Een fotopad maken en publiceren met je telefoon

Je kunt de camera van je smartphone gebruiken om een reeks samengevoegde foto's te publiceren in Street View van Google Maps. Dit wordt een fotopad genoemd.

Belangrijk: Deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Leg je afbeeldingen vast

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op apparaten met Android 7.0 en hoger die kunnen werken met ARCore. Controleer of je apparaat geschikt is voor ARCore.
  1. Open de Street View-app Street View op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de kaart Fotopad.
  3. Tik op Info Informatie om je gps te checken. Je hebt gps nodig om Street View-gegevens te verzamelen.
  4. Richt je telefoon recht vooruit.
     Tip: Het beste resultaat bereik je met afbeeldingen in liggende stand.
  5. Tik op Opnemen Opnemen.
    • Aan weerszijden van de opnameknop wordt informatie weergegeven terwijl je afbeeldingen opneemt. Je kunt dit vergelijken met een video maken.
  6. Tik op Stoppen Opname stoppen als je de opname wilt stopzetten.

Tip: Je kunt eventueel een telefoonhouder gebruiken voor meer stabiliteit als gebruik hiervan wettelijk is toegestaan in jouw regio.

Publiceer je afbeeldingen

Belangrijk:

• We raden je aan fotopaden te publiceren wanneer je een wifiverbinding hebt. Afbeeldingen kunnen groot zijn en aanzienlijke netwerkbandbreedte vereisen wanneer je ze publiceert.
  • De locatiegegevens van je afbeeldingen worden gebruikt om ze op de kaart te plaatsen. Dien alleen afbeeldingen in die je met andere mensen wilt delen.
  1. Open de Street View-app Street View op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Profiel om je afbeeldingen te vinden. Je fotopaden worden chronologisch (op verzameldatum) vermeld.
  3. Selecteer het gewenste fotopad en tik op Publiceren Publiceren.
    • Hoelang het duurt om te publiceren, hangt af van de grootte van het bestand en de bandbreedte van je netwerk. Het kan 1 tot 3 keer de lengte van de opname duren om deze te publiceren.
    • Tik op Profiel om de gepubliceerde afbeeldingen te bekijken. Je vindt je fotopaden onder Gepubliceerd. Het duurt even voordat een fotopad is verwerkt en beschikbaar is. Koppelingen tussen afzonderlijke foto's verschijnen binnen 24 uur nadat de afbeeldingen zijn gepubliceerd.

Tip: Je kunt je fotopad ook bekijken in de Google Maps Street View-laag als je hebt bijgedragen aan een gebied waar geen bestaande Street View-afbeeldingen beschikbaar zijn. Fotopaden worden weergegeven als blauwe stippellijnen in de Street View-laag op je mobiele apparaat.