Ikonerna för apparna Google Meet och Google Duo har ändrats. Läs mer.

Starta eller schemalägga ett Google Meet-videomöte

Det går att konfigurera eller starta ett nytt Google Meet-videomöte med:

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalender
  • Google Chat (endast mobila enheter)
  • Annat schemaläggningssystem
Tips! Kontrollera när möteskoder upphör att gälla för att säkerställa att du inte går med i möten med en ogiltig kod och för att bättre planera för framtida möten du skapar. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

Starta ett videomöte från Meet

1. Öppna Google Meet.
  2. Klicka på Nytt möte.
  3. Välj ett alternativ:
    • Skapa ett möte till senare:
      • Om du vill dela mötesinformationen för ett framtida möte kopierar du möteslänken och delar med deltagarna.
      • Starta mötet med länken direkt genom att klistra in länken i en webbläsare eller ange länken i fältet Ange kod eller länk följt av klicka på Gå med.
    • Starta ett direktmöte: Skapa ett nytt möte och gå med i mötet direkt.
    • Schemalägg i Google Kalender: Om du vill schemalägga ett möte omdirigeras du till Google Kalender.

Tips! Användare med Google Workspace Essentials kan inte schemalägga ett möte i Google Kalender.

Starta ett videomöte från Gmail

Viktigt! Om du vill starta ett videomöte från Gmail måste du aktivera Meet i Gmail.

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Nytt möte i avsnittet Meet.
  3. Klicka på Skicka inbjudan om du vill skicka mötesinbjudan via länk eller e-post.
    • Klicka på Kopiera mötesinbjudan om du vill kopiera informationen i mötesinbjudan.
    • Om du vill skicka en e-postinbjudan klickar du på Dela via e-post.
  4. När du är redo att gå med i mötet klickar du på Gå med nu.
  5. Innan du går med i ditt första möte måste du tillåta behörigheter för mikrofonen och kameran. När du har beviljat behörighet:
    • Om du vill aktivera eller inaktivera mikrofonen klickar du på Mikrofon Mikrofon.
    • Om du vill aktivera eller inaktivera kameran klickar du på Kamera Videosamtal.
  6. Gå med i samtalet genom att klicka på Gå med nu.
  7. Avsluta samtalet genom att klicka på Lämna samtal Call end icon.

Schemalägg ett videomöte från Google Kalender

När du skapar en händelse i Google Kalender kan du lägga till en videomöteslänk.

• Google Workspace-användare: Det går även att lägga till ett uppringningsnummer i kalenderhändelsen.
  • Användare med Google Workspace Essentials: Det går inte att schemalägga ett möte i Google Kalender.

Viktigt! Gäster kan vidarebefordra möteslänken till andra. Om en oinbjuden person vill gå med måste en mötesdeltagare från organisationen godkänna begäran. För möten organiserade genom ett personligt Google-konto får endast den som skapat mötet godkänna deltagarna.

1. Skapa en händelse i Kalender.
  2. Klicka på Lägg till gäster.
  3. Ange namnen eller e-postadressen till personerna som du vill bjuda in.
  4. Klicka på Spara.
  5. Meddela gästerna genom att klicka på Skicka.

Schemalägga ett videomöte i ett annat schemaläggningssystem

1. Starta ett videomöte från Gmail eller Meet.
  2. Kopiera mötesinformationen till en händelse skapad i ditt schemaläggningssystem.

Relaterade ämnen