Duo ja Meet ovat yhdistyneet uudeksi Meet-sovellukseksi. Alkuperäisen Meetin käyttäjät voivat ladata uuden sovelluksen.

Google Meet ‑videokokouksen aloittaminen tai ajankohdan valitseminen

Voit määrittää tai aloittaa uuden Google Meet ‑videokokouksen seuraavista sovelluksista:

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalenteri
  • Google Chat (vain mobiili)
  • Jokin muu aikataulutusjärjestelmä
Vinkki: Tarkista, milloin kokouskoodit vanhentuvat, jotta et liity kokoukseen vanhentuneella koodilla ja voit valmistautua paremmin tuleviin kokouksiin. Lue lisää Google Meetin kokouskoodeista.

Videokokouksen aloittaminen Meetistä

1. Siirry Google Meetiin.
  2. Klikkaa Uusi kokous.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo kokous myöhempää käyttöä varten:
      • Jos haluat jakaa tulevan kokouksen tiedot osallistujille, kopioi kokouksen linkki ja jaa se.
      • Jos haluat aloittaa kokouksen suoraan tästä linkistä, liitä linkki selaimeen tai lisää se Kirjoita koodi tai linkki ‑kenttään ja sitten klikkaa Liity.
    • Aloita pikakokous: Luo uusi kokous ja liity siihen suoraan.
    • Ajoita Google Kalenterissa: Sinut ohjataan Google Kalenteri ‑sovellukseen, jossa voit valita kokouksen ajankohdan.

Vinkki: Google Workspace Essentialsin käyttäjät eivät voi valita kokoukselle ajankohtaa Google Kalenterissa.

Videokokouksen aloittaminen Gmailista

Tärkeää: Voit aloittaa videokokouksen Gmailista vain, jos Meet on päällä Gmailissa.
  1. Avaa Gmail.
  2. Valitse Meet-osiosta Uusi kokous.
  3. Jos haluat lähettää kokouskutsun linkillä tai sähköpostilla, valitse Lähetä kutsu
    • Jos haluat kopioida kokouskutsun tiedot, valitse Kopioi kokouskutsu.
    • Jos haluat lähettää sähköpostikutsun, valitse Jaa sähköpostilla.
  4. Kun olet valmis liittymään kokoukseen, valitse Liity nyt.
  5. Ennen kuin liityt ensimmäiseen kokoukseesi, muista sallia mikrofonin ja kameran käyttö. Kun olet antanut käyttöoikeudet:
    • Voit vaihtaa mikrofonin päälle tai pois valitsemalla Mikrofoni Mikrofoni.
    • Voit vaihtaa kameran päälle tai pois valitsemalla Kamera Videopuhelu.
  6. Voit liittyä puheluun klikkaamalla Liity nyt.
  7. Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Poistu puhelusta Call end icon.

Videokokouksen aloittaminen suoraan Gmailista tai Chatista

Aloita videokokous suoraan Gmailista tai Chatista.

Videokokouksen ajankohdan valitseminen Google Kalenterista

Kun luot Google Kalenteriin tapahtuman, voit lisätä siihen videokokouslinkin.

• Google Workspace ‑käyttäjät: Voit lisätä kalenteritapahtumaan myös puhelinnumeron.
  • Google Workspace Essentials ‑käyttäjät: Et voi valita kokoukselle ajankohtaa Google Kalenterista.

Tärkeää: Osallistujat voivat lähettää kokouslinkin edelleen muille. Jos kutsumaton henkilö yrittää liittyä kokoukseen, organisaatioon kuuluvan osallistujan on hyväksyttävä hänen pyyntönsä. Jos kokous on järjestetty henkilökohtaisella Google-tilillä, vain kokouksen luonut voi hyväksyä tällaiset osallistujat.

1. Luo tapahtuma Kalenterissa.
  2. Klikkaa Lisää osallistujia.
  3. Lisää kutsuttavien henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Lähetä ilmoitus osallistujille klikkaamalla Lähetä.

