Alertes relacionades amb crisis a Google Maps

Si hi ha alguna crisi activa a la visualització de mapa actual, pot ser que vegeu una alerta amb actualitzacions i informació de seguretat sobre l'esdeveniment en qüestió. Les crisis actives inclouen incendis forestals, inundacions i terratrèmols.

Les alertes relacionades amb crisis es mostren al vostre mapa si:

• Cerqueu una àrea que inclogui un incendi forestal i teniu el nivell de zoom correcte.
  • Seleccioneu una ruta de navegació que passa per una àrea afectada per una crisi.

Utilitzar el full de crisis

A l'alerta, toqueu la icona de crisi o la targeta d'alerta per desplegar el full de la crisi.

Aquest full també pot revelar més informació, actualitzacions i articles de notícies relacionats amb la crisi.

Obtenir informació sobre un esdeveniment i compartir-lo

A "Informació":
  • Vegeu un resum i altres detalls de l'esdeveniment.
  • Per compartir l'esdeveniment, seleccioneu Comparteix .
  • Per compartir la ubicació de l'esdeveniment, seleccioneu Comparteix la ubicació.
A "Ajuda i informació", cerqueu una llista de recursos externs relacionats.

Informar de tancaments de vies per ajudar altres usuaris a navegar

1. Obriu l'aplicació Google Maps .
  2. Obriu el full de crisi. A "Efecte sobre la navegació", seleccioneu Informa d'un tancament de via.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla.

Enviar suggeriments sobre el full de crisis

1. Obriu l'aplicació Google Maps .
  2. Obriu el full de crisi. A "Què en penses?", seleccioneu Envia suggeriments.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla.

Entendre les alertes relacionades amb crisis

Les alertes permeten accedir fàcilment a la informació d'emergència que publiquen les autoritats locals, nacionals o internacionals durant una crisi. Podeu trobar aquesta informació marcada a Google Maps. Alguns exemples d'informació sobre crisis són els números de telèfon d'emergència, llocs web o visualitzacions de mapa detallades.

Google Maps mostra alertes sobre aquests desastres naturals:

• Terratrèmols
  • Inundacions
  • Huracans o tifons
  • Tempestes tropicals
  • Incendis forestals
Seleccioneu la icona al mapa per obrir l'alerta i obtenir més informació sobre la crisi en qüestió.
Consell: és possible que els perímetres dels incendis forestals no es mostrin en tots els nivells de zoom.

Obtenir informació sobre incendis forestals actius

A Google Maps, hi ha diverses maneres de trobar informació sobre incendis forestals. Aquesta informació es pot mostrar en diversos formats al mapa.
Trobar informació sobre incendis forestals

Al mapa, hi ha diverses maneres de trobar informació sobre els incendis forestals actius:

• Activeu la capa d'incendis forestals: toqueu Capes Capes i després botó d'incendis forestals.
  • Cerqueu l'incendi: introduïu una consulta relacionada amb l'incendi al quadre de cerca de Google Maps, com ara "incendi forestal" o el nom d'un foc concret. Toqueu el resultat per veure la capa.
  • Toqueu el bàner d'alerta d'incendi: si la ubicació d'un incendi actiu se superposa amb la part visible del mapa, es mostrarà un bàner d'alerta d'incendi al full Explora de la pantalla d'inici de Maps. Toqueu el bàner per activar la capa.
Consell: els incendis forestals només es mostren al mapa amb determinats nivells de zoom. Amplieu el mapa per veure la informació d'incendis disponible.
Entendre la informació sobre incendis forestals

Al mapa, els incendis forestals es poden representar amb:

• Una icona d'incendis forestals  o un cercle vermell petit.
  • Una forma vermella que abraça la zona aproximada afectada per un incendi forestal.

Obteniu més informació sobre les zones afectades per incendis forestals.

Consell: de vegades, no es veu cap incendi actiu a la capa.

Obtenir informació addicional

Quan estigui disponible, proporcionarem més informació relacionada amb un incident concret. Aquesta informació figurarà al full de crisi associat a l'incendi i pot incloure:

• Ajuda i informació de les autoritats locals
  • Titulars de notícies
  • Informació sobre la contenció

Per obrir el full d'informació de la crisi, toqueu la icona d'incendi al mapa.

Fonts d'informació sobre incendis forestals

Google Maps utilitza diverses fonts per compilar dades per a la capa d'incendis forestals.

• Alertes SOS de Google: l'objectiu de les alertes SOS és aconseguir que la Informació d'emergència sigui més accessible durant una crisi. Recopilem contingut rellevant i acreditat del web, de mitjans socials i de productes de Google, i després marquem aquesta informació en productes de Google com ara la Cerca i Maps. Obteniu més informació sobre les alertes SOS.
  • Alertes públiques de Google: les alertes públiques de Google proporcionen accés a informació de seguretat de confiança que prové directament de les autoritats d'arreu del món. Obteniu més informació sobre qui proporciona contingut a les alertes públiques.
  • Centre nacional interagencial d'incendis (National Interagency Fire Center, NIFC) dels Estats Units: molts dels incendis d'aquesta capa provenen del NIFC a través dels serveis geoespacials interagencials d'incendis forestals (Wildland Fire Interagency Geospatial Services, WFIGS) Aquests focs es representen amb un punt al mapa i indiquen el punt d'origen notificat del foc. Alguns d'aquests focs poden tenir l'etiqueta "incendi planificat", és a dir, són incendis previstos o cremes controlades que es duen a terme per gestionar els boscos i evitar incendis forestals. No es mostren els incendis de menys de dues hectàrees.

En el cas d'alguns incendis, veureu una línia vermella que representa l'àrea aproximada afectada pel foc. Obteniu més informació sobre els mapes de límits.

Google també recull dades de les entitats següents:

• Administració Nacional dels Oceans i de l'Atmosfera (NOAA) dels Estats Units
  • Centre del Satèl·lit Meteorològic Nacional (NMSC) de Corea del Nord
  • Agència meteorològica del Japó (JMA)

La informació sobre els incendis forestals que figura a Google Maps és aproximada. El perímetre real d'un incendi pot variar uns quants quilòmetres respecte de la seva representació a Maps. Consulta fonts oficials per saber les condicions reals.

Quines dades utilitzem per generar alertes d'incendis?

A fi de generar alertes d'incendis, apliquem un model d'aprenentatge profund per fer un seguiment de l'abast dels incendis provinents d'imatges de satèl·lit en temps real. El model es basa en la fusió de molt alta resolució d'imatges hiperspectrals procedents de satèl·lits de tercers, que inclouen:

Tanca la cerca
Aplicacions de Google