Een Marketplace-app of -add-on verwijderen

U kunt een Google Workspace Marketplace-app of -add-on verwijderen als u deze niet meer nodig heeft of niet langer toegang tot uw gegevens wilt geven.

Als u beheerder bent, bekijkt u meer informatie over een Marketplace-app verwijderen voor uw organisatie.

Een lijst met al uw geïnstalleerde apps checken

U kunt op verschillende manieren uw geïnstalleerde apps checken:

Uw geïnstalleerde apps kunnen in deze categorieën worden ingedeeld:

• Apps die door uw beheerder zijn geïnstalleerd: Een beheerder in uw organisatie heeft deze apps voor u geïnstalleerd. Alleen een beheerder kan de app verwijderen.
  • Apps die door u zijn geïnstalleerd: U heeft deze apps geïnstalleerd en u kunt deze verwijderen.
  • Add-ons die niet beschikbaar zijn in de Google Workspace Marketplace: Deze apps zijn geïnstalleerd via de Chrome Web Store en de app-vermeldingen zijn niet verplaatst naar de Marketplace. U kunt de apps nog steeds gebruiken, maar andere mensen kunnen ze niet installeren.

Een app verwijderen

1. Open de lijst met geïnstalleerde apps via een van de volgende methoden:
    1. Ga naar workspace.google.com/marketplace/myapps.
    2. Klik in Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties op Extensiesand then Add-onsand then Add-ons beheren.
  2. Klik op Opties  and then Verwijderen.
  3. Klik op App verwijderen.

U kunt de app-vermelding ook openen in de Marketplace en op Verwijderen klikken.