Utilitzar sales desdoblades a Google Meet

Vols obtenir funcions avançades de Google Workspace per a la teva empresa?

Prova Google Workspace avui mateix

Els amfitrions de les reunions poden utilitzar les sales desdoblades per dividir els participants en grups més petits durant les reunions. Els amfitrions han d'iniciar les sales desdoblades durant una reunió des de l'ordinador. En aquests moments, les sales desdoblades no es poden reproduir en directe ni gravar.

La persona que programi o iniciï una reunió n'esdevindrà l'amfitrió. Si transfereixes o programes una reunió al calendari d'algú altre, és possible que l'altra persona n'esdevingui l'amfitrió. De manera predeterminada, només hi ha un amfitrió per reunió, però, un cop siguis a la reunió, pots afegir fins a 25 coamfitrions.

Idoneïtat

Requisits per utilitzar sales desdoblades
Les sales desdoblades estan disponibles per a aquestes edicions de Google Workspace:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Subscriptor de Workspace Individual

Pots participar en sales desdoblades si:

• Fas servir un ordinador o la versió actualitzada de les aplicacions mòbils Meet o Gmail .
  • Participes en la reunió amb el telèfon.
  • T'han convidat a través d'una trucada.
  • Tens la sessió iniciada en un Compte de Google.
  • Ets un usuari anònim (no tens la sessió iniciada en un Compte de Google).
  • Fas servir el maquinari de Meet.
    • No es pot assignar prèviament un dispositiu de maquinari de Meet a una sala desdoblada abans de la reunió. Per assignar-lo a una sala desdoblada, has de connectar-te des d'una sala de reunions de Google Meet.

No pots participar en sales desdoblades si:

• No fas servir les versions actualitzades de les aplicacions mòbils Meet o Gmail .
  • Utilitzes un dispositiu de videoconferència de tercers.

Pots crear sales desdoblades per a les reunions de Google Calendar quan creïs esdeveniments o els editis. També pots crear sales desdoblades mentre una reunió està en curs. Els coamfitrions només es poden afegir des de la reunió principal.

Consell: si convides un grup de Google a una reunió, els participants d'aquest grup no estaran disponibles automàticament per distribuir-los en sales desdoblades. Perquè se'ls puguin distribuir fàcilment en sales desdoblades més endavant, es recomana convidar els participants del grup un per un a la reunió.

Crear sales desdoblades amb antelació a Google Calendar

A calendar.google.com, pots triar:

Per a una reunió nova

1. Crea un esdeveniment de Google Calendar.
  2. Fes clic a Afegeix una videoconferència de Google Meet.
  3. Afegeix participants.
  4. Fes clic a Canvia la configuració de la conferència .
  5. A l'esquerra, fes clic a Sales desdoblades .
  6. Tria el nombre de sales desdoblades i selecciona una opció:
    • Arrossega els participants a diferents sales.
    • Introdueix els noms directament en una sala.
    • Fes clic a Aleatori per combinar els grups.
  7. Fes clic a Desa.

Per a una reunió existent

1. Obre un esdeveniment de Google Calendar.
  2. Fes clic a Edita l'esdeveniment .
  3. A "Detalls de l'esdeveniment", fes clic a Canvia la configuració de la conferència .
  4. A l'esquerra, fes clic a Sales desdoblades .
  5. Tria el nombre de sales desdoblades i selecciona una opció:
    • Arrossega els participants a diferents sales.
    • Introdueix el seu nom directament en una sala.
    • Fes clic a Aleatori per combinar els grups.
  6. Fes clic a Desa.

Crear sales desdoblades durant una reunió

1. A l'ordinador, inicia una reunió.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Activitats i, a continuació, Sales desdoblades.
  3. Al tauler de creació de sales desdoblades, tria quantes en vols. Pots crear-ne fins a 100 per trucada.
  4. Els participants de la trucada es reparteixen entre les sales. Per moure persones manualment a sales diferents, pots:
    • Introdueix el nom del participant directament en una sala desdoblada.
    • Arrossega i deixa anar el nom d'un participant en una altra sala desdoblada.
    • Fes clic a Aleatori per combinar els grups de manera aleatòria.
  5. A la part inferior dreta, fes clic a Obre sales.

