Bruk Google Maps integrert i bilen din når du er uten nett

Med kart for bruk uten nett kan du få pålitelige navigasjons- og sikkerhetsfunksjoner når det er dårlig internettilkobling i bilen.

Kart for bruk uten nett kan lastes ned og oppdateres automatisk basert på den nåværende posisjonen din og reisemønstrene dine.

Viktig

• Denne artikkelen omhandler bare Google Maps integrert i biler. Tilgjengeligheten og funksjonaliteten er avhengig av bilprodusenten eller området og at du har et dataabonnement. Finn ut hvordan du kan bruke Google Maps i bilen.
  • Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og områder. Du blir varslet hvis du er utenfor området som dekkes av kartene dine for bruk uten nett.

La Google Maps administrere kartene dine for bruk uten nett

Google Maps leverer data via «Vehicle Map Service» (VMS) for å yte sikkerhetsrelatert sjåførhjelp gjennom flere bilfunksjoner, for eksempel integrasjon av veiskilt og adaptiv cruisekontroll. Disse sikkerhetsfunksjonene er avhengige av data fra kart for bruk uten nett. Du kan sikre at kartdata alltid er tilgjengelige, ved å slå på «automatisk nedlasting» i personvernsenteret.

Slå på automatisk nedlasting i personvernsenteret

Slik slår du på automatisk nedlasting:

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på Innstillinger Settings nederst.
  3. Trykk på Personvernsenter og så Kart for bruk uten nett.
  4. Velg Last automatisk ned kart for bruk uten nett.
  5. Påse at du har internettilkobling, og vent til nedlastingen av kartet er ferdig.
Tips: Hvis du slår av automatisk nedlasting, beholder du kartene som allerede er lastet ned, men ingen nye kart lastes ned automatisk.

Administrer kart for bruk uten nett

Under «Kart for bruk uten nett» på skjermen i bilen kan du se

1. kart som automatisk er lastet ned basert på hvor du har kjørt, men dette forutsetter at du tidligere har slått på automatisk nedlasting
  2. (valgfritt) hjem- og jobbkart, men dette forutsetter at du er pålogget
  3. (valgfritt) kart du har lastet ned manuelt

Tips: Hjem- og jobbkart er basert på hjemme- og jobbadressen din eller posisjonsloggen i Google-kontoen din.

Last ned kart for bruk uten nett
Du må ha et dataabonnement for å kunne laste ned kart for bruk uten nett.

Slik laster du ned kart for bruk uten nett:

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger Settings og så Kart for bruk uten nett.
  3. Trykk på Velg et kart selv Velg et kart selv.
  4. Flytt kartet slik at det dekker området du vil laste ned.
  5. Trykk på Last ned Last ned
Endre navn på kart for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger Settings og så Kart for bruk uten nett.
  3. Velg kartet du vil redigere, og trykk på Gi nytt navn Endre.
Oppdater kart for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger Settings og så Kart for bruk uten nett.
  3. Velg kartet du vil redigere, og trykk på Oppdater Oppdater.
Slett kart for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Nederst trykker du på Innstillinger Settings og så Kart for bruk uten nett.
  3. Velg kartet du vil redigere, og trykk på Slett Slett.
Tips: Hvis du sletter det automatisk nedlastede kartet mens automatisk nedlasting er slått på, blir området rundt den nåværende posisjonen din automatisk lastet ned som erstatning for kartet som slettes.