Informació a Google Maps sobre la COVID-19

Si la vostra zona està afectada per la COVID-19, podeu utilitzar Google Maps per obtenir informació rellevant sobre llocs on ha arribat la malaltia.

Consell: en algunes regions, és possible que trobeu informació addicional relacionada amb la COVID-19. Si seleccioneu l'alerta a la pantalla d'inici de Google Maps, trobareu enllaços locals rellevants basats en la visualització de mapa actual.

Cercar instal·lacions sanitàries de la COVID-19

Podeu fer una cerca a Google per trobar una llista d'instal·lacions sanitàries a prop vostre on facin proves de la COVID-19.

Obteniu més informació sobre proves de la COVID-19.

Consell: pot ser que la informació del centre de proves de la COVID-19 només estigui disponible en alguns països.

Activar la capa de la COVID-19

Podeu veure informació relacionada amb la COVID-19 com a capa a Google Maps.

1. Al dispositiu mòbil, obriu Google Maps Google Maps.
  2. A la part superior, toqueu Capes Capes i després Informació sobre la COVID-19.
A la capa de la COVID-19 es mostra la mitjana de 7 dies del nombre de casos nous per cada 100.000 persones. També s'hi indica si els casos augmenten o disminueixen. Els colors de la capa signifiquen el següent:
  • Gris: menys d'1 cas
  • Groc: entre 1 i 10 casos
  • Taronja: entre 10 i 20 casos
  • Taronja fosc: entre 20 i 30 casos
  • Vermell: entre 30 i 40 casos
  • Vermell fosc: més de 40 casos

Fonts d'informació sobre la COVID-19

Fer actualitzacions relacionades amb una empresa

El nostre objectiu actual és garantir la qualitat i la fiabilitat de la informació a la Cerca de Google i a Maps. Volem assegurar-nos que els usuaris i els propietaris d'empreses tinguin accés a les funcions essencials, com ara proporcionar informació sobre si l'empresa està oberta o indicar si té un horari especial.

Seguiu els passos que hi ha a continuació per suggerir diferents actualitzacions a les empreses. Al dispositiu mòbil, també podeu editar altres atributs d'empresa.

Marcar una empresa com a tancada temporalment

1. Obriu Google Maps Maps.
  2. Cerqueu un lloc o seleccioneu-lo al mapa.
  3. Seleccioneu Suggereix un canvi i després Marca com a tancat o suprimeix.
  4. A "Motiu", seleccioneu Tancat temporalment.

Per rebre actualitzacions sobre l'estat d'una empresa, podeu enviar-hi un missatge a través de l'aplicació Google  Maps. Perquè ho pugueu fer, l'empresa en qüestió ha d'haver activat la funció de missatges.

Suggerir que una empresa ha tancat

1. Obriu Google Maps Maps.
  2. Cerqueu un lloc o seleccioneu-lo al mapa.
  3. Seleccioneu Suggereix un canvi.
  4. A "Marca com a tancat o suprimeix", seleccioneu el motiu del tancament.

Hi ha diversos motius de tancament disponibles, com ara que l'empresa ha tancat temporalment, que és una ubicació duplicada o que s'ha traslladat a una altra ubicació.

Consell: si creieu que s'ha de suprimir algun contingut per motius legals, envieu una sol·licitud legal.

Marcar una empresa com a oberta de nou

1. Obriu Google Maps Maps.
  2. Cerqueu un lloc marcat com a tancat temporalment o permanentment, o bé seleccioneu-lo al mapa.
  3. Toqueu el bàner "Tancat" per desplegar-lo.
  4. Seleccioneu Suggereix un canvi i després Torna a obrir aquest lloc.

Suggerir un canvi per a un lloc

Només podeu suggerir canvis en alguns països i algunes regions.

1. Obriu Google Maps a l'ordinador i comproveu que hi heu iniciat la sessió.
  2. Cerqueu un lloc o feu-hi clic al mapa.
  3. A l'esquerra, desplaceu-vos cap avall i seleccioneu Suggereix un canvi i després Canvia el nom o altres detalls.
  4. Seguiu les instruccions en pantalla per enviar els vostres suggeriments.

