Duo og Meet er slått sammen til en ny Meet-app. Brukere av Meet (opprinnelig) kan laste ned den nye appen.

Bli med i møter

Viktig: Finn ut hvordan du blir med i møter i den nye Meet-appen Meet-appen.

Du kan bli med i videomøter fra Google Meet, Google Kalender, Gmail osv. Du kan også ringe inn til møter fra en telefon eller et møterom, eller du kan bruke Google Meet uten Google-konto.

Finn ut hvilke møter du kan bli med i

Brukere med personlig konto

Som bruker av en personlig konto kan du bli med i

• alle møter du blir invitert til av brukere med personlige kontoer, Workspace Individual-abonnenter og Google One-abonnenter
  • enkelte møter du blir invitert til av andre brukere med Google Workspace-konto
    • Tips: Administratorer for enkelte Workspace-brukere kan hindre deg i å bli med i møter.
Google One-abonnenter

Som Google One-abonnent kan du bli med i

• alle møter du blir invitert til av brukere med personlige kontoer, Workspace Individual-abonnenter og Google One-abonnenter
  • enkelte møter du blir invitert til av andre brukere med Google Workspace-konto
    • Tips: Administratorer for enkelte Workspace-brukere kan hindre deg i å bli med i møter.
Google Workspace Individual-abonnenter

Som Workspace Individual-abonnent kan du bli med i

• alle møter du blir invitert til av brukere med personlige kontoer, Workspace Individual-abonnenter og Google One-abonnenter
  • enkelte møter du blir invitert til av andre brukere med Google Workspace-konto
    • Tips: Administratorer for enkelte Workspace-brukere kan hindre deg i å bli med i møter.
Google Workspace for Education-brukere

Hvis du bruker Google Workspace for Education, styrer Google Workspace-administratoren din hvilke møter du kan bli med i. Som standard kan du bli med i alle møter som settes opp av Google Workspace-brukere som ikke er Workspace Individual-abonnenter, men administratoren din kan endre tilgangen til et av disse alternativene:

• bare møter satt opp av noen i organisasjonen din
  • møter satt opp av en hvilken som helst bruker
Workspace-brukere

Det er Google Workspace-administratoren som styrer hvilke møter du kan bli med i som Google Workspace-bruker. Som standard kan du bli med i alle møter som settes opp av Google Workspace-brukere, brukere med personlige kontoer, Workspace Individual-abonnenter eller Google One-abonnenter, med mindre administratoren begrenser tilgangen til et av følgende alternativer:

• bare møter satt opp av noen i organisasjonen din
  • bare møter satt opp av Google Workspace-brukere
    • Tips: Dette omfatter ikke Workspace Individual-abonnenter.

Finn ut hvem som kan bli med i møtene dine

Brukere med personlig konto

Hvis du bruker en personlig konto, kan alle bli med i møtene dine. Dette omfatter alle som

• er logget på en personlig konto, Google One-konto eller Workspace Individual-konto
  • er med i et chatrom der en møtelink ble opprettet
  • er i en Google Workspace-organisasjon der administratoren gir dem tilgang
    • Tips: Enkelte Workspace-administratorer kan hindre brukerne i å bli med i møter som settes opp av deg.
  • ikke er logget på noen Google-konto
    • Tips: De må be om å få bli med i møtet.
Google One-abonnenter

Hvis du er Google One-abonnent, kan alle bli med i møtene dine. Dette omfatter alle som

• er logget på en personlig konto, Google One-konto eller Workspace Individual-konto
  • er med i et chatrom der en møtelink ble opprettet
  • er i en Google Workspace-organisasjon der administratoren gir dem tilgang
    • Tips: Enkelte Workspace-administratorer kan hindre brukerne i å bli med i møter som settes opp av deg.
  • ikke er logget på noen Google-konto
    • Tips: De må be om å få bli med i møtet.
Google Workspace Individual-abonnenter

Hvis du er Workspace Individual-bruker, kan alle bli med i møtene dine. Dette omfatter alle som

• er logget på en personlig konto, Google One-konto eller Workspace Individual-konto
  • er med i et chatrom der en møtelink ble opprettet
  • som ringer inn via telefon
  • er i en Google Workspace-organisasjon der administratoren gir dem tilgang
    • Tips: Enkelte Workspace-administratorer kan hindre brukerne i å bli med i møter som settes opp av deg.
  • ikke er logget på noen Google-konto
    • Tips: De må be om å få bli med i møtet.
Google Workspace for Education-brukere

Viktig: Som standard er det bare brukere i organisasjonen din eller folksom ringer inn via telefon, som kan bli med i møtene dine.

