Een Google Meet-videovergadering starten of plannen

Een videovergadering starten vanuit Meet

1. Ga naar Google Meet.
  2. Als u een nieuwe vergadering wilt starten, klikt u op Nieuwe vergadering. Kies een optie:
    • Vergadering maken voor later: Als u de vergaderingsgegevens wilt delen voor een toekomstige vergadering, kopieert u de link van de vergadering en deelt u deze met deelnemers. Als u de vergadering rechtstreeks wilt starten met deze link, plakt u de link in een browser of geeft u de link op in het veld Voer een code of link in en dan klik op Deelnemen.
    • Meteen een vergadering starten: Maak een nieuwe vergadering en neem rechtstreeks deel aan de vergadering.
    • Plannen in Google Agenda: Als u een vergadering wilt plannen, wordt u omgeleid naar Google Agenda.
      • Tip: Gebruikers van Google Workspace Essentials kunnen geen vergadering plannen in Google Agenda.

Een videovergadering starten vanuit Gmail

Belangrijk: Als u een videovergadering wilt starten vanuit Gmail, moet Meet in Gmail aanstaan.

1. Open Gmail.
  2. Klik linksonder onder Meet op Nieuwe vergadering .
  3. Als je de uitnodiging voor de vergadering wilt sturen via een link of e-mail, klik je op Uitnodiging sturen
    • Klik op Uitnodiging voor vergadering kopiëren om de details van de uitnodiging voor de vergadering te kopiëren.
    • Klik op Delen via e-mail om een e-mailuitnodiging te sturen.
  4. Klik op Nu deelnemen als je klaar bent om deel te nemen aan de vergadering.
  5. Voordat je aan je eerste vergadering kunt deelnemen, moet je rechten voor je microfoon en camera toestaan. Nadat je toestemming hebt gegeven, kun je het volgende doen:
    • Klik op Microfoon Microfoon om de microfoon in of uit te schakelen.
    • Klik op Camera Videogesprek om de camera in of uit te schakelen.
  6. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  7. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Een videovergadering plannen vanuit Google Agenda

Als u een afspraak maakt in Google Agenda, kunt u een link naar een videovergadering toevoegen.

• Gebruikers van Google Workspace: U kunt ook een inbelnummer toevoegen aan de Agenda-afspraak.
  • Gebruikers van Google Workspace Essentials: U kunt geen vergadering plannen in Google Agenda.

Belangrijk: Gasten kunnen de vergaderingslink doorsturen naar andere mensen. Als iemand die niet is uitgenodigd in de Agenda-afspraak probeert deel te nemen aan de vergadering, moet een deelnemer uit uw organisatie het verzoek goedkeuren. Voor vergaderingen die worden georganiseerd met een persoonlijk Google-account, kan alleen de maker van de vergadering deze deelnemers toelaten.

1. Maak een afspraak in Agenda.
  2. Klik op Gasten toevoegen en voer de naam of het e-mailadres in van de mensen die u wilt uitnodigen.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Klik op Verzenden om gasten een melding te sturen.

Een videovergadering plannen in een ander planningssysteem

1. Start een videovergadering vanuit Gmail of Meet.
  2. Kopieer de vergaderingsgegevens naar een afspraak die is gemaakt in uw planningssysteem.