Een Google Meet-videovergadering starten of plannen

Je kunt een nieuwe Google Meet-videovergadering instellen of starten vanuit:

• Meet
  • Gmail
  • Google Agenda
  • Google Chat (alleen mobiel)
  • Een ander planningssysteem
Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Bekijk meer informatie over codes van vergaderingen in Google Meet.

Een videovergadering starten vanuit Meet

1. Ga naar Google Meet.
  2. Klik op Nieuwe vergadering.
  3. Selecteer een optie:
    • Vergadering maken voor later:
      • Als u de vergadergegevens van een toekomstige vergadering wilt delen, kopieert u de link van de vergadering en deelt u deze met deelnemers.
      • Als u de vergadering rechtstreeks wilt starten met deze link, plakt u de link in een browser of geeft u de link op in het veld Voer een code of link in en dan klik op Deelnemen.
    • Meteen een vergadering starten: Maak een nieuwe vergadering en neem rechtstreeks deel aan de vergadering.
    • Plannen in Google Agenda: Als u een vergadering wilt plannen, wordt u omgeleid naar Google Agenda.

Tip: Gebruikers van Google Workspace Essentials kunnen geen vergadering plannen in Google Agenda.

Een videovergadering starten vanuit Gmail

Belangrijk: Als u een videovergadering wilt starten vanuit Gmail, moet u Meet in Gmail inschakelen.
  1. Open Gmail.
  2. Klik in het gedeelte Meet op Nieuwe vergadering.
  3. Als u de uitnodiging voor de vergadering wilt sturen via een link of e-mail, klikt u op Uitnodiging sturen.
    • Klik op Uitnodiging voor vergadering kopiëren om de details van de uitnodiging voor de vergadering te kopiëren.
    • Klik op Delen via e-mail om een e-mailuitnodiging te sturen.
  4. Klik op Nu deelnemen als u klaar bent om deel te nemen aan de vergadering.
  5. Voordat u aan uw eerste vergadering kunt deelnemen, moet u rechten voor uw microfoon en camera toestaan. Nadat u toestemming heeft gegeven:
    • Klik op Microfoon Microfoon om de microfoon aan of uit te zetten.
    • Klik op Camera Videogesprek om de camera aan of uit te zetten.
  6. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  7. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Een videovergadering starten rechtstreeks vanuit Gmail of Chat

Start een videovergadering rechtstreeks vanuit Gmail of Chat.

Een videovergadering plannen vanuit Google Agenda

Als je een afspraak maakt in Google Agenda, kun je een link naar een videovergadering toevoegen.

• Gebruikers van Google Workspace: U kunt ook een inbelnummer toevoegen aan de Agenda-afspraak.
  • Gebruikers van Google Workspace Essentials: U kunt geen vergadering plannen in Google Agenda.

Belangrijk: Gasten kunnen de vergaderingslink doorsturen naar andere mensen. Als een ongenode gast probeert deel te nemen, moet een deelnemer in uw organisatie het verzoek goedkeuren. Voor vergaderingen die worden georganiseerd met een persoonlijk Google-account, kan alleen de maker van de vergadering deze deelnemers toelaten.

1. Maak een afspraak in Agenda.
  2. Klik op Gasten toevoegen.
  3. Voer de namen of e-mailadressen in van de mensen die u wilt uitnodigen.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Verzenden om gasten een melding te sturen.

Iedereen is een kijker aanzetten:

1. Open Google Agenda op uw computer.
  2. Maak een nieuwe vergadering en voeg gasten toe.
  3. Open Opties voor host in de uitnodiging voor de Google Agenda-vergadering.
  4. Zet Hostbeheer aan.
  5. Zet op het tabblad Gasten de optie Iedereen is standaard een kijker aan.
  6. Optioneel: voeg bijdragers toe.
    • Voeg gasten toe aan de uitnodiging om bijdragers toe te voegen.
    • Tip: Als de e-mails van deze gasten niet worden weergegeven, controleert u of ze eerst zijn toegevoegd aan de uitnodiging.

Bekijk meer informatie over hoe u een rol voor alleen weergeven in Google Meet toewijst.

Een videovergadering plannen in een ander planningssysteem

1. Start een videovergadering vanuit Gmail of Meet.
  2. Kopieer de vergaderingsgegevens naar een afspraak die is gemaakt in je planningssysteem.

De toegang tot vergaderingen beheren met opties voor hosts

Gebruik opties voor hosts om te bepalen wie kan deelnemen aan vergaderingen.

1. Selecteer een afspraak in Google Agenda.
  2. Klik op Instellingen .
  3. Kies op het tabblad Opties voor hosts onder Vergadertoegang een type toegang voor de vergadering:
    • Open: Iedereen met een link naar de vergadering kan deelnemen aan uw vergaderingen. Niemand hoeft om toegang te vragen.
    • Vertrouwd: Iedereen in de organisatie van de host kan deelnemen zonder om toegang te vragen. Iedereen buiten de organisatie, die wel is uitgenodigd via een Google Agenda-afspraak, kan deelnemen zonder om toegang te vragen. Alle anderen moeten om toegang vragen.
    • Beperkt: Iedereen kan deelnemen die is uitgenodigd via een Google Agenda-afspraak of vanuit de vergadering door een host. Alle anderen moeten kloppen.
      • Niet beschikbaar voor consumentengebruikers.
  4. Optioneel: Zet 'Host moet deelnemen aan de vergadering voordat iemand kan deelnemen' aan als u vóór alle anderen aan de vergadering wilt deelnemen.
  5. Klik op Opslaan.

Tip: Instellingen zijn op vergaderingniveau, dus verschillende vergaderingen kunnen verschillende opties voor toegang tot vergaderingen hebben. Voor terugkerende vergaderingen worden dezelfde instellingen gebruikt als voor de eerste vergadering.

Meer informatie over standaardinstellingen

• Zakelijke gebruikers: Alle nieuwe vergaderingen staan op Vertrouwd. Uw gasten kunnen standaard deelnemen voordat u deelneemt.
  • Education-gebruikers: Nieuwe vergaderingen die worden gemaakt via Google Classroom zijn ingesteld op Beperkt. Uw gasten kunnen niet deelnemen voordat u deelneemt. Alle andere nieuwe vergaderingen staan op Vertrouwd. Uw gasten kunnen standaard deelnemen voordat u deelneemt.
  • Consumentengebruikers: Alle nieuwe vergaderingen staan op Vertrouwd. Uw gasten kunnen standaard deelnemen voordat u deelneemt. Iedereen die via Google Agenda-uitnodigingen is uitgenodigd, wordt als Vertrouwd beschouwd.