Google Workspace-administratoren din kan endre hvem som har tilgang til møtene dine, til et av disse alternativene:

• [Standard] Kun brukere i organisasjonen din eller folk som ringer inn via telefon.
  • Alle som er logget på en Google-konto eller ringer inn via telefon.
  • Alle – også brukere som ikke er logget på noen Google-konto.
Workspace-brukere

Viktig: Som standard kan alle brukere bli med i møtene dine. Dette omfatter brukere som ikke er logget på noen Google-konto.

Google Workspace-administratoren din kan endre hvem som har tilgang til møtene dine, til et av disse alternativene:

• Kun brukere i organisasjonen din eller folk som ringer inn via telefon.
  • Alle som er logget på en Google-konto eller ringer inn via telefon.
  • [Standard] Alle – også brukere som ikke er logget på noen Google-konto.
Bli med i videomøter via Google Kalender-aktiviteter
  1. I Google Kalender klikker du på aktiviteten du vil bli med i.
  2. Klikk på Bli med via Google Meet.
  3. Klikk på Bli med nå i vinduet som åpnes.
Hvis Google Workspace-administratoren din tillater det, kan du også bli med via andre videokonferansesystemer. Du finner mer informasjon i denne artikkelen om konfigurering av interoperabilitet.
Bli med i videomøter via Meet
I Meet kan du velge en planlagt aktivitet eller skrive inn en møtekode eller et kallenavn.

Velg planlagte aktiviteter

1. Skriv inn https://meet.google.com/ i nettleseren.
  2. Velg møtet fra listen over planlagte aktiviteter. Det er kun møter som er planlagt via Google Kalender, som vises i Google Meet.
  3. Klikk på Bli med nå.

Tips: En ringelyd spilles av når de fem første personene blir med. Etter dette får du lydløse varsler for nye deltakere.

Skriv inn møtekode eller kallenavn

1. I en nettleser skriver du inn https://meet.google.com.
  2. Klikk på Skriv inn en kode eller link > klikk på Bli med.
  3. Skriv inn en møtekode eller et kallenavn.
    • Møtekoden er rekken med bokstaver på slutten av møtelinken. Du trenger ikke å skrive inn bindestrekene.
    • Du kan bare bruke kallenavn for møter med folk i organisasjonen din. Denne funksjonen er foreløpig kun tilgjengelig for Google Workspace-brukere.
    • Hvis organisasjonen din har kjøpt og installert en Meet-maskinvareenhet, kan du også skrive inn møtekoden eller kallenavnet på den enheten.

• La feltet stå tomt for å starte et nytt møte med en ny kode.

4. Klikk på Fortsett og deretter Bli med nå.
Bli med i videomøter via Gmail Bli med i videomøter via møtelink-nettadresser
Noen ganger har man ikke tid til å planlegge et møte og bestille et rom. Med Meet kan du bli med i spontane videomøter ved å klikke på en møtelink-nettadresse du får tilsendt i en tekstmelding eller e-post.
  1. Klikk på møtelinken som ble sendt til deg i en chatmelding eller e-post.
  2. Følg veiledningen på skjermen for å bli med i møtet.

Tips: Kun deltakere i kalenderinvitasjonen kan bli med i et møte uten en uttrykkelig forespørsel om å bli med. Deltakere som ikke er med i kalenderinvitasjonen, må «banke på» for å be om å bli med i møtet, for deretter å vente på godkjenning fra møtearrangøren.

Ring inn til møter via telefon
Viktig: Du kan bare ringe inn til et møte via telefon hvis møtet arrangeres av en Google Workspace-bruker.

Hvis en administrator har slått på funksjonen for å delta via telefon, blir et telefonnummer lagt til.

Hvis Google Workspace-administratoren din tillater det, kan du ringe inn for å kun ha lydtilgang til et Meet-videomøte fra opptil 15 minutter før møtet starter, til det er over. Hvis noen allerede er i møtet og gir deg tilgang, kan du bli med tidligere.

Du kan være tilknyttet en annen organisasjon eller ha en annen Google Workspace-utgave enn møtearrangøren. Hvis du står oppført i organisasjonens bedriftskatalog, vises navnet ditt i møtet. Hvis ikke ser de bare en del av telefonnummeret ditt.

• Andre deltakere bør alltid bekrefte at personen som ringer inn, er riktig deltaker.
  • Alle som ringer inn, teller mot maksgrensen.
  • Vanlige anropskostnader påløper.

Bli med i møter via telefonnummer

Tips: Hvis du prøver å ringe inn til et møte før det starter, kan det hende du får en feilmelding om at PIN-koden ikke gjenkjennes.

Du kan ringe inn i løpet av den planlagte møtetiden med én av følgende metoder:

• Skriv inn telefonnummeret som står i Google Kalender-aktiviteten eller møteinvitasjonen.
    Skriv deretter inn PIN-koden og #.
  • Trykk på telefonnummeret i Meet- eller Kalender-appen.
    PIN-koden legges inn automatisk.

