Video vergrendelen tijdens een Google Meet-vergadering

Belangrijk: Als u Videovergrendeling wilt gebruiken, moet u eerst Hostbeheer aanzetten.

Als host of co-host van de vergadering kunt u de camera's van alle deelnemers vergrendelen zodat niemand de video kan aanzetten. Als u Videovergrendeling uitzet, kan iedereen de video weer gebruiken. Videovergrendeling is niet van toepassing op u of andere co-hosts van de vergadering. U kunt Videovergrendeling alleen instellen vanaf uw computer of iOS-apparaat, maar de vergrendelingsinstellingen zijn van toepassing op alle apparaten.

Als de video van een deelnemer vergrendeld is, kan deze het eigen scherm niet meer presenteren of delen. Als de deelnemer het scherm moet delen, moet je degene promoveren tot co-host.

Video van deelnemers vergrendelen

Belangrijk: Als u videovergrendeling aanzet, kunnen mobiele deelnemers uit de vergadering worden verwijderd als hun apparaat niet beschikt over het volgende:

• De nieuwste versie van de Meet- of Gmail-app
  • Android OS-versie M of hoger
  • iOS-versie 12 of hoger

Nadat u videovergrendeling heeft uitgezet, kunnen verwijderde deelnemers opnieuw deelnemen.

Video van deelnemers vergrendelen

1. Tik tijdens de vergadering op het scherm en dan Menu  en dan Opties voor host
  2. Zet de optie Hun video aanzetten uit .

Tip: Nadat u Videovergrendeling heeft uitgezet, moeten deelnemers hun microfoon handmatig aanzetten.