Auton turvallisuutta parantavat ajoavustinominaisuudet Google Mapsissa

Tärkeää: Tämä artikkeli koskee vain autoon asennettua Google Mapsia. Ominaisuuden saatavuus tai toiminnot voivat vaihdella auton valmistajan tai alueen sekä datapaketin mukaan.

Autossasi voi olla Google Mapsin ulkopuolisia ajoneuvon turvallisuusominaisuuksia. Ne voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä ohjauspyörän tai infotainment-järjestelmän säätimien avulla. Ominaisuuksien saatavuus voi riippua siitä, millaista teknologiaa autoon on liitetty (esim. ulkoinen kamera ja ajoavustinominaisuudet). Selvitä autosi ominaisuudet tutustumalla auton käyttöohjekirjaan tai päänäyttöön.

Vinkki: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla kielillä ja kaikissa maissa tai alueilla. Lue, miten voit käyttää Assistantia muissa käyttöympäristöissä.

Tieto virallisesta nopeusrajoituksesta

Autossasi voi olla ominaisuus, joka näyttää senhetkisen virallisen nopeusrajoituksen auton ulkoisen kameran kuvan ja Mapsin toimittamien nopeusrajoitustietojen perusteella. Jos alueella ei näy nopeusrajoitusmerkkejä, autossa saatetaan näyttää Mapsin tietoihin perustuva arvioitu nopeusrajoitus.
Virallinen nopeusrajoitus voi vaihdella sään, kellonajan, vuodenajan ja muiden olosuhteiden mukaan. Mapsista saatuja tietoja (esimerkiksi sääolosuhteista) saatetaan käyttää sen määrittämiseen, onko ehdollinen nopeusrajoitus voimassa.

Tieto tulevasta virallisesta nopeusrajoituksesta

Autossasi voi olla ominaisuus, joka näyttää tulevan virallisen nopeusrajoituksen sen perusteella, mihin auto on todennäköisesti menossa. Jos olet lisännyt määränpään Google Mapsiin, nopeusrajoituksen näyttö perustuu tähän tietoon. Jos et ole lisännyt määränpäätä, Google Maps saattaa ilmoittaa auton järjestelmälle todennäköisen reitin, jotta tulevan alueen nopeusrajoitus voidaan ennustaa.

Mukautuva vakionopeudensäädin

Autossasi voi olla ominaisuus, jonka ansiosta auto kiihdyttää ja hidastaa automaattisesti, jotta etäisyys edellä olevaan autoon säilyy turvallisena. Kun edellä ei ole autoja, ennakoidut autojen nopeudet ja viralliset nopeusrajoitukset voivat vaikuttaa nopeuteen. Google Maps voi toimittaa mukautuvan vakionopeudensäätimen järjestelmään tietoja, jotka parantavat ominaisuuden yleistä laatua.

Offline-kartat ja Ajoneuvon karttapalvelu

Google Maps toimittaa autoosi dataa Ajoneuvon karttapalvelun avulla. Dataa käytetään auton turvallisuusominaisuuksien tukemiseen (näitä ovat esimerkiksi nopeusrajoitustiedot ja mukautuva vakionopeudensäädin). Näiden ominaisuuksien toiminta perustuu offline-karttojen dataan etenkin alueilla, joilla ei ole internetyhteyttä tai yhteys on huono.
Jotta offline-karttojen data on aina käytettävissä, ota Tietosuojakeskuksesta käyttöön automaattinen lataus. Jos valitset offline-karttojen automaattisen lataamisen, autosi voi jakaa Googlen palvelimien kanssa tietoja, kuten ajoneuvon sijainnin ja aiemmin ladatut offline-kartat.
Jos valitset offline-karttojen manuaalisen lataamisen etkä lataa sen alueen offline-karttaa, jolla ajat, jotkin näistä turvallisuusominaisuuksista eivät välttämättä toimi.
Vinkki: Kaikki aiemmin ladatut kartat ovat edelleen käytettävissä, mutta niitä ei päivitetä automaattisesti.