Alle Google Workspace-utgaver inkluderer et USA-basert telefonnummer. G Suite Basic, G Suite Business, Google Workspace Essentials, Enterprise og Education Plus støtter også internasjonale numre i Meet-videomøter.

Hvis organisasjonen din slår på Internasjonale samtaler i Google Meet, får du tilgang til flere internasjonale numre. Kostnader for langdistanseanrop og andre anropskostnader fra telefonoperatøren din kan påløpe.

Slå av eller på lyden fra telefonen

Lyden fra deg blir kuttet hvis en annen deltaker kutter lyden din, eller hvis du
  • trykker på *6
  • har volumet på telefonen på det laveste nivået
  • blir med etter den femte deltakeren
Trykk på *6 igjen eller øk volumet for å slå på lyden.

Liste over land der det er mulig å bli med i møter ved å ringe inn med telefon

Du finner en fullstendig liste over land i Land hvor innringing støttes.

Bli med i videomøter via Google-møterom
  • Velg møtet fra listen over planlagte aktiviteter ved hjelp av fjernkontrollen for Google-maskinvaren for møterom.
  • Skriv inn møtekoden eller kallenavnet i Google-maskinvareenheten for møterom.
Bli med i videomøter via tredjepartssystemer

Hvis organisasjonen din tillater det, kan du bli med i møter fra tredjepartsenheter.

Du finner informasjon om konfigurering for administratorer i artikkelen om å tillate at tredjepartsenheter blir med i Meet-samtaler.

Zoom Rooms-enheter

For å bli med i Google Meet-anrop fra en Zoom Rooms-enhet, gjør én av disse:

• Trykk på aktiviteten i kalenderen på enheten hvis møtet er planlagt på forhånd.
  • Trykk på Google Meet-ikonet, og skriv inn møtekoden.

Cisco Webex-enheter

For å bli med i Google Meet-anrop fra en Cisco Webex-enhet, gjør én av disse:

• Trykk på aktiviteten i kalenderen på enheten hvis møtet er planlagt på forhånd.
  • Trykk på Google Meet-ikonet, og skriv inn møtekoden.

Andre tredjepartssystemer som bruker Pexip

1. I Google Kalender klikker du på aktiviteten du vil bli med i.
  2. Velg Flere alternativer for å bli med.
  3. Velg Tredjepartssystemer.
  4. Følg veiledningen for å bli med fra systemet ditt.

Dette kan du ikke gjøre:

Hvis du blir med fra et tredjepartssystem, kan du ikke bruke Meet til å styre funksjoner, for eksempel kameraet eller mikrofonen. Du må bruke tredjepartskontrollene i stedet. Fra et tredjepartssystemet kan du for eksempel ikke
  • se eller skrive i chatten for møtet
  • starte eller stoppe Meet-opptak
  • slippe inn eller blokkere andre deltakere
  • slå lyden fra andre deltakere av eller på
Andre Meet-deltakere kan ikke slå av lyden i rommet ditt.
Bli med i videomøter uten Google-konto
Viktig: Informasjonen nedenfor gjelder for møter som arrangeres av Google Workspace-brukere.
Du trenger ikke å ha Google-konto for å delta i Meet-videomøter. Men hvis du ikke har Google-konto, må møtearrangøren eller noen fra organisasjonen gi deg tilgang til møtet.
Tips: Hvis du ikke er logget på en Google- eller Gmail-konto, kan du ikke bli med via mobilenheten din.

Bli med i videomøter via møtelinker

1. Åpne chatmeldingen eller e-posten med møtelinken. Klikk på møtelinken.
  2. Klikk på Be om å få bli med.
  3. Når noen i møtet gir deg tilgang, blir du med.

Bli med i videomøter via Meet

1. Gå til meet.google.com.
  2. Klikk på Bruk en møtekode.
  3. Skriv inn koden og klikk på Fortsett.
  4. Klikk på Be om å få bli med.
  5. Når noen i møtet gir deg tilgang, blir du med.

Andre merknader

• Når du blir med i et møte, deler vi møteidentifikatoren din med møtevertens domene for feilsøkings- og revisjonsformål. En møteidentifikator er e-postadressen din – eller telefonnummeret ditt hvis du har ringt inn til møtet.
  • For brukere i Meet med personlige Google-kontoer: Når en bruker som er rapportert for uriktig bruk i et møte, prøver å bli med i et annet møte, får moderatoren denne meldingen: «Denne personen er mistenkt for uriktig bruk fra tidligere».

Relaterte ressurser

true
Last ned den nye Meet-appen for Android

Google Meet er den eneste appen du trenger til videosamtaler og -møter, på alle enhetene dine. Bruk funksjoner for videosamtaler, som morsomme filtre og effekter, eller planlegg samtaler der alle kan være med.