"Kaikki ovat oletuksena katsojia" ‑asetuksen laittaminen päälle

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Luo uusi kokous ja lisää osallistujia.
  3. Avaa Järjestäjän asetukset Google Kalenterin kokouskutsussa.
  4. Laita järjestäjän tehtävät päälle.
  5. Laita Kaikki ovat oletuksena katsojia päälle Osallistujat-välilehdeltä.
  6. Valinnainen: Lisää aktiivisia osallistujia.
    • Jos haluat lisätä aktiivisia osallistujia, lisää osallistujia kutsuun.
    • Vinkki: Jos osallistujan sähköpostiosoite ei näy, tarkista, että hänet on lisätty kutsuun.

Katso, miten voit valita "Vain katseluoikeus" ‑roolin Google Meetissä.

Videokokouksen ajankohdan valitseminen jostakin muusta aikataulutusjärjestelmästä

1. Aloita videokokous Gmailista tai Meetistä.
  2. Kopioi kokouksen tiedot aikataulutusjärjestelmään luotuun tapahtumaan.

Hallitse kokouksen pääsyoikeuksia järjestäjän asetuksilla

Järjestäjän asetuksilla voit valita, ketkä voivat osallistua kokouksiin.

1. Valitse tapahtuma Google Kalenterissa.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Järjestäjän asetukset ‑välilehden Kokoukseen pääsy ‑kohdassa kokouksen pääsyoikeustyyppi:
    • Avoin: Kokouksiin voi osallistua kuka tahansa, jolla on kokouksen linkki. Kenenkään ei tarvitse koputtaa.
    • Luotettu: Kokouksiin voi osallistua koputtamatta kuka tahansa järjestäjän organisaatioon kuuluva. Osallistua voi koputtamatta myös kuka tahansa organisaation ulkopuolinen ja Google Kalenterin tapahtuman kautta kutsuttu. Kaikkien muiden täytyy koputtaa.
    • Rajoitettu: Kokoukseen voi osallistua kuka tahansa, joka on kutsuttu Google Kalenterin tapahtuman kautta tai jonka järjestäjä kutsuu kokouksen aikana. Kaikkien muiden täytyy koputtaa.
      • Ei saatavilla kuluttaja-asiakkaille.
  4. Valinnainen: Laita "Järjestäjän on liityttävä kokoukseen ennen muita" ‑asetus päälle, jos haluat, että sinun on liityttävä kokoukseen ensimmäisenä.
  5. Valitse Tallenna.

Vinkki: Asetukset valitaan kokoustasolla, joten eri kokouksilla voi olla eri pääsyoikeustyyppejä. Toistuvissa kokouksissa säilytetään ensimmäisen kokouksen asetukset.

Oletusasetukset

• Yrityskäyttäjät: Kaikkien uusien kokousten asetuksena on "Luotettu", ja vieraat voivat oletusarvoisesti liittyä ennen sinua.
  • Education-käyttäjät: Google Classroomin kautta luotujen uusien kokousten asetuksena on "Rajoitettu", eivätkä vieraat voi liittyä ennen sinua. Kaikkien muiden uusien kokousten asetuksena on "Luotettu", ja vieraat voivat oletusarvoisesti liittyä ennen sinua.
  • Kuluttaja-asiakkaat: Kaikkien uusien kokousten asetuksena on "Luotettu", ja vieraat voivat oletusarvoisesti liittyä ennen sinua. Google Kalenterin kutsulla osallistuvat katsotaan "luotetuiksi".

Lisätietoa

true
Lataa uusi Meet-sovellus Androidille

Google Meetillä voit soittaa videopuheluita ja järjestää kokouksia kaikilla laitteilla. Voit käyttää videopuheluominaisuuksia, kuten hauskoja suodattimia ja tehosteita, tai varata tapaamisaikoja kaikille sopivana ajankohtana.