Använda smågrupper i Google Meet

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Mötesvärdar kan använda smågrupper för att dela upp deltagare i mindre grupper under möten. Smågrupper måste startas av mötesvärdar under ett möte på en dator. Det går för närvarande inte att livestreama eller spela in smågrupper.

Alla som schemalägger eller startar ett möte blir mötesvärd. Om du överför eller schemalägger ett möte i någon annans kalender kan den personen bli mötesvärd. Som standard finns det bara en mötesvärd per möte, men du kan lägga till upp till 25 medvärdar inne i mötet.

Behörighet

Krav för att använda smågrupper
Smågrupper är tillgängliga i följande Google Workspace-utgåvor:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-prenumerant

Du får delta i smågrupper om:

• Du använder en dator eller den uppdaterade versionen av mobila Meet eller Gmail-appen .
  • Du ringer in till mötet på telefonen.
  • Du är inbjuden genom ett telefonsamtal.
  • Du är inloggad på ett Google-konto.
  • Du är anonym användare (inte inloggad på ett Google-konto).
  • Du använder Meet-maskinvara.
    • Det går inte att tilldela smågrupper Meet-maskinvara före mötet. Du måste ansluta från ett Google Meet-mötesrum för att tilldelas en smågrupp.

Du kan inte delta i smågrupper om:

• Du inte använder den uppdaterade versionen av mobila Meet eller Gmail-appen .
  • Du använder en videokonferensenhet från tredje part.

Det går att skapa smågrupper för möten i Google Kalender när du skapar en händelse eller redigerar den. Det går även att skapa smågrupper när ett möte pågår. Det går bara att lägga till medvärdar i huvudmötet.

Tips! Om du bjuder in en Google-grupp till mötet blir deltagarna i den gruppen inte automatiskt tillgängliga för att delas upp i smågrupper. Vi rekommenderar att deltagare i en grupp bjuds in individuellt till ett möte för att du enkelt ska kunna dela upp dem i smågrupper senare.

Skapa smågrupper i förväg i Google Kalender

Välj något av följande i calendar.google.com:

För ett nytt möte

1. Skapa en ny händelse i Google Kalender.
  2. Klicka på Lägg till videokonferenser i Google Meet.
  3. Lägg till deltagare.
  4. Klicka på Ändra konferensinställningar .
  5. Klicka på smågrupper till vänster.
  6. Välj antal smågrupper och välj sedan ett alternativ:
    • Dra deltagarna till olika rum.
    • Skriv namnen direkt i ett rum.
    • Klicka på Blanda för att blanda grupperna
  7. Klicka på Spara.

För ett befintligt möte

1. Öppna en befintlig Google Kalender-händelse.
  2. Klicka på Redigera händelse .
  3. Klicka på Ändra konferensinställningar under Händelseinformation.
  4. Klicka på smågrupper till vänster.
  5. Välj antal smågrupper och välj sedan ett alternativ:
    • Dra deltagarna till olika rum.
    • Skriv namnen direkt i ett rum.
    • Klicka på Blanda för att blanda grupperna.
  6. Klicka på Spara.

Skapa smågrupper under ett möte

1. Starta ett möte på datorn.
  2. Klicka på Aktiviteter följt av Smågrupper nere till höger.
  3. Välj antaI smågrupper på panelen där du skapar smågrupper. Det går att skapa upp till 100 smågrupper i ett samtal.
  4. Samtalsdeltagarna fördelas mellan rummen. Flytta personer manuellt till olika rum genom att göra något av följande:
    • Ange deltagarens namn direkt i en smågrupp.
    • Dra och släpp en deltagares namn i en annan smågrupp.
    • Klicka på Blanda för att blanda grupperna slumpmässigt.
  5. Klicka på Öppna rum nere till höger.

Tips! En avisering visas längst ned på skärmen när deltagare ber om hjälp från värden. Gå med i den deltagarens smågrupp genom att klicka på Gå med. Klicka på Senare om du vill återkomma till frågan senare. På panelen Smågrupper visas bannern Bad om hjälp över rum som ber om hjälp.

Valfria funktioner för smågrupper
  1. Valfritt: Ta bort deltagare som för närvarande inte deltar i mötet eller gör om smågrupperna:
    • Klicka på Rensa högst upp i panelen Smågrupper. Klicka på Rensa längst ned i aviseringen Rensa bortkopplade användare.
    • Tips! Om du återanvänder en möteslänk där smågrupper inte har konfigurerats tidigare, flyttas alla deltagare till huvudrummet och alla tidigare smågrupper tas bort.
  2. Valfritt: Det går att ställa in en timer för smågrupperna. Varje rum visar en nedräkning på 30 sekunder innan timern slutar.
    • Klicka på Timer Tomt timglas högst upp i panelen Smågrupper.
    • Ställ in timertiden och klicka på OK.
    • Tips! Du kan när som helst redigera eller ta bort timern. Klicka på Timer Tomt timglas på panelen Smågrupper för att redigera.
Läs om hur säkerhetsfunktioner i smågrupper fungerar
Google Meet-användare kan använda följande funktioner för mötessäkerhet för att skydda möten:

Lås: Om Värdhantering är aktiverat innan du skapar smågrupper och du ändrar låsen gäller ändringarna i alla rum. Om något av låsen aktiveras efter att smågrupper skapas, gäller ändringarna endast i rummet där de ställs in.

Om smågrupper skapas när Värdhantering är inaktiverat går det inte att aktivera Värdhantering och säkerhetsfunktioner i huvudrummet, eller så går det inte att använda smågrupper.

I sådant fall måste värdar

1. avsluta smågrupper
  2. aktivera Värdhantering
  3. öppna smågrupper på nytt.

Redigera, gå med i eller lämna smågrupper

När du har skapat smågrupper går det att ändra i rummen eller gå med i varje smågrupp för att bevaka och delta i diskussioner.

Tips! Mötesvärdar ser inte chattmeddelanden mellan deltagare innan de går med i eller efter att de lämnar en smågrupp.

• Klicka på Redigera rum om du vill göra ändringar i deltagargrupper eller antal smågrupper. Klicka på Spara när du har gjort ändringarna.
    • Tips! Innan en deltagare byter till ett annat rum måste den klicka på Gå med.
  • Gå med i en enskild smågrupp genom att klicka på Gå med intill smågruppens nummer.
  • Klicka på Lämna intill den aktuella smågruppen om du vill lämna alla smågrupper och återvända till huvudrummet.

Avsluta smågrupper

1. Klicka på Stäng rum uppe till höger på panelen Smågrupper.
  2. Klicka på Stäng alla rum i meddelandefönstret som öppnas.

Viktigt! Deltagarna har 30 sekunder på sig att slutföra diskussionen innan de flyttas tillbaka till huvudrummet automatiskt.

Om du vill stänga alla rum innan 30-sekunderstimern går ut öppnar du panelen Smågrupper och klickar på Stäng rum .