Blockera eller anmäla någon från att ringa eller skicka meddelanden till dig i Google Meet

Om du inte vill ta emot samtal eller meddelanden från någon går det att blockera personen.

Meet har uppdaterat hur blockering hanteras. När du blockerar någon i Meet:

• Kan det hända att personens e-postkonto blockeras i flera Google-produkter. Läs om att blockera eller återaktivera konton.
  • Om du blockerar ett telefonnummer i Meet blockeras det även i Google Voice och Google Fi och tvärtom.
  • På grund av den här ändringen måste du i vissa fall blockera kontakterna på nytt. Följ blockeringsanvisningarna om du vill återställa blockeringen.

Tips! När du blockerar någon från att ringa dig i Meet-appen får de fortfarande gå med i Meet-möten genom en delad länk. Läs mer om vem som får gå med i dina möten.

Blockera eller rapportera någon

När du har blockerat en person kan den inte kontakta dig direkt genom att ringa dig i Meet, men du kan fortfarande interagera med någon som du har blockerat om ni deltar i samma gruppsamtal.

När du blockerar någon kan du också anmäla otillåten användning.

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Klicka på kontakten som du vill blockera följt av Alternativ under Senaste aktiviteter.
  3. Välj en:
    • Klicka på Blockera användare.
      • Markera i tillämpliga fall rutan intill Anmäl som skräppost.
    • Klicka på Anmäl otillåten användning och blockera.
      • Välj tillämpliga typer av otillåten användning:
        • Skräppost
        • Bedrägeri eller nätfiske
        • Skadlig programvara (distribuerad genom länk)
        • Trakasseri eller hatiskt innehåll
        • Annat
  4. Klicka på Blockera.

Viktigt! Det går att blockera eller anmäla missbruk och blockera utan att anmäla som skräppost eller välja en typ av otillåten användning.

Återaktivera någon

Ta bort en person från blockeringslistan:

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Öppna Inställningar uppe till höger .
  3. Välj Blockerade användare.
  4. Klicka på Återaktivera intill personens namn.

Sluta ta emot Google Meet-samtal

Läs hur du gör om du vill sluta att få Google Meet-samtal.

Anmäla otillåten användning i ett möte

Som en del av vår strävan att skydda möten har du möjlighet att anmäla otillåten användning i Google Meet. Läs mer om att anmäla otillåten användning.