Administrer datadelingsinnstillinger i Google Maps integrert i bilen din

Viktig: Denne artikkelen omhandler bare Google Maps integrert i biler. Tilgjengeligheten og funksjonaliteten er avhengig av bilprodusenten eller området og at du har et dataabonnement.

I personvernsenteret kan du dele data om kjøretøyet, velge hvordan kart for bruk uten nett skal lastes ned, og se hvilke data Maps deler med Google.

Tips: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og områder. Finn ut hvordan du bruker assistenten på andre plattformer.

Finn senteret for personvern

1. Åpne Google Maps-appen Kart på startskjermen i bilen.
  2. Trykk på Innstillinger Settings nederst.
  3. Trykk på Personvernsenter.

Del data om kjøretøyet med Google

Del tur- og sensordata

Mens du kjører, samler Google inn data som for eksempel

• GPS-posisjon
  • navigeringsinformasjon, blant annet ruten du tok
  • beskrivelser av veien, for eksempel veiskilt og veimarkeringer
  • sensorstatus i kjøretøyet, for eksempel om vindusviskerne er på
  • sensordata fra alle enhetene dine, for eksempel barometeravlesninger fra telefonen din og hjulhastighet hvis telefonen er koblet til et kompatibelt kjøretøy

Google bruker dataene dine for seg eller i kombinasjon med andres data for å gjøre Maps bedre. Når du deler disse dataene, bruker Google dem for å oppdatere kartet og vise informasjon til andre – blant annet trafikkforhold i sanntid.

Slik beskytter Google tur- og sensordataene

• Oppdateringer av kartet basert på tur- og sensordata knyttes verken til Google-kontoen din eller kjøretøyet ditt.
  • I stedet knyttes tur- og sensordata til en godt beskyttet identifikator som tilbakestilles regelmessig. Dette innebærer at Google ikke kan søke etter data basert på Google-kontoen din.
  • Andre data som samles inn når du utforsker verden, for eksempel når du bruker Google-assistenten, kan knyttes til Google-kontoen din. Du kan kontrollere nett- og appaktivitet på myactivity.google.com.
  • Hvis du vil endre posisjonstillatelsen du gir Google Maps i bilen, går du tilInnstillinger og så Apper og varsler og så Apptillatelser og så Posisjon og så Maps.
  • Google samler bare inn tur- og sensordataene som kreves for å gjøre Maps bedre for alle. Etter at dataene er behandlet, blir de slettet.
Del EV-data
Data om elbilen din kan deles med Google, for eksempel
  • batterinivå, batterikapasitet samt ladehastighet under ulike forhold
  • statusen for klimaanlegget
  • motor- og bremseeffektivitet
  • ulike spesifikasjoner, som kjøretøyets vekt

Hvis du deler disse dataene, lagres de på Google-tjenere. Med disse dataene kan du få

• anslag for bilens rekkevidde
  • anslag for batterikapasitet med utgangspunkt i den aktuelle destinasjonen
  • anbefalte minimumstider for lading
  • varsler, for eksempel hvis batterikapasiteten kommer til å være lav ved neste stopp på ruten, eller hvis neste stopp er utenfor bilens rekkevidde
  • bedre batteristyring og økt effektivitet
Velg alternativer for bruk av kart uten nett
Med kart for bruk uten nett understøttes de sikkerhetsrelaterte funksjonene for sjåførhjelp i kjøretøyet, og du kan bruke Maps uten internettilkobling.
Dette skjer hvis du velger å laste ned kart for bruk uten nett automatisk:
  • Maps laster automatisk ned kart for bruk uten nett for deg og holder disse oppdatert.
  • Det kan opprettes kontakt mellom bilen din og Googles tjenere med jevne mellomrom for å oppgi informasjon, for eksempel om bilens posisjon, posisjonsloggen og kart for bruk uten nett som du allerede har lastet ned.
  • Du kan fortsatt selv velge hvilke kart for bruk uten nett du vil laste ned.
  • Hvis du slår av denne funksjonen, slettes ikke kart for bruk uten nett som allerede er lastet ned.
  • For å slette kart for bruk uten nett, gå til Innstillinger Settings og så Kart for bruk uten nett.

Dette skjer hvis du velger å laste ned kart for bruk uten nett manuelt:

• Du velger selv hvilke kart for bruk uten nett du vil laste ned, og du må selv oppdatere dem manuelt. For å komme i gang, gå til Innstillinger Settings og så Kart for bruk uten nett.
  • Hvis du ikke laster ned eller oppdaterer et kart for bruk uten nett over området du kjører i, kan det hende at enkelte av sikkerhetsfunksjonene i bilen ikke fungerer som de skal.