Als u realtime vertalingen van ondertiteling wilt testen, meldt u zich aan voor de Meet-bèta voor vertalingen van ondertiteling.

Problemen met de camera en presentaties in een vergadering oplossen

Hier leest u hoe u problemen met de camera of presentatie kunt oplossen tijdens een vergadering.

De toegang tot mijn microfoon of camera wordt geweigerd

Meet heeft uw toestemming nodig om uw camera en microfoon te gebruiken in Chrome. De eerste keer dat u deelneemt aan een Meet-videogesprek, wordt u gevraagd toegang te verlenen.

U kunt de instellingen wijzigen zodat Meet uw camera en microfoon mag gebruiken. Klik op het camera-icoon  in de adresbalk en selecteer de optie Altijd toestaan.

Mensen kunnen me niet zien in de vergadering

Zorg ervoor dat uw camera is ingeschakeld en dat uw computer en browser toegang tot de camera hebben, zodat u zichtbaar bent.

Cameratoegang inschakelen op macOS Mojave en hoger

Op computers met macOS Mojave versie 10.14 of hoger moet u cameratoegang toestaan voor uw Chrome- of Firefox®-webbrowser. Anders wordt de video van uw apparaat niet naar Meet gestuurd.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy and then Camera.
  3. Vink het vakje aan voor de app waarin u Meet gebruikt (Google Chrome of Firefox).

Google Chrome toegang geven tot uw camera

Op computers met Chrome moet u de browser toegang geven tot uw camera.

1. Voer chrome://settings/content/camera in de adresbalk van Chrome in.
  2. Schakel de instelling 'Vragen vóór toegang' uit.
  3. Onder Toestaan verwijdert u https://meet.google.com:443 (indien aanwezig).
  4. Vernieuw de Google Meet-pagina en geef de camera toegang als daarom wordt gevraagd.

Meer problemen oplossen

1. Kijk of de camera van uw computer is aangesloten, is ingeschakeld en goed op u is gericht.
  2. Ga na of de camera werkt in andere apps, zoals FaceTime in MacOS of de Camera-app in Windows 10.
  3. Sluit alle andere apps die de camera gebruiken en laad Google Meet opnieuw.
  4. Start uw computer of Google Chrome-browser opnieuw op.

Problemen met presenteren oplossen

Als u niet kunt presenteren in een Google Meet-videovergadering, moet u uw browser toestemming geven om uw scherm op te nemen.

Geef op een Apple® Mac®-computer met macOS® Catalina® versie 10.15 of hoger Firefox® of de Chrome-browser toestemming uw scherm op te nemen:

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then Beveiliging en privacy.
  2. Klik op Privacy.
  3. Klik links op Schermopname.

Mac-gebruikers: Klik linksonder op het slotje om wijzigingen aan te brengen. Voer in het venster uw wachtwoord in and then klik op Ontgrendelen.

4. Vink rechts het vakje aan voor Google Chrome of Firefox.

Waarom wordt het vergadervenster weergegeven als ik presenteer?

• Selecteer een nieuw tabblad als u een nieuw tabblad presenteert.
  • Als u het vergadervenster presenteert, wordt het mogelijk tot in het oneindige gemirrord.