Consell: quan els participants demanen ajuda a l'amfitrió, es mostra una notificació a la part inferior de la pantalla. Per unir-te a la sala desdoblada d'un d'aquests participants, fes clic a Uneix-me. Per tornar a la pregunta més endavant, fes clic a Més tard. Al tauler de la sala desdoblada, veuràs un bàner amb el text "Ha demanat ajuda" a sobre de les sales que demanen ajuda.

Funcions opcionals de les sales desdoblades
  1. (Opcional) Per suprimir els participants que no són a la reunió o per tornar a crear les sales desdoblades:
    • A la part superior del tauler de sales desdoblades, fes clic a Esborra . A la part inferior, fes clic a Esborra a la notificació "Vols esborrar els usuaris desconnectats?" que apareix.
    • Consell: si reutilitzes un enllaç de reunió amb sales desdoblades configurades prèviament i esborres els usuaris desconnectats, tots els participants es mouran a la sala principal i es desfaran les sales desdoblades anteriors.
  2. Opcional: pots configurar un temporitzador per a les sales desdoblades. A cada sala es mostrarà un compte enrere de 30 segons abans que finalitzi el temporitzador.
    • A la part superior del tauler de sales desdoblades, fes clic a Temporitzador Rellotge de sorra buit.
    • Defineix la durada del temporitzador i fes clic a D'acord.
    • Consell: pots editar o suprimir el temporitzador en qualsevol moment. Al tauler de sales desdoblades, fes clic a Temporitzador Rellotge de sorra buit per editar-lo.
Informació sobre com s'apliquen les funcions de seguretat en sales desdoblades
Per protegir més les reunions, els usuaris de Google Meet poden utilitzar les funcions de seguretat següents per a reunions:

Bloquejos: si la gestió d'amfitrions està activada abans de crear sales desdoblades, els canvis que es facin en qualsevol bloqueig s'aplicaran a totes les sales. Si es fan canvis en qualsevol d'aquests bloquejos després de crear les sales desdoblades, aquests canvis només s'aplicaran a la sala en què s'hagin establert.

Si es creen sales desdoblades mentre l'opció de configuració de la gestió d'amfitrions està desactivada, no pots activar la gestió d'amfitrions ni utilitzar les funcions de seguretat per a reunions a la sala principal o a les sales desdoblades.

En aquest cas, els amfitrions han de:

1. Finalitzar les sales desdoblades.
  2. Activar la gestió d'amfitrions.
  3. Tornar a obrir les sales desdoblades.

Editar les sales desdoblades, unir-s'hi i sortir-ne

Un cop hagis creat sales desdoblades, pots fer-hi canvis o unir-te a cadascuna d'elles per supervisar les converses i participar-hi.

Consell: l'amfitrió de la reunió no veurà els missatges de xat que els participants intercanviïn abans que s'uneixi a la sala desdoblada o després de sortir-ne.

• Per fer canvis en els grups de participants o en el nombre de sales desdoblades, fes clic a Edita les sales . Quan ja hagis fet els canvis, fes clic a Desa.
    • Consell: abans de moure't a una altra sala, els participants han de fer clic a Uneix-me.
  • Per unir-te a una sala desdoblada concreta, al costat del número de sala desdoblada, fes clic a Uneix-me.
  • Per sortir de totes les sales desdoblades i tornar a la sala principal, al costat de la sala desdoblada actual, fes clic a Surt.

Finalitzar les sales desdoblades

1. A la part superior dreta del tauler Sales desdoblades, fes clic a Tanca les sales .
  2. A la finestra de notificació que apareix, fes clic a Tanca les sales.

Important: els participants tenen 30 segons per finalitzar la conversa de la sala desdoblada abans de tornar a moure's automàticament a la sala principal.

Per tancar totes les sales abans que s'acabi el temporitzador de 30 segons, ves al tauler de sales desdoblades i fes clic a Tanca les sales