Säkerhetsrelaterade förarassistansfunktioner i Google Maps som är integrerat i bilen

Viktigt! Denna artikel gäller bara Google Maps som är inbyggd i bilen. Funktionens tillgänglighet eller tillämpning kan bero på biltillverkaren eller regionen och ditt dataabonnemang.

Din bil kan vara utrustad med säkerhetsrelaterad förarassistans utanför Google Maps. Funktionen kan aktiveras eller inaktiveras via kontroller på ratten eller i infotainmentsystemet. De exakta funktionerna kan bero på eventuell integrering med fordonsteknik, som en extern kamera eller funktioner för förarassistans. Ta reda på vilka funktioner som finns i din bil genom att läsa användarhandboken eller titta på bilens mittskärm.

Tips! Denna funktion är inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder/regioner. Läs mer om hur du använder Assistent på andra plattformar.

Information om aktuell hastighetsbegränsning

Din bil kan vara utrustad med en funktion för att visa den aktuella hastighetsbegränsningen baserat på din externa bilkamera och information om hastighetsbegränsningar från Maps. I områden där det inte finns hastighetsskyltar kan informationen från Maps användas för att föreslå den hastighetsbegränsning som visas i bilen.
Hastighetsbegränsningen kan variera beroende på väder, tidpunkt, årstid och andra förhållanden. Information från Maps, till exempel om aktuella väderförhållanden, kan användas för att fastställa om en villkorlig hastighetsbegränsning gäller.

Information om hastighetsbegränsning längre fram

Din bil kan vara utrustad med en funktion för att visa hastighetsbegränsningar längre fram baserat på vart det är troligt att du är på väg. Om du har angett en destination på Google Maps används den informationen som utgångspunkt för funktionen. Om du inte har angett en destination kan Google Maps ge systemet en trolig bana för att förutse hastighetsbegränsningen längre fram.

Adaptiv farthållare

Din bil kan vara utrustad med en funktion för att automatiskt accelerera eller bromsa för att hålla ett säkert avstånd till en framförvarande bil. Om det inte finns några bilar framför kan hastigheten regleras av föraren eller påverkas av den förväntade hastigheten och gällande hastighetsbegränsningar. Google Maps kan skicka information till den adaptiva farthållaren för att förbättra kvaliteten på funktionen.

Offlinekartor och Karttjänst för fordon

Google Maps skickar data till din bil med hjälp av Karttjänst för fordon. Informationen används som grund för säkerhetsrelaterade förarassistansfunktioner i bilen, som information om hastighetsbegränsningar och adaptiv farthållare. Dessa funktioner bygger på offlinekartdata, framför allt i områden utan internetanslutning eller med dålig täckning.
Aktivera automatisk nedladdning i sekretesscentret för att vara säker på att alltid ha tillgång till offlinekartdata. Om du väljer att ladda ned offlinekartor automatiskt kan bilen lämna ut information, som dess plats och tidigare nedladdade offlinekartor, till Googles servrar.
Om du väljer att ladda ned offlinekartor manuellt och inte ladda ned offlinekartan över området där du kör kanske vissa av dessa säkerhetsrelaterade funktioner för förarassistans inte fungerar.
Tips! Alla kartor som du har laddat ned tidigare är fortfarande tillgängliga men uppdateras inte automatiskt.