Updates op Google Maps in verband met COVID-19

Als uw regio is getroffen door COVID-19, kunt u op Google Maps relevante informatie raadplegen over plaatsen waarvoor de situatie gevolgen heeft.

Tip: Selecteer de melding op het startscherm van Google Maps voor informatie over COVID-19. U krijgt dan lokaal relevante links te zien op basis van het gebied op de kaart dat u bekijkt.

Zoeken naar restaurants met afhaal- en bezorgopties

Restaurants met afhaal- en bezorgopties worden nu uitgelicht op Google Maps. Als u naar een specifiek restaurant of een specifieke keuken zoekt, ziet u welke opties er beschikbaar zijn: ter plaatse eten, afhalen of laten bezorgen.

Zoeken naar afhaal- en bezorgopties

U vindt als volgt restaurants met opties voor afhalen en bezorging:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw mobiele apparaat.
  2. Beperk uw zoekopdracht tot restaurants met opties voor afhalen of bezorging:
    • Tik onder de zoekbalk op 'Takeout' (afhalen) Afhalen of 'Delivery' (bezorging) Bezorging.
    • Geef 'Takeout' of 'Delivery' op in de zoekbalk.

De zoekresultaten worden gefilterd op restaurants met afhaal- of bezorgopties. De beschikbare opties worden gemarkeerd in de zoekresultaten.

Updates van restaurants bekijken

Restaurants kunnen de nieuwste updates met betrekking tot COVID-19 rechtstreeks in hun bedrijfsprofiel plaatsen.

Als er updates zijn, worden die vlak onder de bedrijfsinformatie van het restaurant weergegeven, onder 'COVID-19-updates van dit bedrijf'.

Tijdelijke wijzigingen voor Maps-bijdragen

Vanwege de COVID-19-crisis hebben we maatregelen genomen om de gezondheid van onze teamleden te beschermen en geven we prioriteit aan kritieke services. Als gevolg hiervan gelden er mogelijk tijdelijk beperkingen in de manier waarop u kunt bijdragen aan Maps. Ook kan de verwerking van bijdragen langer duren.

We richten ons momenteel volledig op de kwaliteit en betrouwbaarheid van informatie op Google Zoeken en Maps. We willen ervoor zorgen dat gebruikers en bedrijfseigenaren toegang hebben tot essentiële informatie, zoals de status van een bedrijf (open of tijdelijk gesloten) en eventuele afwijkende openingstijden.

Houd rekening met deze tijdelijke productwijzigingen:

Plaats- of kaartbewerkingen

Als u een bijdrage indient op Google Maps, kan er tijdelijk een bericht worden getoond waarin staat dat de verwerking vertraging oploopt. Hierdoor wordt uw bijdrage mogelijk niet openbaar weergegeven op Maps. Al uw bijdragen worden echter wel opgenomen op uw profielpagina.
Als u een Local Guide bent, krijgt u ook nu gewoon punten voor uw bijdragen aan Google Maps.

Tijdelijke sluitingen

U kunt uw bedrijf nu markeren als 'Tijdelijk gesloten' op Google. Google vertrouwt, indien beschikbaar, ook op gezaghebbende gegevensbronnen, om bepaalde typen plaatsen als 'Tijdelijk gesloten' te markeren op Google Zoeken en Google Maps.

Voor actuele informatie over de status van een bedrijf kunt u via de Google Maps-app een bericht naar het bedrijf sturen. Dit kan alleen als het bedrijf de berichtenfunctie heeft ingeschakeld.

Tip: Als u eigenaar bent van een bedrijf, leest u dit artikel voor meer informatie.

Waar haalt Google deze informatie vandaan?

We vertrouwen op de informatie van de autoriteiten over sluitingen in hun regio. We gebruiken gegevens van veel soorten gezaghebbende gegevensbronnen, waaronder nationale, provinciale en lokale overheden, non-profitorganisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven.

Om welke plaatscategorieën gaat het hier?

Alle plaatscategorieën die volgens gezaghebbende bronnen tijdelijk zijn gesloten. Scholen zijn bijvoorbeeld een bekend voorbeeld van een type plaats die als 'Tijdelijk gesloten' kan worden vermeld. Andere mogelijke typen plaatsen die een gezaghebbende gegevensbron kan markeren als 'Tijdelijk gesloten', kunnen museums, sportscholen en winkels zijn.

Hoe kan iemand een update aanvragen en hoe snel wordt die update verwerkt?

Een eigenaar met een Google Mijn Bedrijf-account kan de status 'Tijdelijk gesloten' direct updaten naar 'Open'. Deze wijziging wordt onmiddellijk van kracht.

Wanneer verwijderen jullie de status 'Tijdelijk gesloten'?

We verwijderen tijdelijke sluitingen die Google heeft geplaatst op de einddatum die gezaghebbende bronnen aankondigen. Tijdelijke sluitingen kunnen ook rechtstreeks worden verwijderd via Google Mijn Bedrijf als uw bedrijf de bedrijfsvoering geheel of gedeeltelijk hervat. Meer informatie over hoe u uw bedrijf opnieuw kunt openen.