Sikkerhetsrelaterte funksjoner for sjåførhjelp i Google Maps integrert i bilen din

Viktig: Denne artikkelen omhandler bare Google Maps integrert i biler. Tilgjengeligheten og funksjonaliteten er avhengig av bilprodusenten eller området og at du har et dataabonnement.

Det kan gis sikkerhetsrelatert sjåførhjelp utenfor Google Maps i bilen. Disse funksjonene kan slås av eller på via kontrollene på rattet eller infotainment-systemet i bilen. De spesifikke funksjonene avhenger av integrasjon med teknologi i kjøretøyet, for eksempel et eksternt kamera, assisterende kjørefunksjoner med mer. Du kan finne ut hvilke funksjoner du har tilgang til i bilen, ved å lese gjennom førerhåndboken eller utforske midtskjermen i bilen.

Tips: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og områder. Finn ut hvordan du bruker assistenten på andre plattformer.

Informasjon om den gjeldende lovlige fartsgrensen

I bilen kan det bli vist en forestående lovlig fartsgrense. Den er basert på det eksterne kameraet i bilen samt informasjon om fartsgrenser som leveres av Google Maps. I områder der skilt med fartsgrenser ikke er synlige, kan Maps-informasjon brukes til å foreslå fartsgrensen som vises i bilen.
Den lovlige fartsgrensen kan variere avhengig av vær, klokkeslett, sesong og andre forhold. Informasjon fra Maps, for eksempel om nåværende værforhold, kan brukes til å avgjøre om en midlertidig fartsgrense har trådt i kraft.

Informasjon om forestående lovlig fartsgrense

I bilen din kan det bli vist en forestående lovlig fartsgrense som er basert hvor det forventes at du skal kjøre. Hvis du har angitt en destinasjon i Google Maps, brukes denne informasjonen. Hvis du ikke har angitt noen destinasjon, kan Google Maps gi systemet i bilen en sannsynlig kjørerute for å anslå fartsgrensen som gjelder i forestående områder.

Adaptiv cruisekontroll

I bilen kan det finnes funksjonalitet som automatisk akselererer eller bremser for å holde trygg avstand til kjøretøyet foran. Hvis det ikke er noen kjøretøy foran, kan bilens hastighet justeres av sjåføren eller med utgangspunkt i forventede kjørehastigheter eller lovlige fartsgrenser. Google Maps kan gi informasjon til det adaptive cruisekontrollsystemet for å heve den generelle kvaliteten på funksjonen.

Kart for bruk uten nett og karttjenesten for kjøretøy (VMS)

Google Maps leverer data til bilen din via karttjenesten for kjøretøy (VMS). Dataene brukes til å understøtte sikkerhetsrelaterte funksjoner for sjåførhjelp i bilen din, for eksempel informasjon om fartsgrenser og adaptiv cruisekontroll. Disse funksjonene er avhengige av data fra kart for bruk uten nett, spesielt i områder uten eller med dårlig internettilkobling.
For å sikre at du alltid har tilgang til data fra kart for bruk uten nett, må du slå på «automatisk nedlasting» i personvernsenteret. Hvis du velger å laste ned kart for bruk uten nett automatisk, kan bilen dele informasjon – som posisjonen til bilen og kart for bruk uten nett du tidligere har lastet ned – med Googles tjenere.
Hvis du velger å laste ned kart for bruk uten nett manuelt, men du ikke laster ned kartet over området du kjører i, kan det hende at noen av disse sikkerhetsrelaterte funksjonene for sjåførhjelp ikke fungerer.
Tips: Du har fortsatt tilgang til kart du tidligere har lastet ned, men de oppdateres ikke automatisk.