Duo och Meet har kombinerats till en ny Meet-app. Meet-(original)-användare kan ladda ned den nya appen.

Använda transkriptioner i Google Meet

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan få en automatisk transkription av mötet.

Läs om vilka Google Workspace-utgåvor som har transkriptioner
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Teaching & Learning Upgrade
  • Education Plus
  • Workspace Individual

Obs!

• Transkriptionsfunktionen är för närvarande tillgänglig för Google Meet-användare på bärbar eller stationär dator.
  • Mötestranskriptioner på andra språk än engelska kan inte användas.
  • Mötestranskriptioner är aktiverade som standard för alla Workspace-utgåvor utom Google Workspace for Education med elevlicens, där transkriptioner är inaktiverade som standard. Läs mer om transkriptionsinställningar.

Det går bara att spela in mötestranskriptioner om det finns tillräckligt med ledigt utrymme på både:

• Workspace-organisationens Google Drive
  • Mötesvärdens Drive

Aktivera transkriptioner i Google Meet

Obs!

• Transkriptioner sparas på mötesorganisatörens Google Drive.
  • Transkriptioner innehåller orden som sägs i ett möte, men inga chattmeddelanden från mötet.

Om värdhantering är inaktiverat kan alla på värdens domän aktivera transkriptioner. Om värdhantering är aktiverat får endast värden och medvärdarna aktivera transkriptioner.

1. Gå med i eller starta ett möte i Google Meet på datorn.
  2. Klicka på Aktiviteter nere till höger följt av Transkriptioner följt av Starta transkription följt av Starta.

Tips! När transkriptioner är aktiverade visas en transkriptionsikon uppe till vänster för alla i mötet.

Stoppa transkriptioner:

1. Klicka på Aktiviteter följt av Transkriptioner följt av Stoppa transkription följt av Stoppa.

Tips!

• När alla deltagare lämnar mötet stoppas transkriptioner automatiskt.
  • Det går inte att pausa transkriptioner, men det går att stoppa en mötestranskription och starta en ny i samma möte.
    • Du får en separat transkriptionsfil varje gång du startar transkriptioner.

Hitta en transkription

När mötet är slut skickas ett automatiskt e-postmeddelande med en länk till mötestranskriptionen till:

• Värden
  • Alla medvärdar
  • Personen som aktiverade transkriptionen

Tips! Det tar längre tid att behandla transkriptioner i längre möten. Vänta tills du har fått det automatiska e-postmeddelandet.

Transkriptionen bifogas även till mötets Google Kalender-händelse.

• Alla inbjudna i värdens organisation får öppna bilagan.
  • Om det finns fler än 200 inbjudna i värdens organisation är transkriptionen endast tillgänglig för värden, medvärdarna och personen som aktiverade transkription i mötet.