käyttää tekstityksiä, kokouksen osallistujien on ensin laitettava livestriimitekstitykset päälle varsinaisessa kokouksessa. Livestriimitekstitykset näkyvät kokouksessa määritetyllä kielellä. Käytettävissä olevat kielet ovat englanti, saksa, ranska, espanja ja portugali.

Kokouksen osallistujat:

1. Liity kokoukseen, jossa livestriimi on päällä.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Toiminnot  ja sitten Livestriimaus
  3. Valitse tekstityskieli valikosta ja sitten klikkaa Aloita suoratoisto.

Livestriimin katsojat:

• Jos käytät tietokonetta, klikkaa livestriiminäkymästä  Ota tekstitys käyttöön "" tai Poista tekstitys käytöstä "".
  • Jos käytät mobiililaitetta, napauta livestriiminäkymän oikeasta yläkulmasta Valikko  ja sitten Tekstitykset.

Muuta aiheeseen liittyvää: