Videokokouksen livestriimaus

Tämä ominaisuus on saatavilla G Suite Enterprise-, G Suite Enterprise for Education- ja G Suite Enterprise Essentials -käyttäjille. Lue lisää artikkelista Compare G Suite editions.

G Suite ‑asiakkaat voivat käyttää 30.9.2020 asti Google Meetin edistyneitä videokonferenssiominaisuuksia, kuten suurempia, jopa 250 osallistujan kokouksia, livestriimausta ja tallennusta. 30.9. jälkeen Google Meetin ominaisuuksien saatavuus riippuu asiakkaan G Suite ‑käyttöoikeussopimuksesta. Tallennetut kokoukset säilyvät kuitenkin niiden omistajan Drivessa.

Vinkki: Jos olet organisaation Google Meetiä hallinnoiva G Suite ‑järjestelmänvalvoja, salli ensin livestriimaus.

Jos käytät Google Meetiä töissä tai koulussa, voit lisätä tapahtumaan livestriimin jopa 100 000 henkilölle, joille annetaan vain katseluoikeus.

Kuka voi katsella livestriimiä?

Vain omaan organisaatioosi kuuluvat voivat katsella livestriimiä. Kaikki organisaatioosi kuuluvat voivat lopettaa ja aloittaa striimin kokouksen aikana sekä tallentaa tapahtuman. Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, eivät voi osallistua kokoukseen aktiivisesti tai kontrolloida striimiä tai tallennusta.

Meetin käyttöön sopivat tuetut selaimet

Voit katsella livestriimikokouksia näillä selaimilla:

• Chrome-selain
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®.

Mitä Meetin livestriimin kautta voi jakaa?

• Reaaliaikaiset työntekijä- ja henkilöstökoulutukset
  • Tiedotteet oppilaille
  • Kokousmateriaalit, joita ei voi jakaa fyysisesti
  • Koko organisaatiolle suunnatut esitykset, joissa on useita esittäjiä
  • Osallistujille on mahdollista antaa tarvittaessa vain katseluoikeudet

Livestriimin määrittäminen Google Kalenterissa

" "

Osa 1: Livestriimitapahtuman luominen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse Plus Luo ja sitten Lisäasetukset.
  3. Lisää tapahtuman tiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja kuvaus.
  4. Lisää osallistujat, jotka voivat osallistua videokokoukseen täysin oikeuksin.
    • Voit lisätä enintään 250 osallistujaa. Kaikki tähän tapahtumaan lisätyt voivat näkyä, kuulua ja jakaa näyttönsä.
    • Voit lisätä osallistujiksi myös muihin organisaatioihin kuuluvia. Vain oman organisaatiosi jäsenet voivat tallentaa ja kontrolloida striimiä. Voit kutsua tämän tapahtuman avulla kokoukseen esim. puhujia.
  5. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sitten Lisää livestream.
  6. Jos haluat antaa tietyille osallistujille vain katseluoikeudet, valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse Kopioi Kopioi ja sitten jaa livestriimin URL-osoite sähköpostilla tai chat-viestissä.
    • Jatka Osaan 2 (Lisätapahtuman luominen niille osallistujille, joilla on vain katseluoikeus).
      • Vinkki: Vain omaan organisaatioosi kuuluvat osallistujat voivat nähdä livestriimin. Voit lisätä enintään 100 000 osallistujaa, joilla on vain katseluoikeus.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Striimaus ei ala automaattisesti. Valitse kokouksen aikana Lisää ""ja sitten Aloita suoratoisto.

Osa 2: Lisätapahtuman luominen niille osallistujille, joilla on vain katseluoikeus

Jos haluat kutsua tiettyjä henkilöitä vain katsomaan livestriimiä, luo vain katsottavissa oleva tapahtuma. Tapahtuma ja sen linkki lisätään niiden osallistujien kalentereihin, joilla on vain katseluoikeus. Voit lisätä enintään 100 000 osallistujaa, joilla on vain katseluoikeus.

Tähän tapahtumaan kutsutut osallistujat eivät näy eivätkä kuulu kokouksessa, eivätkä he voi esittää näyttöään tai tallentaa tai kontrolloida striimausta.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa luomaasi livestriimaustapahtumaa ja sitten Muokkaa .
  3. Valitse yläreunasta Lisää toimintoja ja sitten Luo vain katsottavissa oleva tapahtuma.
  4. Lisää osallistujat ja huoneet, joilla on vain katseluoikeus, ja muita tietoja, kuten kuvaus.
  5. Valitse Tallenna ja sitten Lähetä.

Livestriimin poistaminen Google Kalenterin tapahtumasta

" "

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa livestriimitapahtumaa ja sitten Muokkaa Edit.
  3. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sitten Poista livestream.
  4. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Kokouksen linkki muuttuu, kun lisäät tai poistat livestriimin. Muista jakaa päivitetty linkki osallistujille.

Liivestriimin aloittaminen Google Meetissä

" "

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com, klikkaa Liity kokoukseen tai aloita kokous ja klikkaa sitten Jatka. Klikkaa seuraavasta näytöstä Liity nyt
  2. Kun olet kokouksessa, kopioi kokouksen tiedot klikkaamalla Kopioi Kopioi.
  3. Lähetä kokouksen tiedot ihmisille, joiden haluat osallistuvan kokoukseen interaktiivisesti. Lähetä kutsut osallistujille liittämällä kopioimasi tiedot ajastettuun kutsuun, sähköpostiin tai johonkin muuhun lähetettävään viestiin.

Vinkki: Jos käytät Microsoft Outlookia, voit suorittaa vaiheet 1–3 Google Meetin Outlook-lisäosan avulla.

1. Klikkaa kutsussa vaiheessa 3 lähettämääsi kokouksen URL-osoitetta tai kopioi ja liitä se selaimesi osoitepalkkiin.
  2. Näet videonäkymän itsestäsi omassa selaimessasi. Klikkaa Valikko "" ja valitse avattavasta valikosta Lisää sisäinen livestriimi.
  3. Livestriimilinkki näkyy näyttösi oikeassa alakulmassa. Voit kopioida ja jakaa tämän linkin livestriimiin osallistuville organisaatiosi jäsenille klikkaamalla Kopioi Kopioi.
  4. Kun olet valmis, voit aloittaa livestriimisi. Alla on ohjeet livestriimin aloittamiseen.

Livestriimin aloittaminen ja lopettaminen

" "

Kaikki kokouksen järjestäjän organisaatioon kuuluvat osallistujat voivat aloittaa ja lopettaa livestriimaamisen, jos G Suite ‑järjestelmänvalvoja on sallinut sen.

Voi aloittaa ja lopettaa livestriimin Vain katseluoikeus, ei voi kontrolloida livestriimiä
Kokouksen järjestäjä
Kuulut samaan organisaatioon livestriimin järjestäjän kanssa Osallistujat, joilla on vain katseluoikeudet
G Suite ‑järjestelmänvalvoja päästää sinut livestriimiin
Olet liittynyt täysimääräisenä osallistujana

1. Avaa Google Kalenteri ja liity videokokoukseen.
  2. Valitse Lisää ""ja sitten Aloita striimaus.
  3. Vahvista, että haluat aloittaa striimauksen. Kun striimaus on käynnissä, vasemmassa yläkulmassa näkyy "Live"-merkintä. Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, voivat nyt seurata kokousta striimin URL-osoitteen kautta.
  4. Valitse Lisää ""ja sitten Lopeta striimaus.
  5. Vahvista, että haluat lopettaa striimauksen.

Livestriimitapahtuman tallentaminen

" "

Täysivaltaiset osallistujat, jotka kuuluvat samaan organisaatioon kuin kokouksen järjestäjä, voivat tallentaa livestriimin, jotta tapahtuma on katsottavissa myös kokouksen päätyttyä. Livestriimitapahtumia ei tallenneta automaattisesti, joten tallennus on aloitettava ja lopetettava manuaalisesti. Katso miten videokokous tallennetaan.

Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, eivät voi kontrolloida tallennusta.

Livestriimitapahtuman seuraaminen

" "

Vinkki: Livestriimin linkkiä käyttävät osallistujat eivät voi olla yhteydessä kokouksen osallistujiin tai muihin livestriimin seuraajiin.

Osallistujat voivat seurata livestriimitapahtumaa

• klikkaamalla livestriimin linkkiä Kalenterin tapahtumasta tai sähköpostista
  • kokoushuoneesta, joka on lisätty tapahtumaan ja jossa on käytössä Chromebox tai Chromebase for meetings.

Seuratessasi livestriimitapahtumaa voit

• pysäyttää ja aloittaa livetoiston
  • muuttaa toistonopeutta ja videon laatua
  • toistaa videon televisiossa
  • vaihtaa koko näytön tilaan.
Vinkki: Jos haluat katsoa tapahtuman myöhemmin, kysy kokouksen järjestäjältä, onko tallennetta saatavilla. Livestriimiä voi seurata vain suorana lähetyksenä.

Muuta aiheeseen liittyvää: