Duo en Meet zijn samengevoegd in een nieuwe Meet-app. Gebruikers van de app Meet (origineel) kunnen de nieuwe app downloaden.

Add-ons gebruiken met Google Meet

Op uw computer of Android-apparaat kunt u add-ons voor Google Meet gebruiken om de samenwerking, productiviteit en vergaderbeleving te verbeteren.

Tip: Voor Meet-gebruikers met een Workspace-beheerder kan de beheerder bepaalde add-ons vooraf installeren of het gebruik ervan beperken. Meer informatie over hoe beheerders bepalen welke add-ons u kunt gebruiken.

Voor alle gebruikers zijn de apps van Google standaard vooraf geïnstalleerd op hun apparaat.

Criteria

In deze gevallen kunt u geen add-ons gebruiken:

• Uw Workspace-beheerder heeft de add-on geblokkeerd.
  • U gebruikt Meet met een Family Link-account.
  • De host van de vergadering heeft u de rol Alleen kijken gegeven.
  • U bent niet ingelogd op een Google-account.
  • U bent jonger dan de digitale meerderjarigheid in uw land of regio.
  • U neemt deel aan een vergadering met versleuteling aan de clientzijde of een livestreamafspraak.

Over add-ons van derden

Belangrijk: De Google Workspace Marketplace bevat add-ons van derden die werken met Meet, maar niet zijn gemaakt door Google.

Add-ons waarvoor verificatie door derden is vereist, werken misschien niet zoals verwacht. Doe dit als u Meet-add-ons in de Google Chrome-browser gebruikt en deze niet werken:

1. Wijzig de cookie-instellingen om cookies van derden tijdelijk toe te staan.
  2. Laad de vergadering opnieuw en neem er opnieuw aan deel.
  3. Open de add-on opnieuw.

Zo krijgt u meer hulp voor een add-on van derden in de Google Workspace Marketplace:

1. Ga naar de pagina van de add-on.
  2. Scroll naar het gedeelte Aanvullende informatie.
  3. Klik onder Support op de link.

Beperkingen en bekende problemen

Volledig scherm gebruiken

Als u een add-on gebruikt, krijgt u in deze gevallen geen volledig scherm:

• Als u dubbelklikt op het scherm om naar volledig scherm te gaan.
  • Als u klikt op Meer opties  en dan Volledig scherm .

Zo gebruikt u add-ons met een volledig scherm:

1. Klik rechtsboven in de Chrome-browser op Google Chrome aanpassen en beheren.
  2. Klik in het dropdownmenu op Volledig scherm .
Add-ons gebruiken met Google Workspace for Education

U kunt apps van derden niet aanzetten voor gebruikers onder de 18 in Google Meet.

Add-ons gebruiken op verschillende platforms

Niet alle add-ons werken op elk platform.

• Als u een niet-ondersteund platform gebruikt, krijgt u deze pop-melding: Kan niet deelnemen aan de activiteit.
  • Als u een add-on heeft geïnstalleerd op een mobiel apparaat die niet werkt op een desktop, wordt deze grijs weergegeven in het activiteitenvenster en vermeld als niet-beschikbare add-on.

Een aanbevolen add-on van derden installeren in Google Meet

Belangrijk: Bovenaan het deelvenster Activiteiten staan aanbevolen add-ons. Als u een add-on installeert via het deelvenster Aanbevolen add-ons, wordt de add-on verplaatst naar het gedeelte Geïnstalleerde add-ons.

1. Klik rechtsonder op Activiteiten .
  2. Klik bovenaan het deelvenster Activiteiten op de aanbevolen add-on die u wilt installeren.
  3. Klik op de pagina Add-on die verschijnt in Meet op Installeren.
    • U krijgt een pop-up waarin u de vraag krijgt het Google-account te selecteren waarmee u toegang wilt krijgen tot de add-on. Zorg dat u het Google-account selecteert dat u gebruikt om deel te nemen aan de vergadering.
  4. Als u de vraag krijgt de app toegang te geven tot uw Google-account, klikt u op Toestaan.

