Duo en Meet zijn samengevoegd in een nieuwe Meet-app. Gebruikers van de app Meet (origineel) kunnen de nieuwe app downloaden.

Uw video- en audio-instellingen wijzigen

U kunt de camera en microfoon aanpassen zodat anderen u beter kunnen horen en uw video beter kunnen zien.

Uw camera-instellingen wijzigen

1. Open meet.google.com op uw computer.
  2. Neem deel aan een videovergadering.
  3. Klik voordat u deelneemt of tijdens de vergadering op Meer "" en dan Instellingen "".
  4. Klik links op Video en dan Camera.
  5. Selecteer een instelling.
  6. Klik rechtsboven op Sluiten .

De camera- of videokwaliteit van uw computer wijzigen

U kunt in de onderstaande situaties ook de videokwaliteit verlagen:

• Er zijn vertragingen in de video of audio.
  • De netwerkverbinding is slecht.
  • De accu is bijna leeg.
  • Er zijn weinig data beschikbaar.
  • Andere kwaliteitsproblemen.

De camera- of videoresolutie wijzigen

1. Ga in een webbrowser naar meet.google.com/.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Video.
  3. Kies de instelling die u wilt wijzigen:
    • Camera: Selecteer de juiste camera. Als de camera werkt, ziet u naast Video uw videofeed.
    • Resolutie voor verzenden: De kwaliteit van het beeld dat anderen van u zien.
    • Resolutie voor ontvangen: De kwaliteit van het beeld dat u ziet van de andere deelnemers.
  4. Klik op Klaar.

Opties voor de resolutie-instelling

Resolutie voor verzenden (maximum)

• High Definition (720p) (beschikbaar op computers met een quad-core CPU of hoger): Hiermee wordt meer data gebruikt, maar is de verzonden beeldkwaliteit hoger.
  • Standard definition (360p): Hiermee wordt minder data gebruikt, maar is de verzonden beeldkwaliteit lager.

Resolutie voor ontvangen (maximum)

• High Definition (720p) (beschikbaar op computers met een quad-core CPU of hoger): hiermee wordt meer data gebruikt, maar is de beeldkwaliteit hoger.
  • Standard definition (360p): Hiermee wordt minder data gebruikt, maar is de beeldkwaliteit lager.
  • Standard definition (360p) - één feed: De miniaturen van andere deelnemers zijn uitgeschakeld om data te besparen.
  • Alleen audio: U ziet geen videobeeld, zodat er zo weinig mogelijk data wordt gebruikt.

Uw speaker- en microfooninstellingen wijzigen

Tip: Het gebruik van een microfoon en externe speakers die niet overeenkomen, kan echo veroorzaken. We raden u aan een headset te gebruiken voor de beste audio.
  1. Open meet.google.com op uw computer.
  2. Neem deel aan een videovergadering.
  3. Klik voordat u deelneemt of tijdens de vergadering op Meer "" en dan Instellingen "".
  4. Klik links op Audio en dan de instelling die u wilt wijzigen:
    • Microfoon
    • Speakers
  5. Optioneel: Klik op Testen om de luidsprekers te testen.
  6. Klik rechtsboven op Sluiten .

Videoframing aanzetten

Videoframing is beschikbaar in deze Google Workspace-versies
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade-accounts
  • Workspace Individual
  • Google One-abonnees met 2 TB of meer opslagruimte
Meer informatie over wat u nodig heeft voor videoframing

U heeft het volgende nodig:

Hardwareversnelling aanzetten

Aanzetten op Windows of Mac:

1. Klik rechtsboven in een Chrome-venster op Menu "" en dan Instellingen ""
  2. Klik links, naast Geavanceerd, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Systeem Wrench.
  4. Zet Hardwareversnelling gebruiken aan als deze optie beschikbaar is.
  5. Start Chrome opnieuw op.

Bekijken of WebGL wordt ondersteund

Op webglreport.com kunt u zien of uw browser WebGL ondersteunt. Controleer of 'Major Performance Caveat' is gemarkeerd als Nee.

Als uw apparaat instabiel is of crasht, zet de browser WebGL mogelijk uit. U kunt WebGL niet afdwingen op instabiele WebGL-apparaten. In sommige gevallen kan het helpen om de stuurprogramma's voor de grafische kaart te updaten of de browser opnieuw op te starten. Bekijk meer informatie over WebGL-ondersteuning.

Meer informatie over automatische aanbevelingen

Automatische aanbevelingen zijn alleen beschikbaar voor deelnemers op een high-performance computer.

