Jos haluat testata reaaliaikaisia tekstityskäännöksiä, rekisteröidy Meetin tekstityskäännösten betaohjelmaan.

Google Meet ‑videokokouksen aloittaminen tai ajankohdan valitseminen

Voit määrittää tai aloittaa uuden Google Meet ‑videokokouksen seuraavista sovelluksista:

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalenteri
  • Jokin muu aikataulutusjärjestelmä

Videokokouksen aloittaminen Meetistä

1. Siirry Google Meetiin.
  2. Klikkaa Uusi kokous.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo kokous myöhempää käyttöä varten:
      • Jos haluat jakaa tulevan kokouksen tiedot osallistujille, kopioi kokouksen linkki ja jaa se.
      • Jos haluat aloittaa kokouksen suoraan tästä linkistä, liitä linkki selaimeen tai lisää se Kirjoita koodi tai linkki ‑kenttään ja sitten klikkaa Liity.
    • Aloita pikakokous: Luo uusi kokous ja liity siihen suoraan.
    • Ajoita Google Kalenterissa: Sinut ohjataan Google Kalenteri ‑sovellukseen, jossa voit valita kokouksen ajankohdan.

Vinkki: Google Workspace Essentialsin käyttäjät eivät voi valita kokoukselle ajankohtaa Google Kalenterissa.

Videokokouksen aloittaminen Gmailista

Tärkeää: Voit aloittaa videokokouksen Gmailista vain, jos Meet on päällä Gmailissa.

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa vasemman alakulman Meet-osiosta Uusi kokous .
  3. Jos haluat lähettää kokouskutsun linkillä tai sähköpostilla, valitse Lähetä kutsu
    • Jos haluat kopioida kokouskutsun tiedot, valitse Kopioi kokouskutsu.
    • Jos haluat lähettää sähköpostikutsun, valitse Jaa sähköpostilla.
  4. Kun olet valmis liittymään kokoukseen, valitse Liity nyt.
  5. Ennen kuin liityt ensimmäiseen kokoukseesi, muista sallia mikrofonin ja kameran käyttö. Kun olet antanut käyttöoikeudet:
    • Voit vaihtaa mikrofonin päälle tai pois valitsemalla Mikrofoni Mikrofoni.
    • Voit vaihtaa kameran päälle tai pois valitsemalla Kamera Videopuhelu.
  6. Voit liittyä puheluun klikkaamalla Liity nyt.
  7. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Poistu puhelusta Call end icon.

Videokokouksen ajankohdan valitseminen Google Kalenterista

Kun luot Google Kalenteriin tapahtuman, voit lisätä siihen videokokouslinkin.

• Google Workspace ‑käyttäjät: Voit lisätä kalenteritapahtumaan myös puhelinnumeron.
  • Google Workspace Essentials ‑käyttäjät: Et voi valita kokoukselle ajankohtaa Google Kalenterista.

Tärkeää: Osallistujat voivat lähettää kokouslinkin edelleen muille. Jos kutsumaton henkilö yrittää liittyä kokoukseen, organisaatioon kuuluvan osallistujan on hyväksyttävä hänen pyyntönsä. Jos kokous on järjestetty henkilökohtaisella Google-tilillä, vain kokouksen luonut käyttäjä voi hyväksyä tällaiset osallistujat.

1. Luo tapahtuma Kalenterissa.
  2. Klikkaa Lisää osallistujia.
  3. Lisää kutsuttavien henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Lähetä ilmoitus osallistujille klikkaamalla Lähetä.

Videokokouksen ajankohdan valinta jostakin muusta aikataulutusjärjestelmästä

1. Aloita videokokous Gmailista tai Meetistä.
  2. Kopioi kokouksen tiedot aikataulutusjärjestelmään luotuun tapahtumaan.
Vinkki: Tarkista, milloin kokouskoodit vanhentuvat, jotta et liity kokoukseen vanhentuneella koodilla ja voit valmistautua paremmin tuleviin kokouksiin. Lue lisää Google Meetin kokouskoodeista.

Muuta aiheeseen liittyvää