Problemen met Google Meet oplossen

Hier leest u hoe u veelvoorkomende problemen met Google Meet kunt oplossen.

Problemen met het presenteren van uw scherm en cameraproblemen

U bent niet hoorbaar in een vergadering
  • Check of uw microfoon is ingeschakeld.
  • Check of uw microfoon is gedempt op het moment dat u aan de vergadering deelnam. Er klinkt een bel als de eerste 5 mensen deelnemen aan de vergadering. Daarna worden nieuwe deelnemers automatisch gedempt.

U bent niet te horen op uw Mac-computer

Overzicht

Het kan zijn dat de instellingen van een Mac-computer voorkomen dat Meet de microfoon gebruikt. Als dit gebeurt, start u de Chrome-browser opnieuw. Als dat niet werkt, start u de computer opnieuw op en verhoogt u het microfoonvolume in de systeeminstellingen.

Als u een Apple® Mac®-computer gebruikt, moet u mogelijk het volgende doen:

Meet reageert niet of is niet beschikbaar

Check het Google Workspace-statusdashboard

Ga naar het Google Workspace-statusdashboard om te zien of er problemen zijn met Meet.

• Groen icoon: Meet werkt normaal. Probeer de tips voor probleemoplossing in dit artikel om problemen op te lossen.
  • Geel of rood icoon: Meet werkt niet goed of is niet beschikbaar. Bekijk tijdelijke oplossingen voor bekende problemen voor manieren om te communiceren totdat Meet weer normaal werkt.

Livestreams instellen en bekijken

Belangrijk: Videovergaderingen met livestreaming zijn alleen beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd in bepaalde Google Workspace-versies.

Ik kan de knop 'Streamen starten' niet vinden
  • Streamen moet vóór de vergadering worden ingesteld in Agenda. U kunt geen livestream toevoegen nadat de vergadering is gestart, omdat de code van de vergadering hierdoor wordt veranderd.
  • Streamen moet ook worden ingeschakeld door uw Google Workspace-beheerder. Alleen deelnemers uit dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering kunnen streamen starten en stoppen.

Gerelateerde onderwerpen:

Kijkers hebben geen toegang tot de livestream die ik heb ingesteld
  • Nadat de vergadering is gestart, moet u op Meer Meer and then Streamen starten klikken.
  • Verder kan de livestream alleen worden bekeken door kijkers binnen dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering.

Gerelateerde onderwerpen:

Terug naar boven Terug naar boven

Ik wil kijkersstatistieken zien voor een afspraak die live is gestreamd

Vraag uw Google Workspace-beheerder om informatie over de afspraak met gebruik van de Meet-kwaliteitstool.

De foutmelding 'Deze stream is niet beschikbaar voor je domein' wordt weergegeven
  • Streams kunnen alleen worden bekeken door gebruikers binnen dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering.
  • Log in met een account van dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering. U moet bijvoorbeeld eerst uitloggen van uw persoonlijke Gmail-account en daarna inloggen op uw Google Workspace-account voor werk of school. Probeer daarna opnieuw om de stream te bekijken.
De foutmelding 'Wachten tot de stream wordt gestart, een ogenblik geduld' wordt weergegeven
  • De stream moet handmatig worden gestart door de organisator van de vergadering. Vraag de organisator of deze de livestream heeft gestart.
  • Dit bericht wordt weergegeven totdat de organisator op een computer op Meer Meer and then Streamen starten , klikt, zelfs als de begintijd van de vergadering al is verstreken.

Gerelateerde onderwerpen:

Ik kan de videostream wel bekijken, maar er is geen audio

Probeer het volgende:

• Verhoog het volume op uw computer of telefoon.
  • Vraag de organisator of die zichzelf niet heeft gedempt in de vergadering en of de audio van de vergadering goed werkt.
Hoe geef ik feedback aan de presentator of organisator?

Neem rechtstreeks contact op met de presentator of organisator. U kunt vanaf de kijkerspagina niet rechtstreeks feedback sturen naar de presentator of organisator.

De laptop raakt oververhit

Overzicht
  • Bepaalde laptops zonder ventilatoren, zoals de Pixelbook en Pixelbook Go, kunnen tijdens een videovergadering sneller opwarmen dan andere laptops met ingebouwde ventilatoren.
  • Met deze tips kunt u de temperatuur van uw apparaat binnen een normaal bereik houden en Meet soepel laten werken in vergaderingen.
Upgraden naar de nieuwste versie van de OS-software

Update naar de nieuwste versie van het besturingssysteem als u een MacBook of een Windows-, Linux- of Chrome-apparaat gebruikt. Vaak bevat de nieuwste versie updates waarmee bekende problemen worden opgelost.

Terug naar boven Terug naar boven

De verbinding met HD-schermen verbreken

Als u schermen met Ultra HD-kwaliteit (Quad HD, 4K enzovoort) ontkoppelt, kunnen de prestaties aanzienlijk verbeteren. Is ontkoppelen niet mogelijk, dan verlaagt u de resolutie van uw huidige scherm of maakt u verbinding met een scherm met een lagere resolutie.

Het aantal geopende tabbladen en apps verminderen

Hoe meer niet-essentiële browsertabbladen u sluit, hoe beter Meet werkt. Dit kan van invloed zijn op uw workflow. Sluit dus enkele tabbladen, probeer wat van de onderstaande suggesties uit en sluit zo nodig meer tabbladen.

• Sluit of pauzeer andere apps die de CPU of RAM van uw apparaat intensief gebruiken. We raden u aan virtuele machines uit te schakelen, omdat deze het systeem ook langzamer kunnen maken.
  • Met Taakbeheer van Chrome kunt u ook tabbladen vinden die veel CPU of RAM gebruiken.
  • Als niets helpt, start u uw computer opnieuw op en voert u zo min mogelijk vensters uit.
Uw videokwaliteit verlagen
  1. Klik nadat een vergadering is gestart op Meer Meer and then Instellingen Instellingen and then Video.
  2. Klik onder Resolutie voor verzenden (maximum) op Standard definition (360p).
  3. Klik onder Resolutie voor ontvangen (maximum) op Standard definition (360p).

Dit vermindert de bandbreedte die nodig is voor de vergadering en ontlast mogelijk ook de CPU, waardoor uw computer de vergadering beter kan uitvoeren.