Andere add-ons van derden installeren in Google Meet

1. Klik rechtsonder op Activiteiten .
  2. Klik onderaan het deelvenster Activiteiten op +.
  3. Klik in het deelvenster Google Workspace Marketplace op Apps zoeken .
    • Tip: De zoekbalk staat rechtsboven in het deelvenster Google Workspace Marketplace.
  4. Voer de naam van de add-on in en klik op Zoeken.
  5. Klik in de zoekresultaten op de add-on die u wilt installeren.
  6. Klik nadat de pagina met de add-on is geopend op Installeren.
    • U krijgt een pop-up met de vraag om het Google-account te selecteren waarmee u de add-on wilt gebruiken. Zorg dat u het Google-account selecteert dat u gebruikt om deel te nemen aan de vergadering.
  7. Als u de vraag krijgt de app toegang te geven tot uw Google-account, klikt u op Toestaan.

Een samenwerking starten met een add-on van derden

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten .
  2. Klik op de add-on die u wilt gebruiken.
  3. Voer de stappen uit op basis van de geselecteerde add-on:
    • Afhankelijk van de add-on van derden die u selecteert, krijgt u de vraag om in te loggen bij de add-on-app via uw Google-account of kunt u doorgaan zonder in te loggen. Als de add-on-app vereist dat u inlogt, volgt u de aanwijzingen op het scherm om in te loggen bij de app van derden.
    • Afhankelijk van de add-on verschijnt er een nieuw scherm in het deelvenster Add-ons waarin u enkele opties moet selecteren of invoeren.
      • Voorbeeld: Hier kunt u een specifiek bestand selecteren waarin u met anderen wilt samenwerken.
    • Afhankelijk van de add-on moet u andere gasten van de vergadering misschien toegang geven tot het bestand. Volg de instructies op het scherm om toegang te geven.
  4. Nadat u de stappen heeft afgerond, klikt u op Activiteit starten.
  5. Als het pop-upbericht 'Anderen die de add-on hebben geïnstalleerd, kunnen werken in de content' verschijnt, klikt u op Doorgaan.
    • Andere deelnemers aan de vergadering kunnen nu met u samenwerken als u de add-on van derden gebruikt in Meet.
  6. Optioneel, maar aanbevolen: Zo zorgt u dat deelnemers die de add-on niet hebben, de samenwerking kunnen volgen:
    • Als een samenwerking begint, klikt u in de banner bovenaan de actieve add-onactiviteit op Scherm delen en dan Toestaan.
  7. Als u de samenwerking wilt beëindigen, klikt u in de banner bovenaan de actieve add-on-activiteit op Activiteit beëindigen.

Tip: U kunt maar in één add-on tegelijk samenwerken.

Deelnemen aan een samenwerking via een add-on van derden

Als u de add-on heeft geïnstalleerd:

1. Als de host van de vergadering een samenwerking start, klikt u rechtsboven op Deelnemen.
  2. Werk rechtstreeks samen aan het bestand.

Als u de add-on niet heeft geïnstalleerd:

1. Als de host van een vergadering een samenwerking start, klikt u rechtsboven op De add-on installeren.
  2. Klik in de pop-up op Installeren.
  3. U krijgt een pop-up met de vraag om het Google-account te selecteren waarmee u de add-on wilt gebruiken.
    • Zorg dat u het Google-account selecteert dat u gebruikt om deel te nemen aan de vergadering.
  4. Nadat de add-on is geïnstalleerd, klikt u rechtsboven op Deelnemen aan samenwerking.
    • Afhankelijk van de add-on die u heeft geselecteerd, gebeurt dit:
      • U krijgt de vraag om in te loggen bij de add-on-app via uw Google-account. Volg de aanwijzingen op het scherm om in te loggen.
      • U kunt doorgaan zonder in te loggen.

Tips: In deze gevallen kunt u geen add-ons van derden gebruiken:

• Uw Workspace-beheerder heeft het gebruik van een bepaalde add-on geblokkeerd.
  • U gebruikt Meet met een Family Link-account. Als u een Family Link-account gebruikt, kunt u geen add-ons installeren.

Een activiteit verlaten

Belangrijk: Als u een activiteit verlaat, wordt u teruggestuurd naar de vergadering. Hosts kunnen een activiteit ook beëindigen voor alle deelnemers.

1. Klik rechtsonder op Activiteiten .
  2. Klik op Actieve add-on en dan Activiteit verlaten.
true
Download de nieuwe Meet-app voor Android

Met Google Meet heeft u één app om te videobellen en te vergaderen op al uw apparaten. Gebruik videobelfuncties zoals leuke filters en effecten of plan een tijd in waarop iedereen kan.