Taustan vaihtaminen ja visuaalisten tehosteiden käyttäminen Google Meetissä

Voit nyt vähentää häiriöitä tai tehdä kokouksesta hauskemman sumentamalla taustan tai käyttämällä

• immersiivistä taustaa
  • staattista taustaa
  • kausiluonteista taustaa
  • sinun tai organisaation lisäämää kuvaa
  • erikoistehosteita, kuten filttereitä.

Voit myös muokata videokuvaa tyyleillä, joissa käytetään erilaisia valaistuksia, värejä ja tyyliteltyjä taustoja.

Laitteet käsittelevät reaaliaikaisia videoita paremmin, kun käytät staattisia taustakuvia, taustan sumennustehosteita ja valaistuksen säätöä pilvessä. Ominaisuus säästää akkua ja prosessoritehoa sekä optimoi kokouksen laadun.

Tärkeää:

• Arkaluontoisia tietoja saattaa näkyä, kun vaihdat taustan.
  • Omassa kuvassasi tausta voi näkyä peilikuvana tai kääntyneenä. Muut osallistujat näkevät sen kuitenkin oikein päin.

• Taustojen, filttereiden ja tyylien saatavuus riippuu asiakkaan tyypistä, tilin tyypistä ja Google Workspace ‐järjestelmänvalvojien määrittämistä asetuksista. Workspace-järjestelmänvalvojat voivat antaa käyttäjille luvan taustojen ja erikoistehosteiden käyttöön.
Lue, miten saat visuaaliset tehosteet käyttöön tietokoneella

Laitteistokiihdytyksen käyttöönotto

Laitteistokiihdytyksen laittaminen päälle Windows- tai Mac-tietokoneella:

1. Valitse Chrome-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää ja sitten Valitse Asetukset.
  2. Klikkaa vasemmalta Lisäasetukset-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Järjestelmä Wrench.
  4. Laita päälle Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.
  5. Käynnistä Chrome uudelleen.

WebGL‑tuen tarkistaminen

Tarkista osoitteesta webglreport.com, onko selaimessasi WebGL‑tuki. Tarkista myös, että “Major Performance Caveat” ‑kohdan asetuksena on “No”. Selaimesi saattaa poistaa WebGL:n käytöstä, jos laite on epävakaa tai aiheuttaa kaatumisia. Et voi pakottaa WebGL:ää käyttöön epävakailla WebGL-laitteilla. Joskus ongelmat ratkeavat, kun päivität näytönohjaimen ajurin tai käynnistät selaimen uudelleen. Lue lisää WebGL-tuesta

Laite- ja pilvipohjaisten suorittimien säädöt Meetissä

Meet suorittaa laite- ja pilvipohjaisten tehostesuorittimien väliset säädöt automaattisesti. Meet priorisoi pilvipohjaisen tehostekäsittelyn laitteissa,

• joissa on korkeintaan neliytiminen suoritin (alle kahdeksan loogista ydintä)
  • jotka käyttävät VDI-ympäristöä.

Vinkki: Jos käytössä on VDI-ympäristö, mutta grafiikkasuoritinta ei ole, käytetään pilvipohjaista tehostekäsittelyä. Siksi tehosteita voi olla saatavilla rajoitetusti. Lue lisää verkon valmistelusta kokouksia varten.

Katso, mitä tarvitset pilvipohjaisten tehosteiden käsittelyyn

Meet suorittaa laite- ja pilvipohjaisten tehostesuorittimien väliset säädöt automaattisesti. Meet priorisoi pilvipohjaisen tehostekäsittelyn laitteissa,

• joissa on korkeintaan neliytiminen suoritin (alle kahdeksan loogista ydintä)
  • jotka käyttävät VDI-ympäristöä.

Ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Windows-, ChromeOS- ja Linux-laitteille, jotka täyttävät laitepohjaiset käsittelyvaatimukset.

Laitepohjainen tehostekäsittely on saatavilla kaikissa Workspace-versioissa.

Pilvipohjainen tehostekäsittely on saatavilla seuraaville ominaisuuksille:

Tärkeää: Pilvipohjaista tehostekäsittelyä käyttävät visuaaliset tehosteet ovat seuraavien Workspace-versioiden käyttäjien saatavilla seuraavilla alueilla.

Workspace-versiot:

• Google Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus

Alueet:

• Keski-Aasia
  • Eurooppa
  • Pohjois-Afrikka
  • Pohjois-Amerikka
  • Etelä-Amerikka (Chile, Bolivia, Peru)
  • Kaakkois-Aasia

Uusia alueita on tulossa.

Taustan vaihtaminen ja visuaalisten tehosteiden käyttäminen

Tärkeää:

• Jos osallistuja liittyy kokoukseen kirjautumatta Google-tilille tai hänen on koputettava päästäkseen kokoukseen, hän voi vaihtaa taustaansa tai käyttää visuaalisia tehosteita vain kerran kokouksen aikana.
  • Kamera menee automaattisesti päälle, kun klikkaat tehostetta. Laite voi toimia hitaammin, kun käytät tehosteita ja taustoja. Jos huomaat toimivuusongelmia, voit laittaa tehosteet pois päältä.
  1. Klikkaa ennen kokoukseen liittymistä oman kuvan alareunasta Käytä visuaalisia tehosteita .
    • Vie kokouksen aikana hiiri oman kuvan päälle.
    • Klikkaa keskeltä Käytä visuaalisia tehosteita .
      • Voit myös klikata Lisäasetukset Lisää ja sitten Käytä visuaalisia tehosteita .
      • Voit muuttaa ja pinota eri kategorioiden visuaalisia tehosteita. Valitse kategoria ja vieritä alas.
        • Taustat-välilehdellä
          • Jos haluat sumentaa taustaa hieman, klikkaa Sumenna hieman .
          • Jos haluat sumentaa taustan kokonaan, klikkaa Sumenna .
          • Jos haluat ladata oman taustan, klikkaa Lataa .
          • Jos haluat valita valmiiksi ladatun taustan, klikkaa haluamaasi taustaa.
        • Filtterit-välilehdellä
          • Napauta filtteriä, jota haluat käyttää.
            • Jos haluat laittaa interaktiivisen filtterin päälle, seuraa näytön ohjeita.
        • Ulkonäkö-välilehdellä
  2. Voit valita tai poistaa pinotut tehosteet napauttamalla oman kuvan oikealla puolella olevasta Tehosteet-paneelista Pino .
    • Vihreässä kuplassa näkyvä luku kertoo käytössä olevien tehosteiden määrän.
    • Valitse poistettavat tehosteet tai poista kaikki tehosteet klikkaamalla Poista kaikki.
    • Voit pienentää pinonäkymän klikkaamalla Sulje .
  3. Kun olet valmis ja haluat sulkea Tehosteet-paneelin, klikkaa Valmis .