Videokokouksen livestriimaus

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Lue lisää livestriimauksen päivitetystä käyttäjäkokemuksesta.

Tärkeää: Livestriimin voi aloittaa ja lopettaa vain tietokoneella.

Tämän artikkelin tiedot koskevat vain kokouksen järjestäjiä ja osallistujia, jotka liittyvät kokouslinkin kautta. Tutustu katsojakokemukseen artikkelissa View a Live stream.

Katso, mitkä Google Workspacen versiot tukevat livestriimausta

Sisäinen ja verkkotunnusten välinen livestriimaus on saatavilla seuraavissa Google Workspace ‑versioissa:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus (saatavilla käyttäjille, joilla on henkilökunta- tai oppilaslisenssi)
  • Teaching and Learning Upgrade (saatavilla käyttäjille, joilla on Teaching and Learning Upgrade ‑lisenssi)

Vertaile Google Workspace ‑versioita tai lue lisää käytettävissäsi olevista Meet-ominaisuuksista.

Jos livestriimaus on otettu käyttöön työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit antaa organisaation käyttäjien seurata videokokouksia. Verkkotunnusten välisen livestriimauksen avulla järjestelmänvalvojat voivat kutsua jopa 50 luotettua Workspace‑aliverkkotunnusta liittymään livestriimeihin. Livestriimin katsojien enimmäismäärä riippuu Google Workspace ‑versiosta.

Vinkki: Jos olet organisaation Google Meetiä ylläpitävä Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja, salli livestriimaus tai ota verkkotunnusten välinen livestriimaus käyttöön.

Kuka voi katsella livestriimiä?

Vain omaan organisaatioon kuuluvat voivat katsella livestriimiä. Jos järjestelmänvalvoja laittaa verkkotunnusten välisen livestriimauksen päälle, organisaation osallistujat ja luotetun Workspace-verkkotunnuksen osallistujat voivat katsella livestriimiä.

• Kaikki organisaatioon kuuluvat voivat lopettaa ja aloittaa striimin kokouksen aikana sekä tallentaa tapahtuman tietokoneella.
  • Livestriimiä linkin kautta katsovat osallistujat eivät voi hallita striimausta ja tallennusta. Lue lisää artikkelista View a Live stream.

Vinkki: Livestriimien järjestäjät näkevät katsojien lukumäärän näytön yläreunassa. Livestriimin laskurissa näkyy jokainen uusi katsoja sataan käyttäjään asti. Sadan käyttäjän jälkeen katsojamäärä pyöristetään viiden katsojan tarkkuuteen.

Meetiä tukevat selaimet

Voit katsella livestriimikokouksia näillä selaimilla:

• Chrome-selain
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®
Mitä Meetin livestriimin kautta voi jakaa?
  • Reaaliaikaiset työntekijä- ja henkilöstökoulutukset
  • Tiedotteet oppilaille
  • Kokousmateriaalit, joita ei voi jakaa fyysisesti
  • Koko organisaatiolle suunnatut esitykset, joissa on useita esittäjiä
  • Osallistujille on mahdollista antaa tarvittaessa vain katseluoikeudet

Livestriimaus Google Meetissä

1. Klikkaa kokouksen oikeasta alareunasta Toiminnot ja sitten Livestriimaus ja sitten Striimaa sisäisesti.

Vinkki: Vain organisaatioon kuuluvilla osallistujilla on pääsy livestriimiin. Jos haluat ottaa verkkotunnusten välisen livestriimauksen käyttöön, ota yhteyttä Workspace-järjestelmävalvojiin.

1. Valitse tekstitysten kieli valikosta.
  2. Valitse Aloita striimaus.
  3. Jaa livestriimi valitsemalla Kopioi striimin linkki

Vinkki: Jos jaat kokouskoodin tai kokouksen URL-osoitteen, käyttäjä liittyy osallistujana.

Livestriimaus Google Kalenterissa

Google Meet: Livestream a meeting

Osa 1: Livestriimitapahtuman luominen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. KlikkaaLuoja sittenTapahtumaja sittenLisäasetukset.
  3. Lisää tapahtuman tiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja kuvaus.
  4. Lisää osallistujat, jotka voivat osallistua videokokoukseen täysin oikeuksin.
    • Kaikki tapahtumaan lisätyt voivat näkyä, kuulua ja jakaa näyttönsä.
    • Voit lisätä osallistujiksi myös muihin organisaatioihin ja luotettuihin verkkotunnuksiin kuuluvia. Vain oman organisaatiosi jäsenet voivat tallentaa ja kontrolloida striimiä.
  5. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‑kohdassa olevaa alanuoltaja sittenLisää livestream.
  6. Vahvista klikkaamalla Lisää livestream -vaihtoehtoa uudelleen.
  7. Klikkaa Tallennaja sittenLähetä.
    Huom. Striimaus ei ala automaattisesti. Klikkaa kokouksen aikana oikeasta alakulmasta , klikkaa Livestriimausja sittenAloita striimaus.

