Fästa eller stänga av ljudet för deltagare i Google Meet

Välj en deltagare på fliken Personer för att stänga av ljudet för eller fästa personen.

Fästa upp till tre saker i Google Meet

Viktigt! Fäst presentationen och tolken samtidigt om du använder en teckenspråkstolk.

Det går att fästa en deltagare, presentation eller upp till tre objekt i Google Meet.

​Fäst mötesdeltagare eller presentationer så här:

1. Tryck på deltagaren eller presentationsrutan.
  2. Tryck på menyn nere till höger om rutan.
  3. Tryck på nålen på popup-menyn.

Tips! Det går även att trycka snabbt två gånger på en deltagare eller presentationsruta för att fästa den.

Så här fäster du en deltagare eller presentation som inte finns i layouten:

1. Tryck på skärmen.
  2. Tryck på mötes-id eller mötesnamn uppe till höger.
  3. Tryck på Fäst intill deltagaren eller presentationen.

Valfritt: Lossa någon genom att trycka på Lossa nere till höger på deras ruta.

Stänga av en deltagares mikrofon

Du måste kanske stänga av de andra deltagarnas mikrofoner för att slippa rundgång eller bakgrundsljud i mötet.

Behörighetskrav

För möten som organiseras genom ett personligt konto kan endast mötesmoderatorn stänga av ljudet för andra deltagare.

I mötet organiserade genom Google Workspace-konton får deltagare från domänen som organiserade mötet vid behov stänga av en annan deltagares ljud.

I möten organiserade genom ett Education-konto får endast den som skapade mötet, kalenderhändelsen eller personer som konfigurerar ett möte på maskinvara i rummet stänga av andra deltagares ljud.

Så här stänger du av ljudet för en deltagare under mötet:

1. Tryck på mötesnamnet uppe till vänster.
  2. Tryck på menyn Mer intill deltagaren på fliken Personer and then Ljud av .

Tips! Av sekretesskäl får du inte slå på ljudet för en annan person. Be deltagaren att slå på ljudet. Tryck på Ljud av om du vill stänga av eller slå på ditt eget ljud.

Telefondeltagare

Endast för betalade Google Workspace-utgåvor.

• Telefondeltagare trycker på *6 för att slå på eller stänga av sitt ljud.
  • Om någon annan stänger av ditt ljud måste du trycka *6 för att slå på det igen.

Stänga av videoflöde från andra deltagare

Behörighetskrav

Tillgängligt för alla Google Workspace-utgåvor samt G Suite Basic och Business.

• Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials Starter
  • Essentials
  • Google One-prenumeranter med 2 TB lagringsutrymme eller mer
  • Teaching & Learning Upgrade
  • Workspace Individual

Det går att fokusera mötesvyn på enbart presentatören eller att dölja deltagare med videoflöden du tycker är distraherande.

Viktigt! Det här påverkar endast vyn.

1. Tryck på deltagaren eller presentationsrutan i Google Meet-mötet.
  2. Tryck på menyn nere till höger om rutan.
  3. Tryck på Titta inte på menyn.

Tips!

• Klicka på Börja titta Camera om du vill aktivera videon igen.
  • På mobilen finns även alternativ för endast ljud, vilket stänger av alla videoflöden i stället för varje enskild video. Välj endast ljud så här:
  1. Klicka på Inställningar .
  2. Tryck på Visa inte video i rutor under Videoinställningar.