Als het Meet-gesprek begint en framing aanstaat, wordt uw video in de volgende gevallen opnieuw geframed of gecentreerd:

• U zit te ver van de camera af.
  • U bent niet gecentreerd. Als u niet gecentreerd bent, kunt u zich ook zelf opnieuw centreren.

Als uw apparaat automatische aanbevelingen ondersteunt, gebeurt het volgende:

• U wordt in Meet gevraagd deze functie aan te zetten.
  • Als u niet wilt dat framing wordt aangepast in Meet, kunt u de functie uitzetten.

Videoframing aanzetten:

1. Open Google Meet op uw computer.
  2. Selecteer een videogesprek.
  3. Klik voordat u deelneemt of tijdens het gesprek op Meer "" en dan Instellingen "".
  4. Klik links op Videoen danFraming .

De video opnieuw centreren

Nadat een gebruiker is geframed, wordt deze niet meer opnieuw gecentreerd door Meet, om afleidingen te voorkomen. Zo kunt u uzelf tijdens een vergadering opnieuw centreren:

1. Klik op Meer "" en dan Instellingen "".
  2. Klik links op Videoen danOpnieuw framen.

Automatische aanpassing van de videobelichting aanzetten

Belangrijk: Deze instelling is alleen beschikbaar op desktops en iOS-apparaten.

Als de aanpassing van de videobelichting aanstaat, kan Meet waarnemen of u onderbelicht bent. De helderheid kan automatisch worden aangepast om de zichtbaarheid te verbeteren. Meet vraagt u deze functie aan te zetten als u onderbelicht bent en uw apparaat automatische aanbeveling ondersteunt. Als u niet wilt dat Meet de belichting automatisch aanpast, kunt u de aanpassing van de videobelichting uitzetten.

U kunt vervagingseffecten en belichtingsaanpassingen laten verwerken in de cloud voor betere videoprestaties op uw apparaat. Met deze functie spaart u de batterij en processorkracht en optimaliseert u de kwaliteit van uw videovergaderingen.

Meer informatie over wat u nodig heeft voor automatische aanpassing van de videobelichting

U heeft het volgende nodig:

Hardwareversnelling inschakelen

Zo schakelt u hardwareversnelling in op Windows of Mac:

1. Klik rechtsboven in een Chrome-venster op Menu Meer en danInstellingen.
  2. Klik links, naast Geavanceerd, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Systeem Wrench.
  4. Schakel Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in.
  5. Start Chrome opnieuw op.

Ondersteuning voor WebGL checken

Check op webglreport.com of uw browser WebGL ondersteunt en bevestig dat Major Performance Caveat is gemarkeerd als No. De browser zet WebGL misschien uit als het apparaat instabiel is of crashes veroorzaakt. U kunt WebGL niet afdwingen op instabiele WebGL-apparaten. In sommige gevallen kan het helpen om de stuurprogramma's voor de grafische kaart te updaten of de browser opnieuw op te starten. Bekijk meer informatie over WebGL-ondersteuning.

Automatische aanbeveling

Automatische aanbeveling is alleen beschikbaar voor deelnemers op een apparaat met 2 kernen of hoger met hyperthreading.

Meer informatie over wat u nodig heeft voor cloudgebaseerde effectverwerking

Meet past zich automatisch aan tussen effectverwerking op uw apparaat of in de cloud. Meet geeft voorrang aan cloudgebaseerde verwerking voor apparaten met een CPU van 4 cores of minder (minder dan 8 logische cores). Deze functie is momenteel beschikbaar voor Windows-, ChromeOS- en Linux-apparaten die voldoen aan apparaatgebaseerde verwerkingsvereisten.

Belangrijk: Visuele effecten die cloudgebaseerde verwerking gebruiken, zijn beschikbaar voor gebruikers van Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus en Workspace Individual in deze regio's:

• Centraal-Azië
  • Europa
  • Noordelijk Afrika
  • Noord-Amerika
  • Zuidoost-Azië

We werken eraan om deze functie uit te breiden naar meer regio's.

1. Open meet.google.com op uw computer.
  2. Neem deel aan een videovergadering.
  3. Klik voordat u deelneemt of tijdens de vergadering op Meer "" en dan Instellingen "".
  4. Klik links op Video en dan Videobelichting aanpassen

Als u belichtingsaanpassing aanzet, kan uw apparaat langzamer worden. U kunt deze functie uitzetten zodat andere apps sneller werken op uw computer.