Reaktioiden käyttäminen Google Meetissä

Tärkeää:
Meetin emojireaktioiden avulla voit olla yhteydessä muihin osallistujiin tai järjestäjiin kokouksen aikana.
Reaktioilla voi
  • antaa merkityksellistä palautetta järjestäjille ja puhujille
  • kerätä nopeita vastauksia osallistujilta ilman keskeytyksiä
  • kertoa, mitkä kokouksen kohdat kiinnostavat eniten tai vähiten.

Reaktioiden käyttäminen Workspace- tai Enterprise-tileillä

• Reaktiot ovat oletuksena päällä, ellei järjestelmänvalvoja tai järjestäjä ole poistanut niitä käytöstä.
  • Järjestelmänvalvojat ja järjestäjät voivat laittaa reaktiot pois päältä.
    • Jos järjestelmänvalvoja tai järjestäjä laittaa reaktiot pois päältä, kuvake pysyy näkyvissä, mutta sitä ei voi klikata. Kun viet hiiren paneelin päälle, näkyviin tulee viesti, jossa kerrotaan, etteivät reaktiot ole käytettävissä.
  • Järjestelmänvalvoja: Reaktiot voi laittaa päälle tai pois päältä kaikilta osallistujilta järjestelmänvalvojan hallinta-asetuksista. Lue lisää järjestelmänvalvojien Meet-asetusten ylläpidosta.
  • Järjestäjä: Reaktiot voi myös laittaa päälle tai pois päältä vain kyseisessä puhelussa.

Näin reaktiot voi laittaa pois päältä kaikilta puhelun osallistujilta

1. Klikkaa oikeasta alakulmasta Järjestäjän asetukset .
  2. Laita Järjestäjän tehtävät päälle reunassa olevasta "Kokouksen moderointi" ‐kohdasta.
  3. Laita Lähetä reaktioita Toggle Off pois päältä.

Miksi näen reaktioita, vaikka en klikannut mitään?

Jos käytät Mac-laitetta, iPhonea tai iPadia, laitteen Apple-reaktiot voivat olla oletuksena päällä, jos käyttöjärjestelmäversio on iOS 17 tai macOS Sonoma. Kun reaktiot ovat päällä, videopuhelussa saattaa näkyä emoji, jos osallistuja tekee tietyn eleen kameran edessä.

Näin laitat reaktiot päälle tai pois päältä:

1. Avaa laitteen (Mac, iPhone tai iPad) Hallintakeskus videokokouksen tai kokouksen aikana.
    • iPhone tai iPad: Pyyhkäise alas oikeasta yläreunasta.
    • Mac: Valitse videokuvake Mac-valikkopalkista.
  2. Avaa Videotehosteet-valikko ja sitten valitse Reaktiot.

Reaktioiden lähettäminen kokouksen aikana

Tärkeää: Järjestäjä voi muuttaa katsojan aktiiviseksi osallistujaksi ja päinvastoin verkossa tai pikkuruututilassa tietokoneella.

Kun osallistuja lähettää reaktion, emoji voi
  • näkyä väliaikaisena merkkinä lähettäjän ruudun vasemmassa yläkulmassa
  • näkyä näytön alareunassa, josta se nousee ylöspäin.
Näin lähetät emojireaktion:
  1. Liity Meet-videokokoukseen.
  2. Valitse alareunasta Lisää säätimiä Lisää.
    • Tämä avaa valikon, jossa reaktiot ovat ylimpänä.
  3. Valitse lähetettävä reaktio.
Vinkki: Sulje reaktiopaneeli napauttamalla näyttöä paneelin ulkopuolelta.

Emojien ihonvärin valitseminen Meetissä

Voit valita emojin ihonvärin ennen lähettämistä.
  1. Valitse Lisää säätimiä Lisää ja sitten Asetukset .
  2. Vieritä alas Reaktiot-kohtaan ja napauta Ihonväri-kohdan vieressä olevaa kuvaketta.
  3. Valitse emojin ihonväri.
Vinkki: Kaikkien emojien ihonväriä ei voi vaihtaa.

Reaktioiden lukeminen ääneen

Näin saa reaktioiden ääneenluvun käyttöön, kun TalkBack tai VoiceOver on päällä:
  1. Liity Meet-videokokoukseen.
  2. Valitse alareunasta Lisää säätimiä Lisää.
    • Tämä avaa valikon, jossa reaktiot ovat ylimpänä.
  3. Valitse Reaktiot-valikosta Lue reaktiot ääneen .
Vinkki: Reaktioiden lukeminen ääneen on käytettävissä vain, jos TalkBack on päällä. Lue lisää Androidin ja TalkBackin käytön aloittamisesta.

Reaktioiden muuttaminen Meetin asetuksista

Kun laitat reaktiot pois päältä, muutat vain omia asetuksiasi. Voit laittaa emojireaktiot pois päältä ennen puhelua tai sen aikana.
Asetuksista voit
  • valita, haluatko vastaanottaa reaktioita
  • muokata animaatioita
  • muokata ilmoitusääniä
  • valita emojien ihonvärin.
Näin voit muuttaa reaktioasetuksia:
  1. Valitse Lisäasetukset Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Reaktiot .
  2. Laita haluamasi asetus päälle tai pois päältä .