Kriserelaterte varsler på Google Maps

Hvis det finnes en pågående krisesituasjon som gjenspeiles i kartvisningen du har åpnet, kan det hende du ser et varsel med oppdateringer og sikkerhetsinformasjon om hendelsen. Aktive kriser omfatter flom, jordskjelv og skogbranner.

Det vises krisevarsler på kartet dersom

• du søker etter et område hvor en skogbrann pågår, og du har korrekt zoomnivå
  • du velger en navigasjonsrute som går innom et område berørt av en krise

Bruk krisearket

Trykk på kriseikonet eller varslingskortet i selve varselet for å vise infoarket knyttet til krisen.

I arket kan du også se ekstra informasjon, oppdateringer og nyhetsartikler relatert til krisen.

Finn ut mer og del informasjon om hendelser

Følg denne fremgangsmåten under «Info»:
  • Finn et sammendrag av hendelsen og andre relaterte detaljer.
  • For å dele hendelsen, velg Del .
  • For å dele posisjonen til hendelsen, velg Del posisjonen.
Finn listen over relaterte eksterne ressurser under «Hjelp og informasjon».

Rapportér veisperringer for å gjøre navigering enklere for andre

1. Åpne Google Maps-appen .
  2. Åpne krisearket. Velg Rapportér en veisperring under «Innvirkning på navigasjon».
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Send tilbakemeldinger om krisearket

1. Åpne Google Maps-appen .
  2. Åpne krisearket. Velg Send tilbakemelding under «Hva synes du?».
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Om kriserelaterte varsler

Hensikten med varsler er å gjøre nødinformasjon fra lokale, nasjonale eller internasjonale myndigheter lett tilgjengelig under krisesituasjoner. Denne informasjonen er fremhevet på Google Maps. Som eksempler på informasjon som kan vises i krisesituasjoner, kan vi nevne nettsteder og telefonnumre til nødetater samt kartvisualiseringer med detaljerte opplysninger.

I Google Maps får du varsler om disse typene naturkatastrofer:

• jordskjelv
  • flommer
  • orkaner eller tyfoner
  • tropiske stormer
  • skogbranner
Velg ikonet på kartet for å åpne varselet og se mer informasjon om den aktuelle krisen.
Tips: Det er ikke sikkert at utstrekningen av vegetasjonsbranner fremgår på alle zoomnivåer.

Få informasjon om aktive skogbranner

Du kan finne informasjon om skogbranner på flere måter på Google Maps. Denne informasjonen kan vises i ulike formater på kartet ditt.
Finn informasjon om skogbranner

Du kan finne informasjon om aktive skogbranner på kartet på flere ulike måter:

• Slå på Skogsbranner-laget: Trykk på Lag Lag og så Skogsbranner-knappen.
  • Søk etter brannen: Skriv inn et brannrelatert søk i søkefeltet på Google Maps, for eksempel «skogsbranner» eller navnet gitt en bestemt brann. Trykk på resultatet for å se laget.
  • Trykk på banneret for brannvarsler: Hvis området som er berørt av en aktiv brann, overlapper med den synlige delen av kartet du ser på, vises det et banner for brannvarsler i Utforsk-arket på Maps-startskjermen. Trykk på banneret for å slå på laget.
Tips: Det er bare på visse zoomnivåer skogbranner vises på kartet. Pass på at du zoomer inn for å se tilgjengelig informasjon om branner på kartet.
Om informasjon om skogbranner

På kart kan skogbranner gjengis gjennom

• ikonet for skogbranner  eller en liten rød sirkel
  • en rød form som representerer det omtrentlige området berørt av den aktuelle brannen

Finn ut mer om områder som er rammet av skogbrann.

Tips: Fra tid til annen vises det ingen aktive branner i laget.

Få mer informasjon

Vi tilbyr informasjon relatert til bestemte hendelser når slik informasjon foreligger. Denne informasjonen er oppført på krisearket som er forbundet med brannen, og kan omfatte

• hjelpetiltak og informasjon fra lokale myndigheter
  • hovedoppslag i nyhetsmedier
  • informasjon om hva som gjøres for å få kontroll over brannen

Du kan åpne infoarket for den aktuelle krisen ved å trykke på brannikonet på kartet.

Kilder til informasjon om skogbranner

Google Maps henter inn data til Skogbranner-laget fra en rekke kilder.

• Nødvarsler på Google: Hensikten med nødvarslene er å gjøre nødinformasjon lett tilgjengelig under krisesituasjoner. Vi samler relevant og pålitelig innhold fra nettet, sosiale medier og Google-produkter, og vi fremhever denne informasjonen i Google-produkter som Søk og Maps. Finn ut mer om nødvarsler.
  • Google Offentlige varsler: På Google Offentlige varsler får du tilgang til pålitelig sikkerhetsinformasjon direkte fra myndigheter verden over. Finn ut mer om hvem som leverer innhold til Offentlige varsler.
  • National Interagency Fire Center (NIFC): Informasjonen om mange av brannene i dette laget, er besørget av NIFC via Wildland Fire Interagency Geospatial Services (WFIGS). Disse brannene angis med punkter på kartet og indikerer det rapporterte stedet hvor brannene startet. Noen av disse brannene kan være merket «planlagt brann», også kalt kontrollert brann, et tiltak som brukes for å forebygge skogbranner og i forbindelse med skogforvaltning. Branner på under 20 000 kvadratmeter vises ikke.

Enkelte branner gjengis med et rødt omriss. Dette er et anslag på området som er berørt av brannen. Finn ut mer om grensekart.

Google samler også inn data fra

• National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)
  • National Meteorological Satellite Center (NMSC)
  • Japans meteorologiske institutt (JMA)

Informasjonen på Google Maps om skogbranner er omtrentlig. Omrisset av en brann som vises på Maps, kan variere med flere kilometer fra de faktiske forholdene. Sjekk offisielle kilder for å finne ut hva de faktiske forholdene er.

Hvilke data bruker vi for å generere brannvarsler?

Vi genererer brannvarsler ved å bruke en dyplæringsmodell til å spore omfanget av branner fra satellittbilder i sanntid. Modellen er basert på bildefusjon med høy oppløsning av hyperspektrale bilder fra tredjepartssatellitter, som omfatter: