Duo og Meet er blevet slået sammen til en ny Meet-app. Brugere af Meet (original) kan downloade den nye app.

Brug grupperum i Google Meet

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Mødeværterne kan bruge grupperum til at opdele deltagerne i mindre grupper under møder. Grupperum kan kun startes af mødeværter under et møde på en computer. Det er ikke muligt at livestreame eller optage grupperum på nuværende tidspunkt.

Den person, der planlægger eller starter et møde, er værten. Hvis du overfører et møde til eller planlægger et møde i en andens kalender, bliver vedkommende muligvis vært for mødet. Som standard er der kun én vært pr. møde, men du kan tilføje op til 25 medværter, når mødet er i gang.

Krav

Krav, der skal være opfyldt, for at bruge grupperum
Funktionen Grupperum er tilgængelig i disse Google Workspace-udgaver:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Google Workspace for Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnent

Du kan deltage i grupperum, hvis:

• Du bruger en computer eller den opdaterede version af Meet-mobilappen eller Gmail-appen .
  • Du deltager i mødet via din telefon.
  • Du er inviteret via et telefonopkald.
  • Du er logget ind på en Google-konto.
  • Du er anonym bruger (ikke logget ind på en Google-konto).
  • Du bruger Meet-hardware.
    • En Meet-hardwareenhed kan ikke på forhånd tildeles et grupperum inden mødet. Du skal oprette forbindelse fra et Google Meet-møderum for at blive tildelt et grupperum.

Du kan ikke deltage i grupperum, hvis:

• Du ikke bruger den opdaterede version af Meet-mobilappen eller Gmail-appen .
  • Du bruger en videomødeenhed fra tredjepart.

Du kan oprette grupperum til møder i Google Kalender, når du opretter en begivenhed eller redigerer den. Du kan også oprette grupperum, mens et møde er i gang. Du kan kun tilføje medværter fra det primære møde.

Tip! Hvis du inviterer en Google-gruppe til et møde, kan deltagerne i gruppen ikke automatisk distribueres til grupperum. Det anbefales at invitere deltagere individuelt fra en gruppe til et møde for nemt at distribuere dem til grupperum senere.

Opret grupperum på forhånd i Google Kalender

Vælg en af mulighederne i calendar.google.com:

Til et nyt møde

1. Opret en ny begivenhed i Google Kalender.
  2. Klik på Tilføj Google Meet-videomøde.
  3. Tilføj deltagere.
  4. Klik på Skift mødeindstillinger .
  5. Klik på Grupperum i venstre side.
  6. Vælg antallet af grupperum, og vælg derefter en af mulighederne:
    • Træk deltagerne til forskellige rum.
    • Angiv navne direkte i et rum.
    • Klik på Bland for at blande grupperne
  7. Klik på Gem.

Til et eksisterende møde

1. Åbn en eksisterende begivenhed i Google Kalender.
  2. Klik på Rediger begivenhed .
  3. Klik på Skift mødeindstillinger under "Info om begivenhed".
  4. Klik på Grupperum i venstre side.
  5. Vælg antallet af grupperum, og vælg derefter en af mulighederne:
    • Træk deltagerne til forskellige rum.
    • Angiv deres navne direkte i et rum.
    • Klik på Bland for at blande grupperne.
  6. Klik på Gem.

Opret grupperum under et møde

1. Start et møde på din computer.
  2. Nederst til højre skal du klikke på Aktiviteter og derefter Grupperum.
  3. Vælg antallet af grupperum via panelet til oprettelse af grupperum. Du kan oprette op til 100 grupperum i et opkald.
  4. Opkaldets deltagere bliver derefter fordelt ud i forskellige grupperum. Du kan også manuelt flytte deltagere til andre rum. Sådan gør du:
    • Angiv deltagerens navn direkte i et grupperum.
    • Træk og slip en deltagers navn til et andet grupperum.
    • Klik på Bland for at blande grupperne vilkårligt.
  5. Klik på Åbn rummene nederst til højre.

Tip! Når en deltager anmoder om hjælp fra værten, vises en notifikation nederst på skærmen. Klik på Deltag for at deltage i den pågældende deltagers grupperum. Klik på Senere for at gemme spørgsmålet til senere. Der vises et banner med beskeden "Har bedt om hjælp" oven over de rum, der beder om hjælp, i grupperumspanelet.

Valgfrie funktioner for grupperum
  1. Valgfrit: Du kan fjerne de deltagere, der ikke aktuelt deltager i mødet, eller starte forfra med oprettelsen af grupperum. Sådan gør du:
    • Klik på Ryd øverst i grummerumspanelet. Klik på Ryd i notifikationen "Vil du fjerne brugere uden forbindelse?", der vises nederst på siden.
    • Tip! Hvis du genbruger et mødelink, hvor grupperum tidligere er blevet oprettet, kan du flytte alle deltagere til hovedrummet og fortryde alle tidligere grupperum ved at rydde brugere uden forbindelse.
  2. Valgfrit: Du kan indstille en timer til grupperummene. Når timeren er ved at udløbe, vises en nedtælling på 30 sekunder i hvert rum.
    • Klik på Timer Tomt timeglas øverst i grupperumspanelet.
    • Angiv tiden i timeren, og klik derefter på OK.
    • Tip! Du kan til enhver tid redigere eller fjerne timeren. Klik på Timer Tomt timeglas i grupperumspanelet for at redigere den.
Sådan fungerer sikkerhedsfunktioner i grupperum
Google Meet-brugere kan beskytte møder ved hjælp af følgende mødesikkerhedsfunktioner:

Låse: Hvis Værtsadministration er aktiveret, inden der oprettes grupperum, gælder ændringer af eventuelle låse for alle rum. Hvis der foretages ændringer af disse låse, efter grupperummene er oprettet, gælder ændringerne kun for det rum, de er konfigureret i.

Hvis der oprettes grupperum, mens indstillingen Værtsadministration er deaktiveret, kan du ikke aktivere Værtsadministration, og mødesikkerhedsfunktioner i hovedrummet eller grupperummene kan slet ikke anvendes.

I denne situation skal værterne gøre følgende:

1. Afslut grupperum.
  2. Aktivér Værtsadministration.
  3. Åbn grupperum igen.

Rediger, deltag i eller forlad grupperum

Når du har oprettet grupperum, kan du redigere rummene eller deltage i hvert grupperum for at følge med og deltage i diskussionerne.

Tip! Mødeværter kan ikke se chatbeskeder, der er udvekslet mellem deltagere, før de deltager, eller efter de har forladt et grupperum.

• Hvis du vil ændre deltagergrupperne eller antallet af grupperum, skal du klikke på Rediger rum . Klik på Gem, når du har foretaget dine ændringer.
    • Tip! Deltagere skal klikke på Deltag, før de kan gå til et andet rum.
  • Hvis du vil deltage i et individuelt grupperum, skal du klikke på Deltag ud for grupperummets nummer.
  • Hvis du vil forlade alle grupperum og vende tilbage til hovedrummet, skal du klikke på Forlad ud for det aktuelle grupperum.

Afslut grupperum

1. Klik på Luk rum øverst til højre i grupperumspanelet.
  2. Klik på Luk alle rum i det notifikationsvindue, der vises.

Vigtigt! Deltagerne har 30 sekunder til at afslutte deres diskussion i grupperummet, før de automatisk flyttes tilbage til hovedrummet.

Hvis du vil lukke alle rum, inden timeren på 30 sekunder udløber, skal du gå til grupperumspanelet og klikke på Luk rum

true
Hent den nye Meet-app til Android

Google Meet er den eneste app, du behøver for at foretage videoopkald og holde møder på dine enheder. Brug funktioner som sjove filtre og effekter i dine videoopkald, eller planlæg et gode mødetidspunkt, hvor alle kan være med.