Updates op Google Maps in verband met COVID-19

Als je regio is getroffen door COVID-19, kun je op Google Maps relevante informatie raadplegen over plaatsen waarvoor de situatie gevolgen heeft.

Tip: In sommige regio's vind je mogelijk aanvullende informatie over COVID-19. Als je de melding op het startscherm van Google Maps selecteert, worden er links weergegeven die relevant zijn voor de locatie die je op dat moment bekijkt op de kaart.

Zoeken naar COVID-19-zorginstellingen

Je kunt op Google zoeken naar een lijst met faciliteiten bij jou in de buurt die COVID-19-vaccinaties en/of -testen aanbieden.

Meer informatie over COVID-19-tests

Tip: Informatie over COVID-19-vaccinatielocaties en/of -testcentrums is mogelijk alleen beschikbaar in bepaalde landen.

De COVID-19-laag inschakelen

Je kunt informatie over COVID-19 weergeven als laag in Google Maps.

1. Open Google Maps Google Maps op je mobiele apparaat.
  2. Tik bovenaan op Lagen Lagen en dan COVID-19-informatie.
De COVID-19-laag toont het aantal nieuwe gevallen per 100 duizend mensen (gemiddeld over 7 dagen). De laag geeft ook aan of het aantal gevallen toeneemt of afneemt. De kleuren van de laag hebben de volgende betekenis:
  • Grijs: minder dan 1 geval
  • Geel: 1-10 gevallen
  • Oranje: 10-20 gevallen
  • Donkeroranje: 20-30 gevallen
  • Rood: 30-40 gevallen
  • Donkerrood: meer dan 40 gevallen

COVID-19-informatiebronnen

Bedrijfsgerelateerde updates doorvoeren

We richten ons momenteel volledig op de kwaliteit en betrouwbaarheid van informatie op Google Zoeken en Maps. We willen ervoor zorgen dat gebruikers en eigenaren toegang hebben tot essentiële informatie, zoals de status van een bedrijf (open of tijdelijk gesloten) en eventuele afwijkende openingstijden.

Volg de stappen hieronder om verschillende updates van bedrijven voor te stellen. Op je mobiele apparaat kun je ook andere bedrijfskenmerken bewerken.

Tip: Voor actuele informatie over de status van een bedrijf kun je via de Google Maps-app een bericht naar het bedrijf sturen. Dit kan alleen als het bedrijf de berichtenfunctie heeft ingeschakeld.

De naam, locatie, openingstijden of andere gegevens van een plaats wijzigen

1. Open Google Maps Maps.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Naam of andere gegevens wijzigen.
  4. Volg de instructies op het scherm om je feedback te versturen.
Tip: Voeg een foto toe zodat we je suggestie kunnen verifiëren. Je foto's zijn openbaar beschikbaar onder je naam.

Melden dat een plaats niet bestaat of niet moet worden weergegeven

Een plaats markeren als verhuisd of dubbel
  1. Open Google Maps Maps.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' Verhuisd naar een andere locatie of Duplicaat van een andere plaats en dan Verzenden.
Tip: Als je van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dien je een juridisch verzoek in.
Een plaats markeren als privé of niet-bestaand
  1. Open Google Maps Maps.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Niet open voor het publiek of Bestaat niet en dan Verzenden.

Melden dat een plaats gesloten of weer open is

Een plaats markeren als permanent of tijdelijk gesloten
  1. Open Google Maps Maps.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Zoek naar een plaats of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellen en dan Sluiten of verwijderen.
  4. Selecteer onder 'Sluiten of verwijderen' de optie Permanent gesloten of Tijdelijk gesloten en dan Verzenden.
Een bedrijf markeren als weer open
  1. Open Google Maps Maps.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.
  2. Zoek naar een plaats die is gemarkeerd als tijdelijk of permanent gesloten, of selecteer deze op de kaart.
  3. Selecteer Bewerking voorstellenen danOpnieuw openen en dan Verzenden.