Osa 2: Lisätapahtuman luominen niille osallistujille, joilla on vain katseluoikeus

Jos haluat kutsua tiettyjä henkilöitä vain katsomaan livestriimiä, luo vain katsottavissa oleva tapahtuma. Tapahtuma ja sen linkki lisätään niiden osallistujien kalentereihin, joilla on vain katseluoikeus.

Tähän tapahtumaan kutsutut osallistujat eivät näy eivätkä kuulu kokouksessa, eivätkä he voi esittää näyttöään tai tallentaa tai kontrolloida striimausta.

Vinkki: Kutsutut osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, voivat liittyä livestriimeihin, vaikka heidän tilinsä eivät tue livestriimausta tai livestriimaus on poissa päältä heidän organisaatioissaan.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa luomaasi livestriimitapahtumaa ja sitten Muokkaa .
  3. Valitse yläreunasta Lisää toimintojaja sittenLuo vain katsottavissa oleva tapahtuma.
  4. Lisää osallistujat ja huoneet, joilla on vain katseluoikeus, ja muita tietoja, kuten kuvaus.
  5. Valitse Tallenna ja sittenLähetä.

Livestriimin poistaminen Google Kalenterin tapahtumasta

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa livestriimitapahtumaa ja sitten Muokkaa .
  3. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Poista livestream.
  4. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Kokouksen linkki muuttuu, kun lisäät tai poistat livestriimin. Muista jakaa päivitetty linkki osallistujille.

Livestriimin aloittaminen ja lopettaminen

Kuka tahansa osallistuja voi aloittaa tai lopettaa livestriimin, jos osallistuja kuuluu samaan organisaatioon kokouksen järjestäjän kanssa ja järjestelmänvalvoja on sallinut striimauksen. Livestriimien kesto on rajattu kahdeksaan tuntiin, ja tämän jälkeen ne päättyvät automaattisesti.

Voit aloittaa tai lopettaa livestriimin, jos

• olet järjestäjä
  • kuulut samaan organisaatioon järjestäjän kanssa
  • järjestelmänvalvoja päästää sinut livestriimiin
  • liityt täysimääräisenä osallistujana.

Osallistuja, jolla on vain katseluoikeus, voi vain katsoa livestriimiä, ei hallita sitä.

1. Avaa Google Kalenteri ja liity videokokoukseen.
  2. Valitse Lisää ja sitten Aloita striimaus.
  3. Vahvista, että haluat aloittaa striimauksen. Kun striimaus on käynnissä, vasemmassa yläkulmassa näkyy "Live"-merkintä. Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, voivat nyt seurata kokousta striimin URL-osoitteen kautta.
  4. Valitse Lisää ja sitten Lopeta striimaus.
  5. Vahvista, että haluat lopettaa striimauksen.

Livestriimitapahtuman tallentaminen

Täysivaltaiset osallistujat, jotka kuuluvat samaan organisaatioon kuin kokouksen järjestäjä, voivat tallentaa livestriimin, jolloin tapahtuma on katsottavissa myös kokouksen päätyttyä. Livestriimitapahtumia ei tallenneta automaattisesti, joten tallennus on aloitettava ja lopetettava manuaalisesti. Lue lisää videokokouksen tallentamisesta.

Osallistujat, joilla on vain katseluoikeus, eivät voi hallinnoida tallennusta.

Tekstitysten lisääminen livestriimiin

Jos kokouksen osallistujat haluavat tekstitykset livestriimitapahtumaan, he voivat laittaa livestriimitekstitykset päälle varsinaisessa kokouksessa. Livestriimitekstitykset näkyvät kokouksessa valitulla kielellä. Käytettävissä olevat kielet ovat englanti, saksa, ranska, espanja ja portugali.

Kokouksen osallistujat:

1. Liity kokoukseen, jossa livestriimaus on päällä.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Toiminnot ja sitten Livestriimaus.
  3. Valitse tekstityskieli valikosta ja sitten klikkaa Aloita striimaus.

Äänestyksen tai K & V:n pitäminen livestriimissä

Tärkeää: Järjestäjät voivat poistaa K & V:n käytöstä livestriimin osallistujilta tietokoneella.

Kun luot K & V:n tai äänestyksen livestriimissä, se on automaattisesti sekä kokouksen että livestriimin osallistujien käytettävissä.

Livestriimiraportin katsominen

Livestriimin jälkeen kokouksen järjestäjä saa Google Sheets ‐raportin sähköpostitse. Lue lisää livestriimiraportin katsomisesta.