Google Mapsin COVID-19‑päivitykset

Jos alueellasi on havaittu COVID-19-virusta, voit Google Mapsin avulla saada tärkeitä tietoja altistuneista paikoista.

Vinkki: Joillakin alueilla saatavilla voi olla COVID-19-aiheista lisätietoa. Jos valitset Google Mapsin aloitusnäytöltä ilmoituksen, sinulle näytetään paikallisia linkkejä karttanäkymäsi alueelta.

Hae COVID-19‑terveydenhuoltolaitoksia

Voit hakea Googlesta COVID-19-rokotuksia ja/tai ‑testausta tarjoavia paikkoja lähelläsi.

Lue lisää COVID-19‑testaukseen liittyvistä tiedoista.

Vinkki: COVID-19‑rokotuspaikkoihin ja/tai ‑testauskeskuksiin liittyviä tietoja ei välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa.

COVID-19-tason laittaminen päälle

Voit näyttää COVID-19-tietoja tasona Google Mapsissa.

1. Avaa Google Maps Google Maps mobiililaitteella.
  2. Napauta yläreunasta Tasot Tasot ja sitten COVID-19-tietoja.
COVID-19-taso näyttää seitsemän päivän keskiarvon uusien tapausten määrästä 100 000:ta ihmistä kohden. Se näyttää myös, onko tapausten määrä laskussa vai nousussa. Tason värit merkitsevät seuraavaa:
  • Harmaa: Alle 1 tapaus
  • Keltainen: 1–10 tapausta
  • Oranssi: 10–20 tapausta
  • Tumman oranssi: 20–30 tapausta
  • Punainen: 30–40 tapausta
  • Tumman punainen: Yli 40 tapausta
COVID-19-tietojen lähteet

Tee yritykseen liittyviä päivityksiä

Keskitymme tällä hetkellä Google Haussa ja Mapsissa olevien tietojen laatuun ja luotettavuuteen. Haluamme varmistaa, että käyttäjillä ja yritysten omistajilla on pääsy olennaisiin tietoihin esimerkiksi siitä, onko yritys auki tai onko yrityksellä poikkeavat aukioloajat.

Ehdota yrityksille erilaisia päivityksiä seuraamalla alla annettuja ohjeita. Mobiililaitteella voit myös muokata muita yritysattribuutteja.

Vinkki: Jos haluat saada tietoja yrityksen tilasta, voit lähettää yritykselle viestin Google Maps ‑sovelluksen kautta. Ominaisuuden toimiminen edellyttää, että yritys on ottanut viestit käyttöön.

Paikan aukioloaikojen muuttaminen

1. Avaa Google Maps Maps.
  2. Hae paikkaa tai valitse se kartalta.
  3. Yrityksen aukioloaikojen katsominen: Siirry Yleiskatsaus-välilehdelle. Vieritä aukioloaikojen hours kohdalle ja valitse alanuoli Alanuoli.
  4. Valitse Ehdota muokkausta.
  5. Tee jokin seuraavista:
    • Jos aukioloajat ovat väärin, valitse muutettavien aukioloaikojen vierestä Muokkaa .
    • Jos aukioloajat puuttuvat kokonaan tai osittain, valitse alhaalta Muokkaa aukioloaikoja .
      • Jos tietyllä paikalla on muita aukioloaikoja tai aikoja, jolloin paikka on kiinni (esim. lounastauko keskellä päivää), täytä puuttuvat tiedot valitsemalla Lisää aukioloajat.
  6. Viimeistele muokkauksesi ja valitse sitten Tallenna.
Vinkki: Auta meitä tarkistamaan ehdotuksesi lisäämällä kuva. Lisäämäsi kuvat näkyvät julkisesti nimelläsi.

Paikan nimen, sijainnin tai muiden tietojen muuttaminen

1. Avaa Google Maps Maps.
  2. Hae paikkaa tai valitse se kartalta.
  3. Valitse Ehdota muokkausta ja sitten Muuta nimeä tai muita tietoja.
  4. Lähetä palautteesi seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
Vinkki: Auta meitä tarkistamaan ehdotuksesi lisäämällä kuva. Lisäämäsi kuvat näkyvät julkisesti nimelläsi.

Kerro, jos paikkaa ei ole olemassa tai sen ei pitäisi näkyä

Merkitse paikka muuttaneeksi tai päällekkäiseksi
  1. Avaa Google Maps Maps.
    • Varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi.
  2. Hae paikkaa tai valitse se kartalta.
  3. Valitse Ehdota muokkausta ja sitten Sulje tai poista.
  4. Valitse "Sulje tai poista" ‑kohdasta Muuttanut muualle tai Toisen paikan kanssa päällekkäinen ja sitten Lähetä.
Vinkki: Jos joitain tietoja pitäisi mielestäsi poistaa oikeudellisista syistä, lähetä meille oikeudellinen pyyntö.
Merkitse paikka yksityiseksi tai ei olemassa olevaksi
  1. Avaa Google Maps Maps.
    • Varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi.
  2. Hae paikkaa tai valitse se kartalta.
  3. Valitse Ehdota muokkausta ja sitten Sulje tai poista.
  4. Valitse "Sulje tai poista" ‑kohdasta Ei avoin yleisölle tai Ei olemassa ja sitten Lähetä.

