Google Maps op uw Apple Watch gebruiken

Installeer Google Maps op je Apple Watch voor naadloze navigatie tussen je telefoon en horloge.

Op je horloge kun je ook naar bestaande snelkoppelingen navigeren, stapsgewijze routes opvragen en de huidige verwachte aankomsttijd voor woon-werkverkeer opvragen.

Als je Google Maps op je horloge wilt gebruiken, moeten je apparaten voldoen aan de volgende criteria:

• WatchOS 5 of hoger
  • iOS 10 of hoger
  • Bluetooth aan

Stel Google Maps in op uw Apple Watch

Locatieservices aanzetten

Belangrijk: Als je Google Maps op je horloge wilt gebruiken, zet je de locatieservices aan.

1. Tik op uw iPhone op Instellingen en dan Privacy en dan Locatieservices en dan Google Maps.
  2. Tik op Alleen tijdens het gebruik van de app of Altijd toestaan.

Woonadres, werkadres en andere snelkoppelingen toevoegen of bewerken

1. Open de Google Maps-app Maps op je Apple Watch.
  2. Tik op Thuis, Werk of Snelkoppelingen bewerken.
  3. Volg op je iPhone de instructies op het scherm om je woon- of werkadres in te stellen of een snelkoppeling toe te voegen.

Navigeer met uw Apple Watch

Navigeer naar een bestaande snelkoppeling

1. Open de Google Maps-app Maps op je Apple Watch.
  2. Tik op een snelkoppeling. Je krijgt een stapsgewijze route op je horloge.

Je kunt de route ook op je telefoon openen zodra je de navigatie op je Apple Watch start.

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone.
  2. Tik op Starten Start.

Navigeer naar een nieuwe bestemming

Voor nieuwe bestemmingen kunt u een stapsgewijze route op uw Apple Watch bekijken wanneer u de navigatie op uw telefoon start.

1. Start de navigatie op uw iPhone.
  2. Open de Google Maps-app Maps op uw Apple Watch.
  3. Tik onder 'Huidige reis' op de verwachte aankomsttijd.

Stel een reismodus in op uw horloge

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Apple Watch.
  2. Scroll omlaag en tik op Reismodus instellen.
  3. Kies uw vervoermiddel.