Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een Google Meet-vergadering

U kunt mensen toevoegen aan een videovergadering in Google Meet vóór of na het begin van de vergadering. U kunt ook mensen verwijderen tijdens een videovergadering.

Sommige mensen moeten toestemming vragen voordat ze kunnen deelnemen aan de videovergadering. Zie Deelnemen aan een videovergadering voor meer informatie.

Mensen toevoegen tijdens een videovergadering

Mensen toevoegen aan een vergadering

1. Klik rechtsonder op Mensen Mensen en dan Mensen toevoegen Mensen toevoegen.
  2. Geef de naam of het e-mailadres op en dan Uitnodiging sturen.

Deelname-informatie delen

1. Klik rechtsonder op vergaderingsdetails .
  2. Klik op Deelname-informatie kopiëren .
  3. Plak de vergaderingsdetails in een e-mail of in een andere app en verstuur ze.

Een telefonische deelnemer toevoegen tijdens een vergadering

In bepaalde landen en regio's kunt u iemand per telefoon toevoegen aan een Google Meet-videovergadering.

1. Klik rechtsonder op Mensen Mensen als u deelneemt aan de vergadering.
  2. Klik op Mensen toevoegen Mensen toevoegen en dan Bellen Bellen
  3. Selecteer in het venster het land dat u wilt bellen om de landcode toe te voegen en voer het telefoonnummer in van de persoon die u wilt bellen.
  4. Klik op Bellen Bellen.

Ondersteunde landen en regio's

Zie Ondersteunde landen voor het toevoegen van gasten via de telefoon voor een volledige lijst met landen en regio's.

Deelnemers bulksgewijs toelaten tot een Google Meet-vergadering

U kunt deelnemers en leerlingen bulksgewijs tot een Google Meet-vergadering. Alleen de organisator van de vergadering kan deelnameverzoeken voor een vergadering bekijken en goedkeuren. De organisator van de vergadering moet in de vergadering blijven om verzoeken goed te keuren.

1. Als er een verzoek verschijnt om deel te nemen aan de vergadering, klikt u op Toelaten of Toegang weigeren.
  2. Klik op Alles bekijken als er meerdere gebruikers zijn die willen deelnemen aan de vergadering. Kies een optie:
    • Klik naast de naam op Toelaten of Weigeren om deelnemers één voor één toe te laten of te weigeren.
    • Klik op Iedereen toelaten of Iedereen weigeren om alle deelnemers tegelijk toe te laten of te weigeren.

Mensen verwijderen tijdens een videovergadering

Belangrijk: Als hostbeheer aanstaat voor een actieve vergadering, kunnen alleen hosts of co-hosts een andere deelnemer verwijderen. Als Hostbeheer uitstaat, kan iedereen in het domein van de organisator van de vergadering een deelnemer verwijderen.

Deelnemers of presentaties in vergaderingen verwijderen

1. Plaats de muisaanwijzer op de tegel van een persoon of presentatie.
  2. Klik op Meer opties  en dan Verwijderen uit het gesprek.

Deelnemers of presentaties verwijderen die niet in beeld zijn

1. Klik rechtsonder op Iedereen tonen People Tab.
  2. Klik naast de deelnemer die u wilt verwijderen op Meer acties More.
  3. Selecteer Verwijderen uit het gesprek.
  4. Selecteer in het vak dat wordt geopend een of meer van deze opties:
  • Als u een deelnemer alleen wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen.
  • Als u een deelnemer wilt verwijderen en wilt markeren als misbruikmakend, selecteert u Een misbruikmelding invullen.
  • Als u wilt zorgen dat de deelnemer niet opnieuw kan deelnemen aan dezelfde vergadering, selecteert u Blokkeren.
    • Belangrijk: Als u een gebruiker blokkeert, wordt deze alleen geblokkeerd in de huidige vergadering of in gelijktijdige vergaderingen met dezelfde code van de vergadering. De persoon kan nog steeds deelnemen aan andere vergaderingen die u host. Als u wilt dat gebruikers opnieuw deelnemen aan een vergadering waarin ze zijn geblokkeerd, moet u ze handmatig opnieuw uitnodigen vanuit de vergadering.

Google Workspace for Education-gebruikers: Als de verzoeken van een deelnemer om toegang tot een vergadering 2 keer worden geweigerd, kan deze persoon niet opnieuw vragen om aan de vergadering deel te nemen. In deze gevallen kan de organisator van de vergadering de persoon handmatig opnieuw uitnodigen voor de vergadering.

Vergadering beëindigen voor iedereen

Belangrijk: Hostbeheer moet aanstaan om een vergadering voor iedereen te beëindigen.

Hosts kunnen een Google Meet-vergadering beëindigen voor iedereen in de vergadering. Met 'Vergadering beëindigen voor iedereen' wordt de vergadering beëindigd en worden alle deelnemers automatisch verwijderd. Zo hoeven de hosts de deelnemers niet handmatig te verwijderen.

Praktische tips

• Deelnemers hebben toegang tot de vergaderingslink voor een beëindigde vergadering, maar kunnen pas deelnemen als de host van de vergadering deze opnieuw start. De vergadering wordt automatisch opnieuw gestart als de host weer deelneemt.
  • Beheerders kunnen de instelling Een vergadering maken uitzetten voor leerlingen om te zorgen dat die geen toegang hebben tot de functie om vergaderingen te starten of te beëindigen.
  • In bepaalde versies van Workspace kunnen sommige Workspace-beheerders een vergadering beëindigen met de tool voor beveiligingsonderzoek. Meer informatie over hoe u de onderzoekstool gebruikt
  • Maak voor elke verschillende groep deelnemers een nieuwe vergadering. Als u een beëindigde vergadering opnieuw start, kunnen alle eerdere deelnemers deelnemen.

Ga als volgt te werk om een vergadering te beëindigen voor iedereen:

1. Klik onderaan op Gesprek verlaten Gesprek beëindigen.
  2. Klik in het menu op Vergadering beëindigen voor iedereen.
  3. Optioneel: Als u de vergadering wilt verlaten maar deze niet voor iedereen wilt beëindigen, klikt u op Vergadering verlaten.

Tip: Als u de vergadering beëindigt, worden ook eventuele open breakoutruimtes beëindigd. Als er veel breakoutruimtes open zijn, loopt de hoofdruimte eerst af en kan het tot een paar minuten duren voordat alle andere breakoutruimtes zijn beëindigd.