Autoon asennetun Google Mapsin datan jakamisasetusten hallinta

Tärkeää: Tämä artikkeli koskee vain autoon asennettua Google Mapsia. Ominaisuuden saatavuus tai toiminnot voivat vaihdella auton valmistajan tai alueen sekä datapaketin mukaan.

Tietosuojakeskuksessa voit jakaa ajoneuvosi dataa, valita offline‑karttojen lataustavan ja nähdä, mitä dataa Maps jakaa Googlelle.

Vinkki: Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla kielillä ja kaikissa maissa tai alueilla. Lue, miten voit käyttää Assistantia muissa käyttöympäristöissä.

Näin pääset tietosuojakeskukseen

1. Avaa auton aloitusnäytöltä Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Valitse alareunasta Asetukset Settings.
  3. Valitse Tietosuojakeskus.

Jaa ajoneuvodata Googlelle

Reitti- ja anturidatan jakaminen

Google kerää ajosi aikana esimerkiksi seuraavanlaista dataa:

• GPS-sijainti
  • navigointitiedot (myös valitsemaasi reittiä koskevat tiedot)
  • tien kuvaukset, esimerkiksi tiedot liikennemerkeistä tai ajoratamerkinnöistä
  • ajoneuvon anturin tila (esimerkiksi tieto siitä, milloin tuulilasinpyyhkimet ovat päällä)
  • kaikkien laitteiden anturidata, esimerkiksi tiedot puhelimen ilmapuntarin lukemista ja ajoneuvon renkaiden nopeudesta, jos puhelimesi on liitetty yhteensopivaan ajoneuvoon.

Hyödyntämällä dataasi sellaisenaan tai yhdessä muun datan kanssa Google pyrkii tekemään Mapsista entistä paremman. Kun jaat tämän datan, Google käyttää sitä kartan päivittämiseen ja tietojen (esim. reaaliaikaisten liikenneolosuhteiden) julkaisemiseen.

Näin Google suojaa reitti- ja anturidataa

• Reitti- ja anturidataan perustuvia karttapäivityksiä ei yhdistetä Google-tiliisi tai ajoneuvoosi.
  • Reitti- ja anturidataa ei myöskään yhdistetä Google-tiliisi vaan suojatusti luotuun tunnisteeseen, joka nollautuu säännöllisesti. Google ei siis voi hakea tätä dataa Google-tilisi perusteella.
  • Muu data, jota kerätään tutkiessasi ympäröivää maailmaa (esim. kun käytät Google Assistantia), saatetaan yhdistää Google-tiliisi. Voit ylläpitää verkko- ja sovellustoimintaa osoitteessa myactivity.google.com.
  • Jos haluat muuttaa Google Mapsin lupaa käyttää auton sijaintia, valitse Asetukset ja sitten Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Sovellusluvat ja sitten Sijainti ja sitten Maps.
  • Google kerää vain sellaista reitti- ja anturidataa, jota se tarvitsee voidakseen tarjota kaikille mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen Mapsissa. Data poistetaan käsittelyn jälkeen.
Jaa sähköajoneuvodata
Sähköajoneuvosi voi jakaa Googlelle muun muassa seuraavaa dataa:
  • akun varaustaso, kapasiteetti ja latausnopeus eri olosuhteissa
  • ilmastoinnin tila
  • moottorin teho ja jarrutusteho
  • teknisiä tietoja, kuten ajoneuvon paino

Jos jaat tämän datan, se tallennetaan Googlen palvelimille. Datan avulla sinulle voidaan kohdistaa seuraavia tietoja:

• auton toimintamatka
  • määränpäähän perustuvia arvioita akun kestosta
  • suositellut vähimmäislatausajat
  • ilmoituksia esimerkiksi siitä, jos akku ei riitä seuraavaan pysähdyspaikkaan asti tai akun varaus on vähissä pysähdyspaikalle saavuttaessa
  • ohjeita akunhallintaan ja ajoneuvon tehokkaaseen käyttöön.
Valitse offline-karttojen asetukset
Offline-kartat tukevat ajoneuvon turvallisuusominaisuuksia ja helpottavat Mapsin käyttöä, kun internetyhteyttä ei ole.
Jos valitset offline-karttojen automaattisen lataamisen:
  • Maps lataa offline‑kartat automaattisesti puolestasi ja pitää ne ajan tasalla.
  • ajoneuvosi saattaa muodostaa säännöllisesti yhteyden Googlen palvelimiin, jotta Google voi kerätä tietoja ajoneuvosi sijainnista, sijaintihistoriasta ja lataamistasi offline‑kartoista.
  • voit edelleen valita, mitä offline‑karttoja haluat ladata.
  • Tämän poistaminen käytöstä ei poista jo ladattuja offline‑karttoja.
  • Voit poistaa offline‑karttoja valitsemalla Asetukset Settings ja sitten Offline‑kartat.

Jos valitset offline-karttojen lataamisen manuaalisesti:

• valitset itse ladattavat offline-kartat ja päivität ne manuaalisesti. Aloita valitsemalla Asetukset Settings ja sitten Offline-kartat.
  • Jos et lataa tai päivitä sen alueen offline-karttaa, jolla ajat, jotkin ajoneuvosi turvallisuusominaisuuksista eivät ehkä toimi.