Lägga till videomöten med Meet i Outlook

Lägg snabbt till ett Google Meet-videomöte i en händelse i Microsoft Outlook eller i e-post med Google Meet-tillägget för Microsoft Outlook.

Deltagarna kan gå med genom att klicka på videomöteslänken i Outlook-händelsen. För möten som organiseras genom ett Google Workspace-konto kan användarna ringa in från en telefon med det inkluderade numret. När videomötet har startat kan du bjuda in fler användare.

Om du använder Meet på jobbet eller i skolan går det att lägga till deltagare utanför organisationen i Outlook-händelsen eller i e-postmeddelandet. Någon från organisationen måste godkänna dem i mötet när de begär att gå med.

Innan du börjar

Installera Drive för datorn om du använder Meet på jobbet eller i skolan med en Windows-dator. Det innehåller Meet för Outlook och andra användbara funktioner.

Du kan även installera enbart Outlook-tillägget på din Mac- eller Windows-dator.

Alternativ 1: Installera Drive för datorn och medföljande plugin-program för Outlook

Stöds enbart på Windows-datorer.

Installerar du Google Drive för datorn om du använder Meet på jobbet eller i skolan på en Windows-dator. Med de medföljande plugin-programmen kan du lägga till Meet-videosamtal och bifoga Google Drive-filer i e-post och händelser i Outlook.

Du kan installera Drive för datorn på din Windows-dator eller så distribuera Google Workspace-administratörer Drive för datorn till alla användare.

Krav

• Windows-dator
  • Drive för datorn version 39 eller senare
  • Ett Google-konto, till exempel Gmail eller Google Workspace.

Stöds inte

Mobila enheter som inte stöder Meet-tillägget för Outlook

Om något av följande gäller installerar du Meet-tillägget istället.

• Mac-datorer
  • Outlook online

Relaterade ämnen

Alternativ 2: Installera Meet-tillägget

Installera bara Meet-tillägget om du använder Meet med ett personligt Google-konto, har en Mac-dator, använder Outlook Online eller inte använder Google Drive.

1. Öppna Google Meet-tillägget i AppSource.
  2. Klicka på Hämta nu.
  3. Följ anvisningarna för att installera Google Meet-tillägget.

Krav

Följande krävs för att använda Meet-tillägget för Outlook:

1. Ett Google-konto, till exempel Gmail eller Google Workspace.
  2. En dator med Outlook 2016 eller 2019 för Windows, Outlook 2016 för Mac eller Outlook på webben

Krav för Microsoft Exchange

Exchange-administratörer måste aktivera följande objekt för Exchange Online eller lokal Exchange:

• Exchange Online eller en lokal version av Exchange 2019 som stöder Mailbox API-kravuppsättning 1.4
  • Aktivera installation av tillägg
  • Aktivera åtkomst till Microsoft AppSource

Du hittar organisationens Exchange-version i Microsoft-dokumentationen för servrar och konton.

Stöds inte

• Mobila enheter som inte stöder Meet-tillägget för Outlook.
Lägga till ett Meet-videomöte i ett e-postmeddelande eller en kalenderhändelse i Outlook
Tips! Kontrollera när möteskoder upphör att gälla för att säkerställa att du inte går med i möten med en ogiltig kod och för att bättre planera för framtida möten du skapar. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

När du har installerat tillägget visas Meet-ikonen när du redigerar ett e-postmeddelande eller en kalenderhändelse i Outlook.

Så här lägger du till ett Meet-videomöte:

1. Klicka på Meet-ikonen .
  2. Logga in med ditt Google-konto (till exempel Gmail eller Google Workspace) när du blir ombedd.

Videomötets anslutningsinformation läggs till i e-postmeddelandet eller i kalenderinbjudan.

Bjuda in och lägga till gäster i ett videomöte

Gäster kan delta i möten genom att du lägger till dem i en kalenderhändelse i Outlook.

Eller om gästerna använder Google Meet-maskinvara kan du även skicka videomöteskoden till dem. De kan gå med genom att ange koden med pekskärmen eller fjärrkontrollen.

Slutligen kan du bjuda in dem under videomötet. Mer information finns i Lägga till eller ta bort personer från ett videomöte.

Gå med i ett videomöte

Klicka på videomötesadressen om du vill gå med i ett videomöte. Det går även att ringa in till mötet från en telefon med det inkluderade numret.

Om du använder Google Meet-maskinvara anger du möteskoden med pekskärmen eller fjärrkontrollen.

Vanliga frågor om Drive för datorn för Outlook

Jag har installerat Drive för datorn på min Mac. Varför ser jag inte Meet-knappen i Outlook?

Meet-tillägget Drive för datorn stöds enbart på Windows-datorer. Installera Meet-tillägget från AppSource.

Vanliga frågor om Meet-tillägget för Outlook

Varför visas ett felmeddelande när jag försöker installera tillägget?

Kontrollera att du är inloggad på ett Google-konto och att datorn uppfyller Google Meet-tilläggets krav.

Be Exchange-administratören om hjälp med Microsoft Exchange-kraven om du använder Microsoft Exchange.

Jag har inte Google Workspace. Kan jag använda Meet-tillägget för Microsoft Outlook?

Ja, om du är inloggad på ett Google-konto, till exempel Gmail, och har installerat Meet-tillägget kan du lägga till ett Meet-videomöte i Outlook-händelser eller i e-post.

Användare med personliga konton kan gå med i videomöten som de är inbjudna till. De behöver inte tillägget för att gå med.

(För Google Workspace-användare) Kan jag bjuda in användare utanför organisationen med Meet-tillägget?

Ja. Det går att lägga till personer utanför organisationen i Outlook-händelsen eller e-postmeddelandet som innehåller Meet-information.

Användare utanför organisationen kan be om att få gå med och läggs till i mötet när de har tillåtits av en deltagare i mötet.

Hur tar jag bort Meet-tilläggets knappar i vyn E-post eller Kalender?
  1. Högerklicka på menyfliken följt av i Outlook. Klicka sedan på Anpassa menyfliken.
  2. Välj Meet-gruppen under Start och klicka på Ta bort.
Kan jag använda Meet-tillägget för Microsoft Outlook med Outlook för Mac och Outlook på webben?

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.