De Companion-modus gebruiken voor hybride onderwijs en samenwerking

Belangrijk: Sommige functies zijn alleen beschikbaar in specifieke Google Workspace-versies. Meer informatie over Google Workspace-versies.

U kunt de Companion-modus gebruiken om op een tweede scherm deel te nemen aan een Google Meet-videovergadering. In de Companion-modus staan uw microfoon en video uit om audiofeedback te voorkomen.

Als er een combinatie is van deelnemers op een externe locatie en deelnemers in een vergaderruimte (hybride vergaderingen), kunnen mensen in een vergaderruimte niet individueel chatten, vragen omhoog stemmen of polls beantwoorden via hardware voor vergaderruimtes of de Nest Hub Max. U kunt daarom de Companion-modus gebruiken om de samenwerking tussen deelnemers te verbeteren.

• In vergaderruimtes: Neem deel aan vergaderingen met audio en video op hardware voor vergaderruimtes of de Google Nest Hub Max om te praten met of te luisteren naar deelnemers op een externe locatie. Als u uw scherm wilt delen of de chatfunctie, polls, Vraag en antwoord en opties voor de host wilt gebruiken, gebruikt u de Companion-modus op uw laptop. Als u de functies in de Companion-modus wilt verbeteren, kunt u Inchecken bij ruimte gebruiken voor het volgende:
    • Uw persoonlijke videotegel die zichtbaar is voor andere vergaderruimtes in het gesprek.
    • Uw naam wordt weergegeven op de tegel van de vergaderruimte.
    • Uw persoonlijke videotegel en de naam van de ruimte worden getoond als u uw hand opsteekt.
  • Als u zich op een externe locatie bevindt: Neem zoals gewoonlijk deel aan een vergadering met audio en video.

Verbinding maken via de Companion-modus en Inchecken bij ruimte gebruiken

Belangrijk: De optie Inchecken bij ruimte wordt alleen weergegeven als een vergaderruimte is verbonden met uw vergadering.

Als u in de Companion-modus deelneemt aan een Google Meet-vergadering, kunt u inchecken bij of verbinding maken met een vergaderruimte. Als u incheckt, komt uw naam in de deelnemerslijst en op de tegel van de ruimte te staan.

• Inchecken bij ruimte is gekoppeld aan een Companion-sessie: Als u de Companion-modus verlaat, wordt uw verbinding verbroken en bent u niet meer ingecheckt bij uw ruimte.
  • Als u Inchecken bij ruimte wilt gebruiken, moet er een apparaat in de ruimte aanwezig zijn tijdens het gesprek: U kunt alleen inchecken bij apparaten die deelnemen aan het gesprek. Als u in de Companion-modus aan een vergadering deelneemt zonder Google Meet-hardwareapparaat in de vergadering, wordt u niet gevraagd om in te checken. Als het Google Meet-hardwareapparaat later deelneemt, wordt u in de Companion-modus gevraagd om in te checken.
  • Inchecken bij ruimte is niet geverifieerd: Het is mogelijk om in te checken bij een ruimte waar u niet bent. Als iemand hiervan misbruik maakt tijdens het gesprek, kunt u de deelnemers uit het gesprek verwijderen door op Verwijderen uit het gesprek te klikken.Ontdek hoe u mensen verwijdert tijdens een videovergadering.
  • Namen worden alfabetisch gesorteerd op de ruimtetegel.

U kunt uw laptop verbinden met een Google Meet-vergadering in de Companion-modus via een uitnodiging voor de vergadering of via een korte link.

Verbinding maken met de Companion-modus via de uitnodiging voor de vergadering:

1. Klik in een uitnodiging voor een vergadering op Deelnemen.
  2. Klik onder Andere deelnameopties op Companion-modus gebruiken.
    • Als u een korte link gebruikt, geeft u in de browser g.co/companion op. Selecteer een vergadering of geef de code van een vergadering op.
  3. Optioneel: Check in bij de vergaderruimte.
    • Als u eenmaal deelneemt, klikt u in de pop-up op Inchecken.
    • Als er meerdere ruimtes zijn, klikt u in de pop-up op Kies uw ruimte.
    • Klik in de vergaderruimte waarin u zich bevindt op Inchecken.

Nadat de vergadering is gestart, checkt u in de Companion-modus in bij de vergaderruimte:

1. Klik in de Companion-modus linksonder op de naam van de vergadering.
  2. Klik in het dialoogvenster op Inchecken.
  3. Optioneel:
    • De Companion-modus afsluiten en terugkeren naar de landingspagina van de vergadering: Klik op Verlaten en opnieuw deelnemen om audio te gebruiken .
    • Inchecken bij een andere vergaderruimte: Klik op Inchecken bij een andere ruimte .
    • Uitchecken bij de vergaderruimte: Klik op Uitchecken uit de ruimte .