Ov-meldingen

In sommige landen of regio's ontvang je in-app-meldingen als je de navigatie start en je route wordt beïnvloed door beperkingen met betrekking tot COVID-19. De informatie in deze meldingen wordt verstrekt door lokale en nationale instanties.

Meldingen en drukte op het station

U kunt meldingen ontvangen over het volgende:

• Overheidsregels zoals verplicht gebruik van mondkapjes of sluitingen die uw reis met het openbaar vervoer beïnvloeden
  • COVID-19-controleposten of andere inreisbeperkingen op uw autoroute

Als u een autoroute start naar een zorginstelling of testcentrum, ontvangt u een melding om u eraan te herinneren dat u vooraf moet bellen om te bepalen of u in aanmerking komt voor een test en welke maatregelen de instelling hanteert.

Drukte op het station

Als u een reis met het openbaar vervoer plant, kunt u mogelijk bekijken hoe druk het op een station is. Als er informatie over de drukte op het station beschikbaar is, ziet u deze onder de naam van het station. Deze informatie is gebaseerd op gegevens van het openbaar vervoer.

Zoeken naar restaurants met afhaal- en bezorgopties

Restaurants met afhaal- en bezorgopties worden nu uitgelicht op Google Maps. Als je naar een specifiek restaurant of een specifieke keuken zoekt, zie je welke opties er beschikbaar zijn: ter plaatse eten, afhalen of laten bezorgen.

Zoeken naar afhaal- en bezorgopties

U vindt als volgt restaurants met opties voor afhalen en bezorging:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw mobiele apparaat.
  2. Beperk uw zoekopdracht tot restaurants met opties voor afhalen of bezorging:
    • Tik onder de zoekbalk op 'Takeout' (afhalen) Afhalen of 'Delivery' (bezorging) Bezorging.
    • Geef 'Takeout' of 'Delivery' op in de zoekbalk.

De zoekresultaten worden gefilterd op restaurants met afhaal- of bezorgopties. De beschikbare opties worden gemarkeerd in de zoekresultaten.

Updates van restaurants bekijken

Restaurants kunnen de nieuwste updates met betrekking tot COVID-19 rechtstreeks in hun bedrijfsprofiel plaatsen.

Als er updates zijn, worden die vlak onder de bedrijfsinformatie van het restaurant weergegeven, onder 'COVID-19-updates van dit bedrijf'.

Online services zoeken en boeken

Je kunt rechtstreeks op Google een online service zoeken en boeken als je zoekt naar een specifiek bedrijf of naar termen als 'yogalessen' of 'pianolessen'. Als een bedrijf deze services online aanbiedt en het GMB-profiel heeft geüpdatet om dat aan te geven, wordt in het bedrijfsprofiel het volgende weergegeven:

• 'groen vinkjeOnline lessen'
  • 'groen vinkjeOnline prijsopgaven'
  • 'groen vinkjeOnline afspraken'

Ga voor persoonlijke services naar Google Zoeken, Maps of de Google Assistent om een boeking te maken bij een lokaal bedrijf of lokale service.

Online services boeken

Belangrijk: Als het kennisvenster van het bedrijf geen boekingsknop bevat, is het bedrijf niet aangemeld bij 'Reserveren via Google'.

1. Open Google Zoeken, Maps of de Assistent.
  2. Zoek naar de gewenste services en lessen, zoals yogalessen.
  3. Zoek en selecteer het bedrijfsprofiel waar je een boeking wilt maken en klik op Online boeken.
  4. Selecteer een datum en tijd.
  5. Voor bedrijven waarvoor je individuele medewerkers kunt boeken: Selecteer de gewenste medewerker onder 'Personeel'. Je kunt bijvoorbeeld een favoriete yoga-instructeur selecteren. Je kunt later ook een medewerker selecteren als je je boeking wijzigt.
  6. Klik op Nu boeken.
  7. Geef de vereiste informatie op in het weergegeven pop-upvenster.
    • Bedrijven kunnen om betaling vragen bij het boeken of wanneer ze de service leveren.
  8. Klik op Boeken.

Meer informatie over hoe je een boeking kunt maken op Google