Hantera datadelningsinställningar för Google Maps som är integrerat i bilen

Viktigt! Denna artikel gäller bara Google Maps som är inbyggd i bilen. Funktionens tillgänglighet eller tillämpning kan bero på biltillverkaren eller regionen och ditt dataabonnemang.

I Sekretesscenter kan du dela fordonsdata, välja hur offlinekartor ska laddas ned och ta reda på vilken data Maps delar med Google.

Tips! Denna funktion är inte tillgänglig på alla språk eller i alla länder/regioner. Läs mer om hur du använder Assistent på andra plattformar.

Hitta integritetscentret

1. Öppna Google Maps-appen Maps på bilens startskärm.
  2. Tryck på Inställningar Settings längst ned.
  3. Tryck på Sekretesscenter.

Dela fordonsdata med Google

Dela rese- och sensordata

När du kör samlar Google in data, som

• GPS-plats
  • navigeringsinformation, inklusive vilken rutt du tog
  • beskrivning av vägen, som vägskyltar eller körfältsmarkeringar
  • status för bilens sensorer, som när du använder vindrutetorkarna
  • sensordata från alla dina enheter, som barometeravläsningar från telefonen och hjulens hastighet om telefonen är ansluten till ett kompatibelt fordon.

Google använder din data enskilt eller i kombination med andras data för att göra Maps bättre. När du delar denna data använder Google den för att uppdatera kartan och visa information, inklusive trafikförhållanden i realtid, för andra.

Så skyddar Google rese- och sensordata

• Uppdateringar av kartan som baseras på rese- och sensordata är inte kopplade till ditt Google-konto eller ditt fordon.
  • Rese- och sensordata är heller inte kopplad till ditt Google-konto utan till en säkert genererad identifierare som återställs regelbundet. Det innebär att Google inte kan leta reda på denna data utifrån ditt Google-konto.
  • Annan data som samlas in när du utforskar världen, till exempel när du använder Google Assistent, kan kopplas till ditt Google-konto. Du kan styra Webb- och appaktivitet på myactivity.google.com.
  • Du ändrar platsåtkomst för Google Maps i bilen genom att gå till Inställningar följt av Appar och aviseringar följt av Appbehörigheter följt av Plats följt av Maps.
  • Google samlar endast in den rese- och sensordata som behövs för att ge alla användare den bästa Maps-upplevelsen. Därefter raderar vi datan
Dela elfordonsdata
Ditt elfordon kan dela data med Google, till exempel
  • batterinivå, batterikapacitet och laddningshastighet i olika förhållanden
  • luftkonditioneringens status
  • motor- och bromseffektivitet
  • bilens vikt och andra specifikationer.

Om du delar denna data sparas den på Googles servrar. Den används för att ge dig information om

• bilens räckvidd
  • uppskattad batteritid baserat på din destination
  • rekommenderad minsta laddningstid
  • varningar, till exempel att nästa anhalt är utom räckhåll eller att batterikapaciteten är låg när du kommer fram till nästa anhalt
  • förbättrad batterihantering och bileffektivitet.
Välj alternativ för offlinekartor
Offlinekartor används som underlag för bilens säkerhetsrelaterade funktioner för förarassistans och gör att du kan använda Maps utan internetanslutning.
Om du väljer att ladda ned offlinekartor automatiskt:
  • Maps laddar automatiskt ned offlinekartor åt dig och håller dem uppdaterade.
  • Din bil kan ibland kontakta Googles servrar för att skicka information om exempelvis bilens position, platshistorik och offlinekartor som du redan har laddat ned.
  • Du kan fortfarande välja vilka andra offlinekartor du vill ladda ned.
  • Redan nedladdade offlinekartor raderas inte även om du inaktiverar alternativet.
  • Du kan radera offlinekartor genom att välja Inställningar Settings följt av Offlinekartor

Om du väljer att ladda ned offlinekartor manuellt:

• Du väljer vilka offlinekartor du vill ladda ned och uppdaterar dem själv manuellt. Börja med att välja Inställningar Settings följt av Offlinekartor
  • Om du inte laddar ned eller uppdaterar offlinekartan över området där du kör kan det hända att vissa av bilens säkerhetsfunktioner inte fungerar.