Tips:

• Maak aan het begin van de vergadering verbinding via de Companion-modus om te voorkomen dat u chatberichten misloopt. Berichten die worden gestuurd voordat u verbinding maakt, worden niet opgenomen in uw chatstream.
  • Als u tijdens de vergadering de chatfunctie wilt gebruiken, herinner de deelnemers in de vergaderruimte er dan aan dat ze verbinding moeten maken via de Companion-modus.

Redenen waarom u misschien geen prompt krijgt om in te checken bij een ruimte

De zelfweergave gebruiken om uw persoonlijke videotegel te delen met externe deelnemers

Als u in een vergaderruimte bent en deelneemt via de Companion-modus, kunt u de zelfweergave aanzetten met de camera van uw laptop om uw persoonlijke videotegel te delen met anderen in het gesprek. De audio wordt niet gedeeld en uw persoonlijke videotegel wordt nooit getoond als actieve spreker. Als u de camera uitzet, wordt uw avatar getoond in de zelfweergave.

1. De zelfweergave aanzetten: Klik onderaan het scherm van de Companion-modus op Camera aanzetten .
    • De zelfweergave uitzetten: Klik op Camera uitzetten Camera.
    • De zelfweergave staat standaard uit en geminimaliseerd.
  2. De achtergrond wijzigen en visuele effecten toepassen: Klik onderaan het scherm van de Companion-modus op Meer opties More and then Visuele effecten toepassen .

Belangrijk:

• Als video aanstaat, wordt uw zelfweergave getoond aan andere Meet-gebruikers die deelnemen met volledige audio en video.
  • De zelfweergave wordt alleen getoond op Google Meet-hardwareapparaten als u uw hand opsteekt en/of bent ingecheckt.

Presenteren via de Companion-modus op uw laptop

U kunt uw laptopscherm snel delen in de Companion-modus.

Via de uitnodiging voor de vergadering:

1. Klik in een uitnodiging voor een vergadering op Deelnemen.
  2. Klik op de landingspagina van de vergadering op Presenteren and then kies wat u wilt delen.

Via een korte link:

1. Geef g.co/present op in de browser.
  2. Selecteer in het startscherm van Meet een vergadering and then kies wat u wilt delen.

Meer informatie over de Companion-modus

Video-overzicht van de Companion-modus

Infographic: gelijkwaardige samenwerking in hybride vergaderingen

Wie kan de Companion-modus gebruiken en welke functies zijn beschikbaar?

De Companion-modus is beschikbaar voor alle Google Meet-deelnemers De beschikbaarheid van functies, zoals hand opsteken, is afhankelijk van uw Google Workspace-versie. Meer informatie over Google Workspace-versies.

Ik zit niet in een vergaderruimte. Kan ik de Companion-modus gebruiken als tweede scherm?

Ja. Als u de presentatie op een tweede scherm bekijkt, kunt u de presentatie losmaken van uw primaire scherm, zodat u meer videofeeds van deelnemers kunt bekijken op uw primaire scherm.

Meer informatie over apparaten, deelnemers en hosting

Apparaatgegevens

• Audio: De microfoon en de audio van de vergadering staan uit in de Companion-modus om echo's te voorkomen. Als u wilt praten met of luisteren naar anderen in het gesprek, gebruikt u de hardware voor vergaderruimtes of de Nest Hub Max. Uw laptop kan nog steeds meldingen, zoals deelnameverzoeken, en audio van andere apps afspelen in de Companion-modus.
  • Video: Uw videocamera staat uit in de Companion-modus. Uw tegel is ook verborgen in het deelnemersraster om ruimte te maken voor andere videofeeds. Als u uw hand opsteekt in de Companion-modus, toont Meet uw avatar en naam gevolgd door (Companion) aan andere deelnemers. Bijvoorbeeld Uw naam (Companion).
  • Activiteitsmeldingen: Als mensen in een vergadering chatberichten sturen of activiteiten starten, zoals polls, worden er meldingen getoond op de hardware voor vergaderruimtes en de Nest Hub Max. Deze meldingen herinneren mensen in vergaderruimtes eraan dat ze de Companion-modus moeten gebruiken om te kunnen deelnemen.
  • Mobiele apparaten: De Companion-modus is niet beschikbaar op mobiele apparaten.

Deelnemersgegevens

• Deelnemers in de Companion-modus: Op het tabblad Mensen staat iedereen die is verbonden met de vergadering via de Companion-modus.
  • Meldingen voor deelnemen en verlaten: Alle deelnemers krijgen een melding als deelnemers in de Companion-modus verbinding maken of de verbinding verbreken.
  • Gasten: De host van de vergadering moet mensen goedkeuren die niet zijn ingelogd op een Google-account (gasten) voordat ze verbinding kunnen maken via de Companion-modus.

