360°-video's uploaden naar Street View Studio en contentverwijdering beoordelen

Maak je eigen Street View-collectie wanneer je je camera meeneemt tijdens een autorit, fietstocht of wandeling. Als je een video hebt opgenomen, wordt die geconverteerd in Street View-beelden wanneer je de video publiceert. Er worden gegevens over je locatie gebruikt om je opname te geocoderen en op de kaart te positioneren. Zodra de publicatie is afgerond, zijn koppelingen tussen afzonderlijke 360º-foto's na minimaal 4 dagen zichtbaar.

Tip: Alleen video's die buiten zijn opgenomen, kunnen worden omgezet in Street View-beelden. Voor collecties van video's die binnen zijn opgenomen, kunnen vaak geen nauwkeurige gps-gegevens worden geregistreerd. Meer informatie over hoe je 360°-video's voor Street View vastlegt

Publiceren met Street View Studio

How to use Street View Studio

1. Ga op desktop of mobiel naar Street View Studio.
  2. Klik links op Uploaden.
  3. Selecteer of versleep je 360°-video.
    • Op dit moment ondersteunen we mp4- en mov-bestanden.
    • De meeste 360°-camera's voegen metadata en gps-gegevens aan je videobestand toe.
      • Als je 360°-camera deze gegevens uitvoert in een afzonderlijk GPX-bestand, selecteer je rechtsonder de optie Meer Meer en dan GPX-bestand uploaden.
  4. Klik op OK.
  5. Bekijk je video.

Tips:

• Je ziet rechtsonder een voortgangsbalk waar je de upload kunt volgen. Als je de website sluit terwijl er een upload wordt uitgevoerd, selecteer je hetzelfde bestand om door te gaan. De update wordt opnieuw gestart vanaf de locatie waar de upload is onderbroken.
  • Als de upload klaar is, kan het enkele dagen duren voordat deze is verwerkt.
  • Gebruik Geavanceerd zoeken Routeopties om je 360°-video's te filteren op verwerkingsstatus en opnamedatum.
  • Als je Street View-content publiceert voor een plaats waarvoor al content online staat, bepaalt Google automatisch de standaardcollectie op basis van de kwaliteit, resolutie en recentheid. Met de functie Tijdmachine van Google Maps kun je een collectie van een bepaalde datum vinden.

Verwijdering vanwege schendingen van het contentbeleid beoordelen en bezwaar maken

Soms verwijderen we een of meer frames uit uploads als we schendingen van het Google Maps-beleid voor content van gebruikers vaststellen.

Je kunt een melding krijgen als er content is verwijderd wegens een beleidsschending. Als je vindt dat er onterecht actie is ondernomen, kun je mogelijk bezwaar maken.

Zo maak je bezwaar:

1. Ga op je computer naar Street View Studio.
  2. Selecteer Afbeeldingen weergeven bovenaan het scherm in de melding over contentverwijdering.
  3. Ga naar de informatie over de upload.
    • Tip: Er staan markeringen op de kaart die aangeven waar frames zijn verwijderd.
  4. Klik op een markering voor informatie over de verwijdering.
  5. Klik op de link om een bezwaarschrift in te dienen en het proces te volgen.

Tip: Deze bezwaarprocedure is bedoeld voor verwijderingen wegens beleidsschending. Je kunt geen bezwaar maken tegen verwijderingen op basis van kwaliteit. Ga naar het Google Maps-beleid voor content van gebruikers voor meer informatie.