Kerro, jos paikka on suljettu tai avattu uudelleen

Merkitse paikka pysyvästi tai tilapäisesti suljetuksi
  1. Avaa Google Maps Maps.
    • Varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi.
  2. Hae paikkaa tai valitse se kartalta.
  3. Valitse Ehdota muokkausta ja sitten Sulje tai poista.
  4. Valitse "Sulje tai poista" ‑kohdasta Suljettu pysyvästi tai Suljettu tilapäisesti ja sitten Lähetä.
Yrityksen merkitseminen uudelleen avatuksi
  1. Avaa Google Maps Maps.
    • Varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi.
  2. Hae paikkaa, joka on merkitty tilapäisesti tai pysyvästi suljetuksi, tai valitse se kartalta.
  3. Valitse Ehdota muokkausta ja sitten Avaa uudelleen ja sitten Lähetä.

Julkisen liikenteen ilmoitukset

Joissakin maissa ja joillakin alueilla saat navigoinnin alkaessa sovelluksen sisäisiä ilmoituksia, jos reitilläsi on COVID-19‑tilanteeseen liittyviä rajoituksia. Ilmoitukset ovat peräisin paikallisilta tai osavaltion tai liittovaltion viranomaisilta.

Ilmoitukset ja aseman ruuhkatasot

Voit saada ilmoituksia seuraavissa tilanteissa:

• Viranomaiset ovat asettaneet esim. hengityssuojainten käyttöä koskevia määräyksiä tai sulkemisia, jotka vaikuttavat julkiseen liikenteeseen.
  • Reittisi varrella on viranomaisten COVID-19‑tarkastuspisteitä tai muita rajarajoituksia.

Kun käynnistät ajo‑ohjeet terveydenhuoltolaitokseen tai testauskeskukseen, saat ilmoituksen, joka muistuttaa sinua soittamaan paikkaan ennen saapumista kuullaksesi paikan kelpoisuusvaatimukset ja toimintaohjeet.

Aseman ruuhkatasot

Kun matkustat julkisella liikenteellä, voit saada tietoja aseman ruuhkatilanteesta. Ruuhkataso näkyy aseman nimen alapuolella, jos tiedot ovat saatavilla. Tiedot perustuvat julkisen liikenteen dataan.

Noutoruokaa tai kotiinkuljetusta tarjoavien ravintoloiden etsiminen

Noutoruokaa tai kotiinkuljetusta tarjoavat ravintolat ovat nyt näkyvästi esillä Google Mapsissa. Kun haet tiettyä ravintolaa tai ravintolatyyppiä, voit nähdä, mitä ruokailuvaihtoehtoja on saatavilla: syö paikan päällä, noutoruoka tai kotiinkuljetus.

Noutoruoka- tai kotiinkuljetusvaihtoehdon hakeminen

Näin voit hakea ravintoloita, jotka tarjoavat noutoruokaa tai kotiinkuljetusta:

1. Avaa mobiililaitteellasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Rajaa hakusi ravintoloihin, jotka tarjoavat noutoruokaa tai kotiinkuljetusta:
    • Napauta hakukentän alta Noutoruoka Noutoruoka tai Kotiinkuljetus Kotiinkuljetus.
    • Kirjoita hakukenttään "Noutoruoka" tai "Kotiinkuljetus".

Hakutuloksissa näkyy ravintoloita, jotka tarjoavat noutoruokaa tai kotiinkuljetusta.

Ravintoloiden päivitysten katsominen

Ravintolat voivat postata uusimmat COVID-19:ään liittyvät päivityksensä suoraan yritysprofiiliinsa.

Jos päivityksiä on saatavilla, ne näkyvät heti ravintolan yritystietojen alapuolella otsikolla "Yrityksen koronaviruspäivitykset (COVID-19)".

Verkkopalveluiden etsiminen ja varaaminen

You can find and book an online service directly on Google when you search for a specific business or terms like “yoga classes” or “piano lessons.” If a business offers these services online and has updated their GMB profile to reflect that, their Business Profile will show:

• "vihreä valintamerkkiOnline classes”
  • "vihreä valintamerkkiOnline estimates”
  • "vihreä valintamerkkiOnline appointments”

For in-person services, go to Google Search, Maps, or Google Assistant to make a booking from a local business or service.

Verkkopalveluiden varaaminen

Huom. Jos yrityksen tietopaneelissa ei ole varauspainiketta, yritys ei vastaanota varauksia Googlen kautta.

1. Avaa Google Haku, Maps tai Google Assistant.
  2. Hae haluamiasi palveluita tai tunteja, kuten joogatunteja.
  3. Etsi ja valitse yritysprofiili, josta haluat tehdä varauksen, ja klikkaa Varaa verkossa.
  4. Valitse päivämäärä ja kellonaika.
  5. Yritykset, joihin voi tehdä varauksen tietylle työntekijälle: Voit valita haluamasi henkilön Työntekijä-kohdasta. Voit esimerkiksi valita lempijoogaohjaajasi. Voit valita työntekijän myös myöhemmin muokkaamalla varaustasi.
  6. Klikkaa Varaa nyt.
  7. Täytä ponnahdusikkunaan tarvittavat tiedot.
    • Yritykset voivat pyytää maksua varaushetkellä tai palvelun toimittamisen yhteydessä.
  8. Klikkaa Varaa.

Lue, miten voit tehdä varauksen Googlessa.