Les icones de les aplicacions Google Meet i Google Duo canviaran. Més informació.

Utilitzar sales desdoblades a Google Meet

Els moderadors poden utilitzar les sales desdoblades per dividir els participants en grups més petits durant les reunions. Els moderadors han d'iniciar les sales desdoblades durant una reunió des de l'ordinador. En aquests moments, les sales desdoblades no es poden reproduir en directe ni gravar.

La persona que programi o iniciï una reunió n'esdevindrà l'amfitrió. Si transfereixes o programes una reunió al calendari d'algú altre, és possible que l'altra persona n'esdevingui l'amfitrió. De manera predeterminada, només hi ha un amfitrió per reunió, però, un cop siguis a la reunió, pots afegir fins a 25 coamfitrions.

Idoneïtat

Requisits per utilitzar sales desdoblades

Les sales desdoblades estan disponibles per a aquestes edicions de Google Workspace:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Subscriptor de Workspace Individual

Pots participar en sales desdoblades si:

• Fas servir un ordinador o la versió actualitzada de les aplicacions mòbils Meet Aplicació Meet o Gmail .
  • Participes en la reunió amb el telèfon.
  • T'han convidat a través d'una trucada.
  • Tens la sessió iniciada en un Compte de Google.
  • Ets un usuari anònim (no tens la sessió iniciada en un Compte de Google).

No pots participar en sales desdoblades si:

• No fas servir les versions actualitzades de les aplicacions mòbils Meet Aplicació Meet o Gmail .
  • Utilitzes maquinari de Meet o dispositius d'interoperabilitat.

Per als moderadors d'una reunió

Pots crear sales desdoblades per a les reunions de Google Calendar quan creïs esdeveniments o els editis. També pots crear sales desdoblades mentre una reunió està en curs. Els coamfitrions només es poden afegir des de la reunió principal.

Crear sales desdoblades amb antelació a Google Calendar

A calendar.google.com, tria una d'aquestes opcions:

Per a una reunió nova

1. Crea un esdeveniment de Google Calendar.
  2. Fes clic a Afegeix una videoconferència de Google Meet.
  3. Afegeix participants.
  4. Fes clic a Canvia la configuració de la conferència Configuració.
  5. A l'esquerra, fes clic a Sales desdoblades .
  6. Selecciona el nombre de sales desdoblades i tria una opció:
    • Arrossega els participants a diferents sales.
    • Introdueix els noms directament en una sala.
    • Fes clic a Assigna aleatòriament per combinar els grups.
  7. Fes clic a Desa.

Per a una reunió existent

1. Obre un esdeveniment de Google Calendar.
  2. Fes clic a Edita l'esdeveniment Edita l.
  3. A Detalls de l'esdeveniment, fes clic a Canvia la configuració de la conferència Configuració.
  4. A l'esquerra, fes clic a Sales desdoblades .
  5. Selecciona el nombre de sales desdoblades i tria una opció:
    • Arrossega els participants a diferents sales.
    • Introdueix el seu nom directament en una sala.
    • Fes clic a Assigna aleatòriament per combinar els grups.
  6. Fes clic a Desa.

Crear sales desdoblades durant una reunió

1. A l'ordinador, inicia una reunió.
  2. A la part inferior dreta, fes clic a Activitats fletxa cap a la dreta Sales desdoblades.
  3. Al tauler de creació de sales desdoblades, tria quantes en vols. Pots crear-ne fins a 100 per trucada.
  4. Els participants de la trucada es reparteixen entre les sales. Per moure persones manualment a sales diferents, pots:
    • Introduir el nom del participant directament en una sala desdoblada.
    • Arrossegar i deixar anar el nom d'un participant en una altra sala desdoblada.
    • Fer clic a Assigna aleatòriament per barrejar els grups de manera aleatòria.
  5. A la part inferior dreta, fes clic a Obre sales.

Consell: quan els participants demanen ajuda al moderador, es mostra una notificació a la part inferior de la pantalla. Per unir-te a la sala desdoblada d'aquest participant, fes clic a Uneix-me. Per tornar a la pregunta més endavant, fes clic a Més tard. Al tauler de la sala desdoblada, veuràs un bàner amb el text "Ha demanat ajuda" a sobre de les sales que demanen ajuda.

Funcions opcionals de les sales desdoblades
  1. (Opcional) Per suprimir els participants que no són a la reunió o per tornar a crear les sales desdoblades:

• A la part superior del tauler de la sala desdoblada, fes clic a Esborra Tanca. A la part inferior, fes clic a Esborra a la notificació "Vols esborrar els usuaris desconnectats?" que es mostra.
    • Consell: si reutilitzes un enllaç de reunió amb sales desdoblades configurades prèviament i esborres els usuaris desconnectats, tots els participants es mouran a la sala principal i es desfaran les sales desdoblades anteriors.
  2. Opcional: pots configurar un temporitzador per a les sales desdoblades. A cada sala es mostrarà un compte enrere de 30 segons abans que finalitzi el temporitzador.
    • A la part superior del tauler de sales desdoblades, fes clic a Temporitzador Rellotge de sorra buit.
    • Defineix la durada del temporitzador i fes clic a D'acord.
    • Consell: pots editar o suprimir el temporitzador en qualsevol moment. Al tauler de la sala desdoblada, fes clic a Temporitzador Rellotge de sorra buit.
Informació sobre com funcionen les funcions de seguretat en sales desdoblades

Per protegir les reunions, els usuaris de Google Meet poden utilitzar les funcions de seguretat per a reunions següents:

Accés ràpid: l'opció Accés ràpid sempre està activada per a les sales desdoblades. Els canvis que fas a l'accés ràpid a la sala principal només s'apliquen en aquesta sala. Els participants de les sales desdoblades no poden veure la configuració d'Accés ràpid.

