Google Maps-opdateringer vedrørende COVID-19

Hvis dit område er berørt af COVID-19, kan du bruge Google Maps til at få relevante oplysninger om berørte steder.

Tip! I nogle regioner kan du muligvis finde yderligere oplysninger om COVID-19. Hvis du vælger underretningen på startskærmen i Google Maps, finder du lokalt relevante links baseret på din aktuelle kortvisning.

Søg efter COVID-19-sundhedsfaciliteter eller testcentre

Du kan søge på Google for at finde en liste over steder i nærheden af dig, hvor der tilbydes COVID-19-vaccination og/eller -test.

Få flere oplysninger om test i forbindelse med COVID-19

Tip! Oplysninger om COVID-19-vaccinationssteder og/eller -testcentre er muligvis ikke tilgængelige i alle lande.

Foretag virksomhedsrelaterede opdateringer

Vi har i øjeblikket fokus på kvaliteten og pålideligheden af de oplysninger, der vises på Google Søgning og i Maps. Vi vil gerne sikre os, at både brugere og virksomhedsejere har adgang til vigtige oplysninger, f.eks. om en virksomhed holder åbent eller har særlige åbningstider.

Følg nedenstående trin for at foreslå forskellige opdateringer til virksomheder. På din mobilenhed kan du også redigere andre virksomhedsattributter.

Tip! Du kan få opdateringer om status for en virksomhed ved at sende en besked til en virksomhed via Google Maps-appen. Du kan kun bruge denne funktion, hvis virksomheden har aktiveret beskedfunktionen.

Rediger et steds åbningstider

1. Åbn Google Maps Maps.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Sådan får du vist virksomhedens åbningstider: Vælg fanen Oversigt. Rul ned til Åbningstider hours, og vælg pil ned Pil ned.
  4. Vælg Foreslå en ændring.
  5. Vælg en af de følgende muligheder:
    • Gør følgende, hvis åbningstiderne er forkerte: Vælg Rediger ud for de åbningstider, du vil ændre.
    • Gør følgende, hvis nogle af eller alle åbningstiderne mangler: Vælg Rediger åbningstider nederst.
      • Vælg Tilføj åbningstider for at angive yderligere oplysninger, hvis et sted har yderligere åbnings- eller lukketider, f.eks. en frokostpause midt på dagen.
  6. Foretag ændringerne, og vælg Gem.
Tip! Tilføj et billede for at gøre det lettere for os at bekræfte dit forslag. Dine billeder er offentligt tilgængelige under dit navn.

Rediger et steds navn eller adresse eller andre oplysninger

1. Åbn Google Maps Maps.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændring og derefter Rediger navn eller andre oplysninger
  4. Følg vejledningen på skærmen for at sende os din feedback.
Tip! Tilføj et billede for at gøre det lettere for os at bekræfte dit forslag. Dine billeder er offentligt tilgængelige under dit navn.

Fortæl os, om et sted ikke findes eller ikke bør vises

Markér et sted som flyttet eller en dublet
  1. Åbn Google Maps Maps.
    • Sørg for, at du er logget ind på din Google-konto.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændring og derefter Luk eller fjern.
  4. Vælg Flyttet til en anden adresse eller Dublet af et andet sted og derefter Send under "Luk eller fjern".
Tip! Hvis du mener, at indhold bør fjernes af juridiske årsager, skal du indsende en retslig anmodning.
Markér et sted som privat eller ikke-eksisterende
  1. Åbn Google Maps Maps.
    • Sørg for, at du er logget ind på din Google-konto.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændring og derefter Luk eller fjern.
  4. Vælg Ikke åbent for offentligheden eller Findes ikke her og derefter Send under "Luk eller fjern".

Fortæl os, om et sted er lukket eller genåbnet

Markér et sted som lukket permanent eller midlertidigt lukket
  1. Åbn Google Maps Maps.
    • Sørg for, at du er logget ind på din Google-konto.
  2. Søg efter et sted, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændring og derefter Luk eller fjern.
  4. Vælg Lukket permanent eller Midlertidigt lukket og derefter Send under "Luk eller fjern".
Markér en virksomhed som genåbnet
  1. Åbn Google Maps Maps.
    • Sørg for, at du er logget ind på din Google-konto.
  2. Søg efter et sted, der er markeret som midlertidigt lukket eller lukket permanent, eller vælg det på kortet.
  3. Vælg Foreslå en ændringog derefterGenåbn og derefter Send.

Underretninger om offentlig transport

I nogle lande eller områder får du underretninger i appen, når du starter navigationen, og din rute påvirkes af begrænsninger i forbindelse med COVID-19. Oplysningerne kommer fra de lokale, delstatslige og føderale myndigheder.

