Google Maps-opdateringer vedrørende COVID-19

Hvis dit område er berørt af COVID-19, kan du bruge Google Maps til at få relevante oplysninger om berørte steder.

Tip! I nogle regioner kan du muligvis finde yderligere oplysninger om COVID-19. Hvis du vælger underretningen på startskærmen i Google Maps, finder du lokalt relevante links baseret på din aktuelle kortvisning.

Søg efter COVID-19-sundhedsfaciliteter eller testcentre

Du kan søge på Google for at finde en liste over sundhedsfaciliteter i dit nærområde, som tester for COVID-19.

Få flere oplysninger om test i forbindelse med COVID-19

Tip! Oplysninger om COVID-19-testcentre er muligvis kun tilgængelige i nogle lande.

Foretag virksomhedsrelaterede opdateringer

I den nuværende situation med COVID-19, som er uden fortilfælde, beskytter vi vores teammedlemmers helbred og prioriterer vigtige tjenester. Du kan derfor opleve midlertidige begrænsninger og forsinkelser med hensyn til, hvordan du kan bidrage til Maps.

Vi har i øjeblikket fokus på kvaliteten og pålideligheden af de oplysninger, der er tilgængelige i Google Søgning og Maps. Vi vil gerne sikre, at brugere og virksomhedsejere har adgang til vigtige oplysninger, f.eks. om en virksomhed holder åbent eller har særlige åbningstider.

Følg nedenstående trin for at foreslå forskellige opdateringer til virksomheder. På din mobilenhed kan du også redigere andre virksomhedsattributter.

Markér en virksomhed som midlertidigt lukket

1. Åbn Google Maps Maps.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændring og derefter Luk eller fjern.
  4. Vælg Midlertidigt lukket under "Årsag".

Du kan få opdateringer om status for en virksomhed ved at sende en besked til en virksomhed via Google Maps-appen. Virksomheden skal have aktiveret beskeder, for at du kan bruge denne funktion.

Foreslå, at en virksomhed markeres som lukket

1. Åbn Google Maps Maps.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændring og derefter Rapportér et problem.
  4. Vælg årsagen til lukningen.

Tip! Årsager til lukningen kan være, at stedet er en dublet af et andet sted, eller at virksomheden er flyttet til et nyt sted.

Markér en virksomhed som genåbnet

1. Åbn Google Maps Maps.
  2. Søg efter et sted, der er markeret som midlertidigt eller permanent lukket, eller vælg det på kortet.
  3. Tryk for at udvide banneret "Lukket".
  4. Vælg Foreslå en ændring og derefter Genåbn dette sted.

Foreslå en ændring af et sted

Det er kun muligt at foreslå en ændring i nogle lande og områder.

1. Åbn Google Maps på din computer, og log ind.
  2. Søg efter et sted, eller klik på det på kortet.
  3. Rul ned i venstre side, og vælg Foreslå en ændring og derefter Rediger navn eller anden info.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at sende din feedback.

Underretninger om offentlig transport

I nogle lande eller områder får du underretninger i appen, når du starter navigationen, og din rute påvirkes af begrænsninger i forbindelse med COVID-19. Oplysningerne kommer fra de lokale, delstatslige og føderale myndigheder.

Underretninger og niveauer for antallet af personer på stationen

Du kan få underretninger, hvis der er:

• Krav fra offentlige bemyndigelser som f.eks. masker eller lukninger, der påvirker offentlig transport
  • COVID-19-kontrol fra myndighederne side eller andre grænserestriktioner på din kørerute

Hvis du starter en rutevejledning til sundhedsfaciliteter eller testcentre, vil du få en underretning om, at du skal ringe på forhånd for at sikre, at du har adgang til det pågældende sted samt for at få oplysninger om eventuelle retningslinjer for det pågældende sted.

Antal personer på stationen

Når du rejser med offentlig transport, kan du muligvis finde ud af, hvor mange mennesker der befinder sig på en bestemt station. Hvis oplysningerne er tilgængelige, kan du få at vide, hvor stor en koncentration af rejsende du kan møde. Oplysningerne står under navnet på den pågældende station. Oplysningerne er baseret på data om offentlig transport.

Find restauranter, der tilbyder takeaway og levering

Restauranter, der tilbyder mulighed for takeaway eller levering, bliver nu fremhævet på Google Maps. Når du søger efter en bestemt restaurant eller en bestemt slags mad, kan du finde ud af, hvilke muligheder der er tilgængelige: Spisning på stedet, takeaway eller levering.

Søg efter mulighed for takeaway og levering

Sådan finder du restauranter med mulighed for takeaway og levering:

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din mobilenhed.
  2. Begræns din søgning til restauranter, der tilbyder takeaway eller levering:
    • Tryk på Takeaway Takeaway eller Levering Levering under søgefeltet.
    • Skriv "Takeaway" eller "Levering" i søgefeltet.

Dine søgeresultater filtreres til restauranter med takeaway eller levering, og de tilgængelige muligheder fremhæves i søgeresultaterne.

Find opdateringer fra restauranter

Restauranter kan opslå de seneste opdateringer vedrørende COVID-19 direkte på deres virksomhedsprofil.

Når de er tilgængelige, vises disse opdateringer lige under restaurantens virksomhedsoplysninger under "COVID-19-opdateringer fra virksomheden".

Find og bestil onlinetjenester

Du kan finde og booke en onlinetjeneste direkte på Google, når du søger efter en bestemt virksomhed eller udtryk som "yogakurser" eller "klaverundervisning". Hvis en virksomhed tilbyder disse tjenester online og har opdateret sin Google My Business-profil, så den afspejler dette, viser virksomhedsprofilen følgende:

• "grøn markering Onlineundervisning"
  • "grøn markering Onlineestimater"
  • "grøn markering Onlineaftaler"

Hvis det drejer sig om personlige tjenester, skal du gå til Google Søgning, Maps eller Google Assistent for at foretage en booking hos en lokal virksomhed eller booke en lokal tjeneste.

Sådan booker du onlinetjenester

Vigtigt! Hvis virksomheden ikke har en bookingknap på sit infopanel, er den ikke konfigureret til at modtage bookinger via Google.

1. Åbn Google Søgning, Maps eller Google Assistent.
  2. Søg efter de ønskede typer tjenester og hold, f.eks. yogahold.
  3. Find og vælg den virksomhedsprofil, hvor du vil foretage en booking, og klik på Book online.
  4. Vælg en dato og et klokkeslæt.
  5. Til virksomheder, der giver dig mulighed for at booke individuelle medarbejdere: Under "Medarbejdere" kan du vælge din foretrukne medarbejder. Du kan f.eks. vælge en foretrukken yogalærer. Du kan også vælge en medarbejder senere, hvis du ændrer din booking.
  6. Klik på Book nu.
  7. Udfyld de påkrævede oplysninger i det pop op-vindue, der vises
    • Virksomheder kan anmode om betaling på bookingtidspunktet, eller når tjenesten leveres.
  8. Klik på Book.

Se, hvordan du foretager en booking på Google.