Veiligheidsgerelateerde functies voor bestuurdersondersteuning voor de in je auto ingebouwde versie van Google Maps

Belangrijk: Dit artikel is alleen bedoeld voor de Google Maps-versie die in je auto is ingebouwd. De beschikbaarheid of functionaliteit is mogelijk afhankelijk van de fabrikant van je auto of van je regio en je data-abonnement.

Uw auto heeft mogelijk veiligheidsgerelateerde bestuurdersondersteuning buiten Google Maps. Deze kan worden in- of uitgeschakeld met de bedieningselementen van het voertuig op het stuur of in het infotainmentsysteem. Welke functies uw auto precies heeft, kan afhangen van de integratie met voertuigtechnologie, zoals een externe camera, functies voor rijondersteuning en meer. Als u wilt weten welke functies uw auto heeft, leest u de handleiding voor de bestuurder of kijkt u op het dashboardscherm in uw auto.

Tip: Deze functie is niet in alle talen en landen/regio's beschikbaar. Meer informatie over het gebruik van de Assistent op andere platforms.

Informatie over huidige wettelijke snelheidslimieten

Mogelijk heeft uw auto een functie om de huidige wettelijke snelheidslimiet weer te geven op basis van de externe camera van de auto en de informatie over de snelheidslimiet van Maps. In gebieden waar snelheidsborden niet zichtbaar zijn, wordt mogelijk informatie van Maps gebruikt om de snelheidslimiet weer te geven in uw voertuig.
De wettelijke snelheidslimiet kan variëren afhankelijk van het weer, de tijd, het seizoen of andere omstandigheden. Er kan informatie van Maps, zoals de huidige weersomstandigheden, worden gebruikt om te bepalen of er een voorwaardelijke snelheidslimiet geldt.

Informatie over de naderende wettelijke snelheidslimiet

Mogelijk heeft uw auto een functie om de naderende wettelijke snelheidslimiet weer te geven, afhankelijk van waar de auto naartoe rijdt. Als u een bestemming heeft ingesteld in Google Maps, wordt die informatie gebruikt. Als u geen bestemming heeft ingesteld, stuurt Google Maps mogelijk een waarschijnlijke route naar het voertuigsysteem om de snelheidslimiet te voorspellen in het gebied dat u nadert.

Aanpasbare cruisecontrol

Mogelijk heeft uw auto een functie voor automatisch versnellen en remmen om een veilige afstand te houden tot het voertuig vóór uw auto. Wanneer er geen auto's voor u rijden, kan de snelheid van de auto worden aangepast door de bestuurder of worden beïnvloed door de verwachte snelheden van andere auto's en wettelijke snelheidslimieten. Google Maps kan informatie leveren aan het systeem voor aanpasbare cruisecontrol om de algehele kwaliteit van de functie te verbeteren.

Offline kaarten en Voertuigkaartservice (VKS)

Google Maps levert gegevens aan uw auto met behulp van de Voertuigkaartservice (VKS). Deze gegevens worden gebruikt voor de veiligheidsgerelateerde functies voor bestuurdersondersteuning in uw auto, zoals informatie over de snelheidslimiet of aanpasbare cruisecontrol. Deze functies zijn afhankelijk van offline kaartgegevens, vooral in gebieden zonder internetverbinding of met een slechte verbinding.
Schakel 'Automatisch downloaden' in het privacycentrum in, zodat offline kaartgegevens altijd beschikbaar zijn. Als u offline kaarten automatisch downloadt, deelt uw auto mogelijk informatie met Google-servers, zoals de locatie van uw auto en eerder gedownloade offline kaarten.
Als u offline kaarten handmatig downloadt en niet de offline kaart downloadt van het gebied waarin u rijdt, werken sommige van deze veiligheidsgerelateerde functies voor bestuurdersondersteuning mogelijk niet.
Tip: Eerder gedownloade kaarten blijven beschikbaar, maar worden niet automatisch geüpdatet.