Underretninger og niveauer for antallet af personer på stationen

Du kan få underretninger, hvis der er:

• Krav fra offentlige bemyndigelser som f.eks. masker eller lukninger, der påvirker offentlig transport
  • COVID-19-kontrol fra myndighederne side eller andre grænserestriktioner på din kørerute

Hvis du starter en rutevejledning til sundhedsfaciliteter eller testcentre, vil du få en underretning om, at du skal ringe på forhånd for at sikre, at du har adgang til det pågældende sted samt for at få oplysninger om eventuelle retningslinjer for det pågældende sted.

Se antallet af personer på stationen

Når du rejser med offentlig transport, kan du muligvis finde ud af, hvor mange mennesker der befinder sig på en bestemt station. Hvis oplysningerne er tilgængelige, kan du se dem under stationens navn. Oplysningerne er baseret på data om offentlig transport.

Find restauranter, der tilbyder takeaway og levering

Restauranter, der tilbyder mulighed for takeaway eller levering, bliver nu fremhævet på Google Maps. Når du søger efter en bestemt restaurant eller en bestemt slags mad, kan du finde ud af, hvilke muligheder der er tilgængelige: Spisning på stedet, takeaway eller levering.

Søg efter mulighed for takeaway og levering

Sådan finder du restauranter med mulighed for takeaway og levering:

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din mobilenhed.
  2. Begræns din søgning til restauranter, der tilbyder takeaway eller levering:
    • Tryk på Takeaway Takeaway eller Levering Levering under søgefeltet.
    • Skriv "Takeaway" eller "Levering" i søgefeltet.

Dine søgeresultater filtreres til restauranter med takeaway eller levering, og de tilgængelige muligheder fremhæves i søgeresultaterne.

Find opdateringer fra restauranter

Restauranter kan opslå de seneste opdateringer vedrørende COVID-19 direkte på deres virksomhedsprofil.

Når de er tilgængelige, vises disse opdateringer lige under restaurantens virksomhedsoplysninger under "COVID-19-opdateringer fra virksomheden".

Find og bestil onlinetjenester

Du kan finde og booke en onlinetjeneste direkte på Google, når du søger efter en bestemt virksomhed eller udtryk som "yogakurser" eller "klaverundervisning". Hvis en virksomhed tilbyder disse tjenester online og har opdateret sine oplysninger på Virksomhedsprofil, så de afspejler dette, viser virksomhedsprofilen følgende:

• "grøn markering Onlineundervisning"
  • "grøn markering Onlineestimater"
  • "grøn markering Onlineaftaler"

Hvis det drejer sig om personlige tjenester, skal du gå til Google Søgning, Maps eller Google Assistent for at foretage en booking hos en lokal virksomhed eller booke en lokal tjeneste.

Sådan booker du onlinetjenester

Vigtigt! Hvis virksomheden ikke har en bookingknap på sit infopanel, er den ikke konfigureret til at modtage bookinger via Google.

1. Åbn Google Søgning, Maps eller Google Assistent.
  2. Søg efter de ønskede typer tjenester og hold, f.eks. yogahold.
  3. Find og vælg den virksomhedsprofil, hvor du vil foretage en booking, og klik på Book online.
  4. Vælg en dato og et klokkeslæt.
  5. Til virksomheder, der giver dig mulighed for at booke individuelle medarbejdere: Under "Medarbejdere" kan du vælge din foretrukne medarbejder. Du kan f.eks. vælge en foretrukken yogalærer. Du kan også vælge en medarbejder senere, hvis du ændrer din booking.
  6. Klik på Book nu.
  7. Udfyld de påkrævede oplysninger i det pop op-vindue, der vises
    • Virksomheder kan anmode om betaling på bookingtidspunktet, eller når tjenesten leveres.
  8. Klik på Book.

Se, hvordan du foretager en booking på Google.

Om COVID-19-laget

Vi lancerede COVID-19-laget i 2020 for at give folk oplysninger om tendensen mht. COVID-19-smittede i bestemte områder. Siden da har folk i hele verden fået lettere adgang til COVID-19-vacciner og -tests samt andre relaterede ressourcer, og det har medført en ændring mht. behovet for information.

Som følge af den reducerede brug er COVID-19-laget fra og med september 2022 ikke længere tilgængeligt i Google Maps til mobilenheder og computere, men du kan stadig finde de sidste nye nyttige oplysninger om COVID-19 (eksempelvis om varianter, vaccination, test og forebyggelse) på Google Søgning. Du kan også stadig finde oplysninger om testfaciliteter og vaccinecentre i Maps.