Duo och Meet har kombinerats till en ny Meet-app. Meet-(original)-användare kan ladda ned den nya appen.

Hitta och bjuda in kontakter till Meet-samtal

Det går att hitta en kontakt som du vill ringa med Google Meet-samtal om hen finns i dina kontakter. Om hen inte finns bland dina kontakter men använder Google Meet-samtal går det att lägga till hen.

Om du använder Google Meet-samtal på en annan enhet med samma Google-konto synkroniseras kontakterna mellan enheterna.

Synkronisera kontakterna innan du börjar

Synkronisera kontakterna för att visa dem i Google Meet. Det här går att inaktivera när som helst

1. Öppna Inställningar på enheten.
  2. Sök efter Meet .
  3. Tryck på Behörighet följt av Kontakter följt av Tillåt.

Tips: Det går även att ta bort åtkomst till Google-kontots kontakter. Om du tar bort kontot kan du inte använda vissa funktioner, till exempel Google Meet på flera enheter. Läs mer om att ta bort Google-kontot

Hitta kontakter

Om du använder Google Meet-samtal på en annan enhet med samma Google-konto synkroniseras kontakterna mellan enheterna.

Obs! Om du har fått Google-kontot på jobbet eller i skolan synkroniseras kanske inte kontakterna.

Hitta kontakter på Meet för webben

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Ange ett namn eller telefonnummer i sökrutan.
Så här förhindrar du att Google Meet får åtkomst till telefonens kontakter:
  1. Öppna den mobila enhetens inställningar.
  2. Tryck på Meet.
  3. Stäng av Kontakter .

Tips! Kontrollera att personen som du vill ringa finns bland kontakterna och har Meet-samtal. Meddela oss om så är fallet och du fortfarande inte hittar den.

Läs mer om att söka efter och synkronisera kontakterna.

Bjuda in någon till Google Meet-samtal

Viktigt! Just nu går det inte att bjuda in någon till Meet-samtal i webbläsaren, men det går att bjuda in dem i mobilappen.

Om någon av kontakterna inte använder Meet-samtal går det att bjuda in personen att ladda ned appen så att ni kan ringa enskilda videosamtal och gruppvideosamtal till varandra.

1. Öppna Meet på den mobila enheten.
  2. Tryck på Ny videosamtal.
  3. Leta efter kontakten som du vill bjuda in och tryck på Bjud in. Din standardapp för sms öppnas med en färdigformulerad inbjudan.
  4. Tryck på Skicka.
Mottagaren får meddelandet och kan sedan hämta appen eller svara direkt på meddelandet.