Google Meet-deelnemers vastzetten of dempen

Selecteer een deelnemer op het tabblad Mensen om deze vast te zetten of diens geluid uit te zetten.

Tot 6 tegels of presentaties vastzetten in Google Meet

Belangrijk:

• U kunt geen items vastzetten in de Companion-modus. Bekijk meer informatie over de Companion-modus.
  • U kunt alleen items vastzetten als u deelneemt met volledige audio en video.
  • Als u een doventolk gebruikt, kunt u de presentatie en de tolk tegelijkertijd vastzetten.
  • U kunt maximaal 3 deelnemers of presentaties vastzetten in Google Meet.
  • Hosts en co-hosts kunnen maximaal 3 tegels vastzetten voor andere deelnemers.

Zo zet u items vast:

• Deelnemers of presentaties in een vergadering:
    1. Plaats de cursor op de tegel die u wilt vastzetten.
    2. Klik op Vastzetten .
    3. Voor uzelf vastzetten: klik in de pijl-omlaag op Alleen voor mezelf.
    4. Vastzetten voor iedereen: klik in de pijl-omlaag op Voor iedereen.
  • Deelnemers of presentaties die niet in beeld zijn:
    1. Klik rechtsonder op het deelvenster Mensen People Tab.
    2. Klik naast de deelnemer of presentatie die u wilt vastzetten op Vastzetten op het scherm .
    3. Voor uzelf vastzetten: klik in de pijl-omlaag op Alleen voor mezelf.
    4. Vastzetten voor iedereen: klik in de pijl-omlaag op Voor iedereen.

Als u het maximumaantal deelnemers en presentaties heeft vastgezet, krijgt u een melding.

Zo maakt u een deelnemer of presentatie los:

1. Plaats de cursor op de tegel die u wilt losmaken.
  2. Klik op Losmaken .

Een tegel of presentatie losmaken voor iedereen:

1. Plaats de cursor op de tegel die u wilt losmaken.
  2. Klik op Losmaken voor iedereen .

Meer informatie over hoe gemodereerd vastzetten werkt

Een gemodereerde vastzetting is elke tegel of presentatie die een host vastzet voor anderen in de vergadering.

• Alleen hosts en co-hosts kunnen vastzetten voor iedereen in de vergadering.
  • Hosts en co-hosts kunnen maximaal 3 tegels vastzetten voor andere deelnemers.
  • Als een vastgezette deelnemer de vergadering verlaat en opnieuw deelneemt, moeten de hosts de deelnemer opnieuw vastzetten.
  • Hosts en co-hosts kunnen alleen vastzetten voor anderen als ze deelnemen aan de vergadering via een desktop of laptop.
    • Voor deelnemers die deelnemen aan een vergadering via een desktop, laptop of een Google Meet-vergaderruimte, worden gemodereerde vastzettingen getoond.
    • Voor deelnemers die deelnemen aan een vergadering via de Google Meet-app op een Android-apparaat, iPhone of iPad, worden gemodereerde vastzettingen niet getoond.
  • Hosts en co-hosts kunnen niet voor iedereen vastzetten als ze de Companion-modus of Livestream gebruiken.
  • Hosts en co-hosts kunnen add-ons niet vastzetten voor anderen.
  • Als een gast van de vergadering al maximaal 6 items voor zichzelf heeft vastgezet, wordt de tegel die het laatst is vastgezet door de gast van de vergadering vervangen door datgene wat door de hosts is vastgezet.
  • Nadat de hosts een tegel of presentatie hebben vastgezet, kunnen deelnemers deze handmatig losmaken.

Vastzetten via Google Meet Hardware

Zo zet u het volgende vast:

• Uw vergaderruimte: Klik naast de ruimte op Vastzetten .
  • Deelnemers, presentaties of ruimtes: Klik naast de deelnemer, presentatie of ruimte op Menu  en dan Vastzetten

Tip: Als u al 3 items heeft vastgezet, wordt de optie om vast te zetten grijs weergegeven voor aanvullende tegels.

Als u items wilt losmaken, klikt u op Menu  en dan Losmaken .

De microfoon van een deelnemer uitzetten

Als u een echo of achtergrondgeluid hoort tijdens een vergadering, kunt u het geluid van de microfoons van andere deelnemers uitzetten.

Criteria

Tip: Het volgende geldt als Hostbeheer uitstaat. Als Hostbeheer aanstaat, kunnen alleen de primaire host en co-hosts het geluid van andere deelnemers uitzetten.

Als de vergadering is georganiseerd via een persoonlijk account, kan alleen de moderator van de vergadering andere deelnemers dempen.

Bij vergaderingen die georganiseerd zijn via een Google Workspace-account, kan een deelnemer in het domein dat de vergadering heeft georganiseerd het geluid van een andere deelnemer zo nodig uitzetten.

Voor vergaderingen die georganiseerd zijn via een Education-account, kunnen alleen makers van vergaderingen, eigenaren van agenda-afspraken en mensen die een vergadering op een hardwareapparaat in vergaderruimte hebben ingesteld, het geluid van andere deelnemers uitzetten.

• Plaats de muisaanwijzer op iemands afbeelding > klik op Geluid uitzetten .
  • Klik rechtsonder op Mensen Mensen.
    • Klik naast de naam van een deelnemer op Geluid uitzetten .

Tip: Vanwege privacyredenen is het niet mogelijk om het geluid van een andere persoon weer aan te zetten. Vraag de deelnemer om hun audio aan te zetten. Tik op Geluid uitzetten  om uw eigen geluid uit of weer aan te zetten.

Het geluid van alle deelnemers uitzetten

Belangrijk: Hostbeheer moet aanstaan om het geluid van alle deelnemers uit te zetten.

Makers van vergaderingen en eigenaren van agenda-afspraken kunnen het geluid van alle deelnemers tegelijk uitzetten. Deelnemers kunnen het geluid weer aanzetten nadat het is uitgezet.

• Klik rechtsonder op Mensen Mensen en dan Alles dempen .
Meer informatie over Meet instellen voor onderwijs op afstand.

Telefonische deelnemers

Alleen voor betaalde Google Workspace-versies.

• Telefonische deelnemers moeten altijd op *6 drukken om het geluid van hun telefoon uit of weer aan te zetten.
  • Als iemand anders uw geluid uitzet, kunt u het alleen weer aanzetten met *6.

Videofeed van andere deelnemers uitzetten

Criteria
Beschikbaar in alle Google Workspace-versies, G Suite Basic en G Suite Business.
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials Starter
  • Essentials
  • Google One-abonnees met 2 TB of meer opslagruimte
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Individual

U kunt instellen dat de vergaderingsweergave alleen de presentator toont. Ook kunt u deelnemers met afleidende videofees verbergen.

Belangrijk: Dit geldt alleen voor uw weergave.

Deelnemers of presentaties verbergen

1. Plaats de cursor op de tegel van een persoon of presentatie.
  2. Klik op Meer opties  en dan Niet bekijken .

Deelnemers of presentaties verbergen die niet in beeld zijn

1. Selecteer rechtsonder Iedereen tonen People Tab.
  2. Klik voor een deelnemer op Meer acties  en dan Niet bekijken .

Tip: Als u de video weer wilt aanzetten, klikt u op Beginnen met kijken Camera.