Video- ja äänipuheluiden soittaminen Google Meetillä

Tärkeää: Tämä artikkeli käsittelee Google Meetin vanhaa puhelutoimintoa (aiemmin Duo). Vanhalla puhelutoiminnolla voi soittaa

• 1:1-videopuheluita
  • ryhmäpuheluita
  • äänipuheluita.

Lue lisää Meet-puheluista ja kokoustoiminnoista.

Vinkkejä:

• Tarvitset mobiilidatapaketin tai Wi-Fi-yhteyden.
  • Mobiilidatalla soitetut puhelut eivät kuluta pakettiin kuuluvia puheminuutteja. Datan käytöstä voidaan veloittaa.

Ennen kuin aloitat

Lue lisää vanhojen Google Meet ‑puheluiden käytön aloittamisesta.

Tärkeää: Google Meetillä voit soittaa puheluita tietokoneella avaamatta puhelinta, eikä puhelimen tarvitse edes olla lähellä.

Video- tai äänipuhelun aloittaminen

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen meet.google.com/calling/.
  2. Valitse vasemmalta Puhelut Camera.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Numero on tallennettu yhteystietoihin:
      1. Valitse henkilö yhteystiedoista.
      2. Klikkaa Äänipuhelu tai Videopuhelu Camera.
    • Numeroa ei ole tallennettu yhteystietoihin:
      1. Klikkaa Aloita puhelu Camera.
      2. Lisää puhelinnumero tai sähköpostiosoite.
      3. Klikkaa Äänipuhelu tai Videopuhelu Camera.

Ryhmävideopuhelun aloittaminen

Ryhmävideopuhelussa voi olla enintään 32 osallistujaa.

Tärkeää: Voit luoda ryhmäpuheluja vain Google Chromen versiossa M86 tai uudemmissa ja Microsoft Edgen versiossa 79 tai uudemmissa.

Videopuhelun aloittaminen useiden kontaktien kanssa

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen meet.google.com/calling/.
  2. Klikkaa Luo ryhmän linkki.
    • Vinkki: Voit antaa ryhmälle nimen, joka näkyy kaikille ryhmään kuuluville.
      1. Klikkaa ryhmän nimen vierestä Muokkaa .
      2. Lisää nimi.
      3. Klikkaa Tallenna.
  3. Klikkaa Lisää ihmisiä ja sitten Valitse yhteystiedot.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Aloita puhelu Camera.

Ryhmäpuhelun aloittaminen linkin jakamisen kautta

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen meet.google.com/calling/.
  2. Klikkaa Luo ryhmän linkki.
    • Vinkki: Voit antaa ryhmälle nimen, joka näkyy kaikille ryhmään kuuluville.
      1. Klikkaa ryhmän nimen vierestä Muokkaa .
      2. Lisää nimi.
      3. Klikkaa Tallenna.
  3. Klikkaa alhaalta Kopioi tai Lähetä sähköpostilla .

Ryhmästä poistuminen

1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen meet.google.com/calling/.
  2. Klikkaa ryhmää "Viimeaikaiset tapahtumat" ‑kohdasta.
  3. Klikkaa oikeasta yläreunasta Lisäasetukset ja sitten Poista Meet-soittohistoria.
Epäilyttävät ryhmät
Jos saat kutsun ryhmään, johon kuuluu estettyjä tilejä tai yhteystietojesi ulkopuolisia henkilöitä, Google Meet merkitsee ryhmän epäilyttäväksi. Google Meet ei paljasta sinulle tietoja estämistäsi ryhmän jäsenistä.

Voit liittyä ryhmään tai hylätä kutsun. Jos liityt ryhmään, Google Meet ei poista aiemmin estämiesi henkilöiden estoa.
Ryhmän jäsenen poistaminen
  1. Kirjaudu tietokoneella osoitteeseen meet.google.com/calling/.
  2. Klikkaa ryhmää Ryhmät-kohdasta.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisäasetukset ja sitten Katso ryhmän jäsenet.
  4. Klikkaa poistettavaa ryhmän jäsentä.
  5. Klikkaa oikealta Lisäasetukset ja sitten Poista.

Vinkki: Ryhmän jäsenen voi myös estää. Jos estämäsi henkilö klikkaa alkuperäistä linkkiä liittyäkseen uudelleen ryhmään, hänelle ilmoitetaan, ettei ryhmää ole olemassa. Ryhmälinkki päivittyy kaikille muille ryhmään kuuluville. Lue lisää estetyistä numeroista ryhmäpuheluissa.

Meet-puhelut Messages for webin kautta

1. Mene osoitteeseen messages.google.com.
  2. Klikkaa vasemmalta keskustelua tai Aloita chat.
  3. Klikkaa oikeasta yläreunasta video- tai äänipuhelun kuvaketta Camera.
  4. Klikkaa avautuvalta välilehdeltä Äänipuhelu tai Videopuhelu Camera.

Vinkki: Jos videopuhelun kuvake Camera ei näy, videopuhelut eivät ole käytettävissä kyseisessä keskustelussa.