Telt de Companion-modus mee voor de deelnemerslimiet?

Ja, verbindingen en presentaties in de Companion-modus tellen mee voor de deelnemerslimiet. Op een laptop of computer kunt u het huidige aantal deelnemers controleren op het persoonsicoon rechtsonder in de vergadering.

Presenteren en presentatie bekijken

• g.co/present: Als u presenteert via g.co/present, maakt u verbinding met de vergadering in de Companion-modus. Als u wilt praten, anderen wilt horen of uw video wilt delen in de vergadering, maakt u verbinding via de hardware voor vergaderruimtes of de Nest Hub Max. U kunt ook deelnemen aan de vergadering met volledige audio en video (niet-Companion-modus).
  • Lijst Mensen: Mensen die presenteren in de Companion-modus, verschijnen 2 keer op het tabblad Mensen. Zo kunt u mensen en presentaties afzonderlijk vastzetten of verwijderen.
  • Presentaties bekijken: Als een vergadering 2 of meer presentaties bevat:
    • Mensen die de Companion-modus gebruiken, zien alleen de actieve presentatie.
    • Als de actieve presentator ophoudt met presenteren, moeten andere presentatoren hun presentaties hervatten zodat mensen in de Companion-modus deze kunnen zien.

Hosting

• Opties voor host: U kunt opties voor de host gebruiken om vergaderingen te beheren in de Companion-modus. U kunt co-hosts maken van deelnemers op laptops, computers of mobiele apparaten of in de Companion-modus, het bijhouden van deelname instellen en het gesprek beëindigen voor alle gebruikers (waaronder gebruikers in de Companion-modus). U kunt ook het gebruik van de chatfunctie, scherm delen, video en audio beheren. Meer informatie over opties voor de host.
  • Het gesprek beëindigen voor iedereen: Als host kunt u de vergadering beëindigen voor iedereen. Als u de vergadering beëindigt voor iedereen, verbreekt u de verbinding van deelnemers die misschien zijn vergeten de verbinding te verbreken toen ze de vergaderruimte verlieten. Meer informatie over vergaderingen beëindigen voor iedereen
  • Livestreams: U kunt livestreams starten en stoppen via de Companion-modus als u ze vóór de vergadering instelt in Google Agenda. Meer informatie over livestreamafspraken

Meer informatie over bekende problemen

Breakoutruimtes

Als u een host bent, kunt u het volgende doen:

• Breakoutsessies instellen als u verbinding maakt via de Companion-modus
  • Mensen die de Companion-modus gebruiken, toewijzen aan breakoutsessies.

Belangrijk: Mensen die de Companion-modus gebruiken, kunnen niet praten met of luisteren naar anderen in breakoutsessies. U kunt ook geen hardware voor vergaderruimtes of Nest Hub Max toewijzen aan breakoutsessies.

Kies een optie om breakoutruimtes in te stellen in hybride vergaderingen:

• Houd fysiek aanwezige deelnemers (mensen in vergaderruimtes) in de primaire ruimte van het Google Meet-gesprek, in plaats van ze toe te wijzen aan breakoutsessies.

• Vraag een fysiek aanwezige deelnemer in elke vergaderruimte om de verbinding van de hardware voor vergaderruimtes met de vergadering te verbreken. Vraag deze persoon daarna op de eigen laptop of telefoon deel te nemen aan de vergadering met volledige audio en video, en wijs diegene toe aan een breakoutsessie. Na afloop van de breakoutsessie laat u die persoon de hardware voor vergaderruimtes weer verbinden met de vergadering.

• Stel vóór de afspraak afzonderlijke vergaderingen in voor breakoutsessies. Als de breakoutsessies beginnen, vraagt u deelnemers om de verbinding met de hoofdvergadering te verbreken en verbinding te maken met de breakoutsessies. Als de breakoutsessies worden beëindigd, kunt u Google Chat gebruiken om deelnemers eraan te herinneren terug te gaan naar de primaire ruimte.

Tip: Als u incheckt bij een ruimte en daarna naar een breakoutruimte gaat, moet u bij de breakoutruimte opnieuw inchecken. Als u terugkeert naar de primaire ruimte, moet u weer inchecken.

Meer informatie over breakoutruimtes.

Chrome-extensies van derden

Sommige Chrome-extensies van derden zorgen voor onverwachte problemen in vergaderingen. Als u problemen ondervindt, zet u extensies van derden uit. Meer informatie over Chrome-extensies van derden.

Rasterweergave

Mensen die de Companion-modus nog niet hebben, zien deelnemers via de Companion-modus als tegels met het label Naam deelnemer (Companion) in het deelnemersraster.
Voor mensen die de Companion-modus wel hebben, worden Companion-tegels verborgen in het raster.