De in je auto ingebouwde navigatie in Google Maps gebruiken

Belangrijk: Dit artikel is alleen bedoeld voor de Google Maps-versie die in je auto is ingebouwd. De beschikbaarheid of functionaliteit is mogelijk afhankelijk van de fabrikant van je auto of van je regio en je data-abonnement.

Gebruik de Google Maps-app in uw auto voor eenvoudige en betrouwbare navigatie. Maps begeleidt u met realtime verkeersinformatie zodat u de beste route naar uw bestemming kunt vinden.

Met gesproken navigatie ontvangt u verkeersinformatie, stapsgewijze instructies en welke rijbanen u moet gebruiken. Ook krijgt u route-updates als er een betere route beschikbaar is.

Tip: Deze functie is niet in alle talen en landen/regio's beschikbaar.

Navigatie starten of stoppen

U kunt op Maps zoeken met spraakopdrachten of via het dashboardscherm van de auto:

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. U kunt maximaal twee voorgestelde bestemmingen zien. Tik hierop om te navigeren of te zoeken naar uw bestemming.
  3. Navigatie starten of stoppen:
    • Andere routes worden als grijze lijnen weergegeven op de kaart. Tik op de grijze lijnen om uw routeselectie te wijzigen.
    • Als u de navigatie wilt starten, tikt u op Starten Beginpunt.
    • Tik op Sluiten Sluiten om de navigatie te stoppen.

Tip: Sommige auto's hebben een schakelknop op het stuur waarmee Maps op het bestuurdersdashboard kan worden weergegeven.

Uw route aanpassen

Een tussenstop toevoegen langs de route

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik onderaan op Verkennen Verkennen en dan Tussenstop toevoegen Stop toevoegen.
  4. Zoek uw tussenstop op een van de volgende manieren:
    • Selecteer een categorie. Tik vervolgens op de locatie die u aan uw route wilt toevoegen.
    • Tik op Gesproken zoeken Voice search. Gebruik spraakinvoer om uw tussenstop te zoeken.
  5. Tik op Tussenstop toevoegen Stop toevoegen en dan Bevestigen Checkmark. De gekozen tussenstop wordt toegevoegd als uw volgende stop.

Zoeken op categorieën langs de route

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik onderaan op Zoeken Zoeken.
  4. Selecteer een categorie, zoals een restaurant Restaurant of een supermarkt Supermarkt. U ziet een lijst met plaatsen in de buurt en de geschatte reistijd om daar te komen.
  5. Tik op de locatie die u aan uw route wilt toevoegen.
  6. Tik op Tussenstop toevoegen Stop toevoegen en dan Bevestigen Checkmark.

Tolwegen, snelwegen of veerboten vermijden

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik op Routeoverzicht Routeoverzicht en dan Routeopties Routeopties.
  4. Tik op een optie en dan Terug Terug.

Verkeerslagen in- en uitschakelen

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Tik onderaan op Instellingen Settings.
  3. Schakel Verkeer in en uit.

Meer navigatiefuncties

Dempen, dempen opheffen of alleen verkeersmeldingen horen

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Tik onderaan op Instellingen Settings en dan Instellingen dempen.
  3. Kies een van de volgende opties:
    • Dempen  Dempen: Hiermee dempt u de gesproken routebeschrijving tijdens de navigatie.
    • Geluid Sound: Hiermee kunt u het dempen opheffen van gesproken routebeschrijvingen tijdens de navigatie.
    • Alleen verkeersmeldingen Meldingen: U hoort alleen meldingen over de verkeerssituatie, wegwerkzaamheden en ongevallen.

Naar huis of werk navigeren

U kunt als volgt naar uw gelabelde thuis- of werkadres navigeren:

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Tik op de zoekbalk en dan Persoonlijk.
  3. Tik op Thuis of Werk.

U kunt uw thuis- en werkadres rechtstreeks vanuit uw auto labelen of bewerken:

1. Open de Google Maps-app Maps op het startscherm van uw auto.
  2. Tik op Instellingen Settings en dan Thuis- of werkadres bewerken.
  3. Tik op Thuis of Werk en dan Bewerken Bewerken.

Het kompas gebruiken of de kaart weer centreren

• Tik op Kompas Kompas als u wilt schakelen tussen een kaart die in de richting wijst waarin u reist en een kaart die naar het noorden wijst.
  • Tik op Mijn locatie Your location om de kaart weer op uw huidige locatie te centreren.

Maximum snelheden zoeken

Belangrijk: Deze functie is op sommige locaties niet beschikbaar.

U kunt informatie over de snelheidslimiet vinden wanneer u de navigatie in bepaalde gebieden gebruikt.

De snelheidslimieten in Google Maps zijn alleen voor informatieve doeleinden. Houd u aan de snelheidslimieten op de verkeersborden.

Offline navigeren

Als u een slechte internetverbinding heeft, worden offline kaarten gebruikt om u naar uw bestemming te leiden.

Meer informatie over hoe u offline kaarten kunt downloaden.

Accuniveau bij aankomst tonen en meldingen geven als bestemmingen buiten bereik zijn

Wanneer je in een elektrisch voertuig naar een bestemming zoekt, geeft Maps het geschatte resterende accuniveau (Accuniveau bij aankomst) weer bij aankomst op je bestemming. Als je het voertuig moet opladen om de bestemming te bereiken, worden geschikte oplaadstations mogelijk automatisch aan je route toegevoegd.

Meer informatie over het gebruik van Google Maps in een elektrisch voertuig