Autoon asennetun Google Mapsin käyttäminen offline-tilassa

Offline-karttojen avulla voit navigoida luotettavasti ja käyttää turvallisuusominaisuuksia, jos autosi internetyhteys on huono.

Offline-kartat latautuvat ja päivittyvät automaattisesti sijaintisi ja tavallisten reittiesi perusteella.

Tärkeää:

• Tämä artikkeli koskee vain autoon asennettua Google Mapsia. Ominaisuuden saatavuus tai toiminnot voivat vaihdella auton valmistajan tai alueen sekä datapaketin mukaan. Lue lisää Google Mapsin käytöstä autossa.
  • Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla kielillä ja alueilla. Saat ilmoituksen, jos olet offline-karttojesi kattaman alueen ulkopuolella.

Google Maps voi pitää offline-kartat ajan tasalla

Google Maps tarjoaa dataa Vehicle Map Servicen (VMS) kautta tukeakseen turvallisuuteen liittyviä ajoavustinomaisuuksia, kuten liikennemerkkien integrointia ja mukautuvaa vakionopeudensäätöä. Näiden turvallisuusominaisuuksien toiminta perustuu offline-karttojen dataan. Jotta offline-karttojen data on aina käytettävissä, ota automaattinen lataus käyttöön tietosuojakeskuksesta.

Automaattisen latauksen käyttöönotto tietosuojakeskuksesta

Näin otat käyttöön automaattisen latauksen:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta alareunasta Asetukset Settings.
  3. Napauta Tietosuojakeskus ja sitten Offline-kartat.
  4. Valitse Lataa offline-kartat automaattisesti.
  5. Varmista, että käytössäsi on internetyhteys, ja odota offline-karttojen latautumista.
Vinkki: Jos laitat automaattisen latauksen pois päältä, jo ladatut kartat säilytetään mutta uusia karttoja ei ladata automaattisesti.

Offline-karttojen hallinta

Näet autossasi "Offline-kartat"-kohdassa nämä kartat:

1. Autosi liikkumiseen perustuvat automaattisesti ladatut kartat, jos olet ottanut aiemmin käyttöön automaattisen latauksen.
  2. Valinnainen: Kodin ja työpaikan kartat, jos olet kirjautunut sisään.
  3. Valinnainen: Manuaalisesti lataamasi kartat.

Vinkki: Kodin ja työpaikan kartat perustuvat koti- ja työosoitteisiisi tai Google-tilisi sijaintihistoriaan.

Offline-karttojen lataaminen
Offline-karttojen lataaminen edellyttää, että sinulla on datapaketti.

Voit ladata offline-karttoja näin:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta alhaalta Asetukset Settings ja sitten Offline-kartat.
  3. Napauta "Valitse oma karttasi" Valitse oma karttasi.
  4. Säädä karttaa siten, että se kattaa ladattavan alueen.
  5. Napauta "Lataa" Lataa.
Offline-karttojen nimeäminen uudelleen
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta alhaalta Asetukset Settings ja sitten Offline-kartat.
  3. Valitse muokattava kartta ja napauta "Nimeä uudelleen" Muokkaa.
Offline-karttojen päivittäminen
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta alhaalta Asetukset Settings ja sitten Offline-kartat.
  3. Valitse muokattava kartta ja napauta "Päivitä" Päivitä.
Offline-karttojen poistaminen
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta alhaalta Asetukset Settings ja sitten Offline-kartat.
  3. Valitse muokattava kartta ja napauta Poista Poista.
Vinkki: Jos poistat automaattisesti ladatun kartan, kun automaattinen lataus on käytössä, nykyisen sijaintisi ympärillä oleva alue ladataan automaattisesti, jotta poistettu kartta voidaan korvata.

Muita lähteitä