Google Maps-oppdateringer i forbindelse med covid-19

Hvis området ditt er rammet av covid-19, kan du bruke Google Maps til å innhente relevant informasjon om berørte steder.

Tips: I enkelte regioner kan det hende du finner mer informasjon relatert til covid-19. Hvis du velger varselet på Google Maps-startskjermen, finner du linker med relevant lokal informasjon basert på området kartet viser.

Søk etter helseinstitusjoner knyttet til covid-19

Du kan søke på Google etter en liste over helseinstitusjoner i nærheten som støtter testing for covid-19.

Finn ut mer om testinformasjon for covid-19.

Tips: Informasjonen om testsentre for covid-19 er kanskje bare tilgjengelig i enkelte land.

Slå på covid-19-laget

Du kan se informasjon om covid-19 som et lag på Google Maps.

1. Åpne Google Maps Google Maps på mobilenheten.
  2. Trykk på Lag Lag øverst på skjermen og så Covid-19-info.
I covid-19-laget får du se tall som viser til nye tilfeller med bekreftet smitte per 100 000 personer (gj.sn. over sju dager). Her fremgår det også om tallene er på vei opp eller ned. Fargene i laget indikerer følgende:
  • grå: færre enn ett tilfelle
  • gul: 1–10 tilfeller
  • oransje: 10–20 tilfeller
  • mørk oransje: 20–30 tilfeller
  • rød: 30–40 tilfeller
  • mørk rød: mer enn 40 tilfeller

Gjør bedriftsrelaterte oppdateringer

Vi fokuserer for øyeblikket på å sikre at informasjonen på Google Søk og Maps er pålitelig og av god kvalitet. Vi ønsker å påse at brukere og bedriftseiere har tilgang til viktig informasjon, for eksempel om bedriften er åpen eller har spesielle åpningstider.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å foreslå ulike oppdateringer av bedrifter. På mobilenheten din kan du også endre andre bedriftsattributter.

Merk bedrifter som midlertidig stengt

1. Åpne Google Maps Kart.
  2. Søk etter et sted, eller velg det på kartet.
  3. Velg Foreslå en endring og så Steng eller fjern.
  4. Under «Årsak» velger du Midlertidig stengt.

For å få oppdateringer om statusen for en bedrift kan du sende en melding til bedriften via Google Maps-appen. For å kunne bruke denne funksjonen må meldinger være slått på for bedriften.

Foreslå en bedrift som stengt

1. Åpne Google Maps Kart.
  2. Søk etter et sted, eller velg det på kartet.
  3. Velg Foreslå en endring.
  4. Under «Steng eller fjern» velger du årsaken til at stedet er stengt.

Ulike årsaker til at bedrifter er stengt, er midlertidig stenging, dupliserte beliggenheter, og at bedriften har flyttet til et nytt sted.

Tips: Hvis du mener noe bør fjernes av juridiske årsaker, kan du sende inn en juridisk forespørsel.

Merk en bedrift som åpnet på nytt

1. Åpne Google Maps Kart.
  2. Søk etter et sted merket som nedlagt eller midlertidig stengt, eller velg det på kartet.
  3. Trykk for å vise Stengt-banneret.
  4. Velg Foreslå en endring og så Gjenåpne dette stedet.

Foreslå endringer av steder

Du kan bare foreslå endringer i visse land og områder.

1. Åpne Google Maps på datamaskinen, og sjekk at du er pålogget.
  2. Søk etter et sted, eller klikk på stedet på kartet.
  3. Til venstre ruller du nedover og velger Foreslå en endring og så Endre navn eller annen informasjon.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å sende inn tilbakemeldingen.

Varsler om kollektivtransport

I enkelte land eller områder får du varsler i appen når du starter navigeringen, og ruten din blir påvirket av begrensninger knyttet til covid-19. Lokale, statlige og føderale byråer oppgir varselinformasjonen.

Varsler og antallet personer på stasjonen

Du kan få varsler når

• offentlige pålegg, for eksempel krav til bruk av maske eller stenginger, har innvirkning på kollektivtransporten
  • offentlige kontrollpunkter eller andre restriksjoner knyttet til covid-19 ved grensepasseringer gjelder for kjøreruten din

Når du starter veibeskrivelser til helseinstitusjoner eller testsentre, blir du varslet om å ringe på forhånd for å finne ut mer om kvalifiseringen og retningslinjene som gjelder for den aktuelle helseinstitusjonen eller det aktuelle testsenteret.

Hvor fullt det er på stasjonen

Når du reiser med kollektivtransport, kan du i noen tilfeller finne ut hvor fullt det er på den aktuelle stasjonen. Når denne typen informasjon er tilgjengelig, finner du den under navnet på stasjonen. Informasjonen er basert på data om kollektivtransport.

Finn restauranter som tilbyr takeaway og levering

Restauranter med ulike alternativer for takeaway eller levering fremheves nå på Google Maps. Når du søker etter en bestemt restaurant eller type mat (som indisk mat), kan du se hvilke spisealternativer som tilbys: servering, takeaway eller levering.

Søk etter alternativer for takeaway og levering

Sånn kan du finne restauranter med alternativer for takeaway og levering:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Avgrens søket til restauranter som tilbyr takeaway eller levering:
    • Trykk på Takeaway Takeaway eller Levering Levering under søkefeltet.
    • Skriv inn «Takeaway» eller «Levering» i søkefeltet.

Søkeresultatene filtreres til restauranter med enten takeaway eller levering, og de tilgjengelige alternativene er fremhevet.

Finn oppdateringer fra restauranter

Restauranter kan legge ut nye oppdateringene om covid-19 direkte i bedriftsprofilen sin.

Disse oppdateringene (om lagt ut) vises rett under restaurantens bedriftsinformasjon, under tittelen «Covid-19-oppdateringer fra bedriften».

Finn og bestill tjenester på nettet

Du kan finne og bestille nettjenester direkte på Google når du søker etter bestemte bedrifter eller termer, for eksempel «yogakurs» eller «pianotimer». Hvis en bedrift tilbyr de aktuelle tjenestene på nettet og har oppdatert GMB-profilen sin med denne informasjonen, vises dette i bedriftsprofilen:

• «grønt hakemerke Kurs på nettet»
  • «grønt hakemerke Pristilbud på nettet»
  • «grønt hakemerke Nettavtaler»

Hvis det gjelder personlige tjenester, kan du gå til Google Søk eller Maps eller Google-assistenten for å bestille fra lokale bedrifter eller tjenester.

Slik bestiller du tjenester på nettet

Viktig: Hvis bedriften ikke har en bestillingsknapp i kunnskapspanelet, kan de ikke motta bestillinger via Google.

1. Åpne Google Søk, Maps eller Google-assistenten.
  2. Søk etter typen tjenester og kurs du er på utkikk etter, for eksempel yogakurs.
  3. Finn og velg bedriftsprofilen der du vil bestille, og klikk på Bestill på nettet.
  4. Velg en dato og et klokkeslett.
  5. For bedrifter der du kan legge inn en bestilling for bestemte medarbeidere: Under «Medarbeidere» velger du ønsket medarbeider. Du kan for eksempel velge den yogainstruktøren du foretrekker. Du kan også velge en medarbeider på et senere tidspunkt hvis du endrer bestillingen din.
  6. Klikk på Bestill nå.
  7. Fyll ut den nødvendige informasjonen i forgrunnsvinduet som vises.
    • Bedriftene kan be om betaling på bestillingstidspunktet eller når tjenesten leveres.
  8. Klikk på Bestill.

Finn ut hvordan du bestiller på Google.