Resta de bloquejos: si la gestió d'amfitrió està activada abans de crear sales desdoblades, els canvis que es facin en qualsevol bloqueig s'aplicaran a totes les sales. Si es fan canvis en qualsevol d'aquests bloquejos després de crear les sales desdoblades, aquests canvis només s'apliquen a la sala en què s'han establert.

Si es creen sales desdoblades mentre l'opció de configuració de la gestió d'amfitrions està desactivada, no pots activar la gestió d'amfitrions ni utilitzar les funcions de seguretat per a reunions a la sala principal o a les sales desdoblades.

En aquest cas, els amfitrions han de fer el següent:

1. Finalitzar les sales desdoblades.
  2. Activar la gestió d'amfitrions.
  3. Tornar a obrir les sales desdoblades.

Editar les sales desdoblades, unir-s'hi i sortir-ne

Un cop hagis creat sales desdoblades, pots fer-hi canvis o unir-te a cadascuna d'elles per supervisar les converses i participar-hi.
Consell: el moderador no veurà els missatges de xat que els participants intercanviïn abans que s'uneixi a la sala desdoblada o després de sortir-ne.
  • Per fer canvis en els grups de participants o en el nombre de sales desdoblades, fes clic a Edita les sales Edita. Quan ja hagis fet els canvis, fes clic a Desa
    • Consell: abans de moure't a una altra sala, els participants han de fer clic a Uneix-me.
  • Per unir-te a una sala desdoblada concreta, fes clic a Uneix-me, al costat del número de sala desdoblada.
  • Per sortir de totes les sales desdoblades i tornar a la sala principal, fes clic a Surt al costat de la sala desdoblada actual.

Finalitzar les sales desdoblades

1. A la part superior dreta del tauler Sales desdoblades, fes clic a Tanca les sales
  2. A la finestra de notificació que es mostra, fes clic a Tanca les sales.
Important: els participants tenen 30 segons per finalitzar el debat de la sala desdoblada i se'ls demanarà que tornin a unir-se a la sala principal. Per ometre aquests 30 segons i tancar totes les sales immediatament, fes clic a l'opció Tanca les sales  que hi ha al tauler de sales desdoblades. Els participants hauran de fer clic a Uneix-me per tornar a entrar a la sala principal, encara que tanquin totes les sales immediatament.

Important: Participants have 30 seconds to finish their breakout room discussion before they’re automatically moved back to the main room.

To close all rooms before the 30-second timer runs out, go to the breakout rooms panel and click Close rooms

Per als participants d'una reunió

Unir-se a una sala desdoblada

El moderador crearà sales desdoblades i et convidarà a unir-te a una. El moderador pot unir-se a cada sala desdoblada en qualsevol moment durant la reunió.

1. A l'ordinador o en un dispositiu mòbil, inicia la sessió al teu Compte de Google.
  2. Uneix-te a una reunió des de l'ordinador o l'aplicació mòbil Meet. Obtén informació sobre com pots unir-te a una reunió si ets alumne.
  3. Quan el moderador et convidi a unir-te a una sala desdoblada, veuràs un missatge a la pantalla. Fes clic a Uneix-me. Si fas clic a Cancel·la, continuaràs a la sala principal.
    • Consell: si has participat per telèfon, toca *2 per anar a la sala desdoblada, mou-te per les sales desdoblades o torna a la sala principal.
  4. Un cop siguis en una sala desdoblada, pots parlar amb altres participants o enviar-los missatges de xat.

Consells per utilitzar sales desdoblades

• Si el moderador et canvia a una altra sala desdoblada, veuràs un missatge nou a la pantalla. Per canviar de sala, fes clic a Uneix-me.
  • Si el moderador configura un temporitzador, es mostrarà el temps que queda de la sessió desdoblada a la part superior de la pantalla.
  • Quan el moderador finalitzi la sessió de sala desdoblada o la sessió finalitzi, tindràs 30 segons abans que el micròfon i la càmera es desactivin i se't canviï automàticament a la sala principal. Pots tornar a activar el micròfon i la càmera quan el moderador ho permeti.
  • Si necessites ajuda durant una sessió en una sala desdoblada, pots demanar-la de les maneres següents:
    • Ordinador: a la part superior dreta de la pantalla, fes clic a Demana ajuda. Si ja no necessites ajuda, fes clic a Cancel·la la petició d'ajuda.
    • Mòbil: a la part inferior dreta, toca Menú Més fletxa cap a la dreta Demana ajuda. Si ja no necessites ajuda, toca Cancel·la la petició d'ajuda.
    • En aquests moments, els usuaris que participen per telèfon no poden sol·licitar ajuda.

Tornar a la sala principal

Durant una reunió, pots sortir si vols d'una sala desdoblada i tornar a la sala principal.

• En un ordinador: a la part superior, fes clic a Torna a la trucada principal.
  • En un dispositiu mòbil: a la part superior, toca Torna a la trucada principal.

Quan el moderador finalitzi la sessió de sala desdoblada, rebràs una sol·licitud en pantalla per tornar a la trucada principal. Pots tocar la sol·licitud o fer-hi clic, o bé esperar que se't mogui automàticament a la trucada principal.