Alertes de transport públic

En alguns països o regions, rebreu alertes des de l'aplicació quan inicieu la navegació i la vostra ruta estigui afectada per restriccions relacionades amb la COVID-19. La informació d'alerta prové d'organismes locals, autonòmics, estatals i federals.

Alertes i nivells d'aglomeració en una estació

Podeu rebre alertes en les situacions següents:

• Ordres governamentals, com ara sobre l'obligatorietat d'ús de mascareta o relatives a tancaments que afecten el transport públic.
  • Punts de control de la COVID-19 governamentals o altres restriccions frontereres a la vostra ruta en cotxe.

Quan comenceu a seguir indicacions amb cotxe cap a instal·lacions mèdiques o centres de proves, se us recordarà en una alerta que heu de trucar amb antelació per informar-vos de si compliu els requisits per poder-hi anar i de les directrius aplicables a les instal·lacions.

Nivells d'aglomeració en una estació

Quan feu un trajecte en transport públic, és possible que pugueu esbrinar com de plena està una estació. Quan la informació sobre el nivell d'aglomeració estigui disponible, la trobareu sota el nom de l'estació. La informació es basa en dades públiques de transport públic.

Cercar restaurants que ofereixen menjar per emportar-se i entrega a domicili

Els restaurants que ofereixen opcions de menjar per emportar-se o d'entrega a domicili actualment es mostren destacats a Google Maps. Quan cerqueu un restaurant o un tipus de cuina concrets, podeu esbrinar quines opcions de servei estan disponibles: a l'establiment, per emportar-se o entrega a domicili.

Cercar opcions de menjar per emportar-se i d'entrega a domicili

Per trobar restaurants que ofereixen opcions de menjar per emportar-se i d'entrega a domicili, feu el següent:

1. Al dispositiu mòbil, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Restringiu la cerca a restaurants que ofereixen menjar per emportar-se o entrega a domicili:
    • A sota de la barra de cerca, toqueu Per emportar-se Per emportar-se o Entrega a domicili Entrega a domicili.
    • A la barra de cerca, introduïu "Per emportar-se" o "Entrega a domicili".

Als resultats de la cerca es filtraran els restaurants que ofereixen menjar per emportar-se o entrega a domicili, amb les opcions disponibles marcades.

Trobar novetats de restaurants

Els restaurants poden publicar les darreres novetats relacionades amb la COVID-19 directament al seu perfil d'empresa.

Quan aquestes novetats estiguin disponibles, es mostraran just a sota de la informació d'empresa del restaurant, a "Novetats de l'empresa sobre la COVID-19".

Cercar i reservar serveis en línia

Podeu cercar i reservar un servei en línia directament a Google quan cerqueu una empresa o termes concrets, com ara "classes de ioga" o "lliçons de piano". Si una empresa ofereix aquests serveis en línia i ha actualitzat el seu perfil de Google My Business per reflectir-ho, al seu perfil d'empresa es mostrarà el següent:

• marca de verificació verdaClasses en línia
  • marca de verificació verdaEstimacions en línia
  • marca de verificació verdaCites en línia

Per contractar serveis presencials, aneu a la Cerca de Google, a Maps o a l'Assistent de Google per fer una reserva en una empresa o un servei locals.

Com es poden reservar serveis en línia

Important: si l'empresa no té cap botó de reserva al tauler de coneixement, no està configurada per rebre reserves a través de Google.

1. Obriu la Cerca de Google, Maps o l'Assistent de Google.
  2. Cerqueu els tipus de serveis i de classes que vulgueu, com ara classes de ioga.
  3. Cerqueu i seleccioneu el perfil d'empresa en què vulgueu fer una reserva i feu clic a Reserva en línia.
  4. Seleccioneu una data i una hora.
  5. Per a empreses que permeten reservar un empleat determinat: a "Personal", podeu triar l'empleat que vulgueu. Per exemple, podeu seleccionar el vostre professor de ioga preferit. També podeu seleccionar un empleat més endavant si modifiqueu la reserva.
  6. Feu clic a Reserva ara.
  7. A la finestra emergent que apareix, empleneu la informació necessària.
    • Les empreses poden demanar el pagament en el moment de la reserva o bé quan es proporcioni el servei.
  8. Feu clic a Reserva.

Obteniu informació sobre com es pot fer una reserva a Google.