Finn rullestolvennlige steder

Hvis du vil filtrere søkeresultatene for rullestolvennlige steder på Google Maps, må du justere tilgjengelighetsinnstillingene. Attributtene for tilgjengelighet på Google Maps angir om bedriftens inngangsparti, toalett, sitteområde, parkering og heis er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Finn tilgjengelige steder

Viktig: Du kan se rullestolvennlige steder på Google Maps bare i enkelte land.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Settings og så Tilgjengelighetsinnstillinger.
  3. Slå på Tilgjengelige steder.

Rullestolvennlige steder vises med et rullestolikon Wheelchair accessible i resultatene. Når du har valgt et sted, ser du et sammendrag av tilgjengelighetsattributtene for stedet.

Endre tilgjengelighetsattributtene for en bedrift

Hvis et sted har feil attributt for rullestolvennlighet, kan du foreslå riktig attributt:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Finn profilen til bedriften du vil endre informasjon om.
  3. Trykk på Info og så Beskriv dette stedet .
  4. Trykk på et attributt for å endre det.
  5. Trykk på Send Send når du har gjort endringene.

Forklaring av tilgjengelighet for rullestolbrukere

Du kan endre tilgjengelighetsattributtene for en bedrift. Les mer om dette nedenfor:

Inngang for rullestolbrukere

Legg til dette attributtet hvis inngangen til bedriften er minst 1 meter bred og ikke har trappetrinn. Når bredden på inngangen er omtrent 1 meter, kan to personer stå ved siden av hverandre uten at det føles ubehagelig. Dersom det er ett eller flere trappetrinn ved inngangen, bør det finnes en fastmontert rampe eller, i det minste, en flyttbar rampe. Merk av for «Nei» for dette attributtet for inngangspartier som utelukkende har karuselldører.

Toalett for rullestolbrukere

Legg til dette attributtet hvis inngangen til toalettet er minst 1 meter bred og ikke har trappetrinn. Hvis en person i rullestol må inn i et avlukke på toalettet, må også inngangen til avlukket være 1 meter bred. Husk at 1 meter er den omtrentlige minimumsbredden for at det skal være behagelig for to personer å stå ved siden av hverandre.

Sitteområde for rullestolbrukere

Legg til dette attributtet hvis det er mulig å komme til bedriftens hovedområde uten å bruke trapper. Det må også være nok plass til at rullestolbrukere kan komme seg til, og sitte ved, et bord. Hvis alle bordene er høye (f.eks. at de er beregnet på stående), er ikke bedriften rullestolvennlig.

Parkering for rullestolbrukere

Legg til dette attributtet hvis det finnes en parkeringsplass spesielt merket for personer med nedsatt funksjonsevne. Disse plassene er ofte merket med påmalte symboler på bakken, plakater eller skilt, avhengig av landet eller området.

Heis for rullestolbrukere

Legg til dette attributtet hvis stedet har flere etasjer og en heis som er stor nok for en rullestol.