Kom igång med den uppdaterade Google Maps-appen

Google Maps-appen har uppdaterats så att du kommer åt funktionerna snabbare.

Vi har tagit bort menyn Meny. Nu kan du komma åt funktioner som fanns under menyn Meny via flikarna längst ned på startskärmen och via kontocirkeln Kontocirkel i det övre högra hörnet.

När du öppnar Google Maps-appen hittar du fem flikar längst ned på startskärmen:

• Utforska Utforska: Välj vart du vill gå.
  • Pendling Pendling: Vad du kan förvänta dig längs din dagliga pendlingsrutt.
  • Sparat Spara plats: Skapa listor och kom ihåg platser.
  • Bidra Bidra: Dela upplevelser, lägg till information och recensioner och åtgärda problem.
  • Uppdateringar Uppdateringar: Få aviseringar om relevant information.

Viktigt! På utvalda orter ser du Kör Go i stället för Pendling Pendling i Google Maps-appen.

Funktioner som platsdelning, tidslinje och offlinekartor finns under kontocirkeln Kontocirkel i det övre högra hörnet.

Så här kommer du åt funktionerna i Google Maps

Utforska

Du kan hitta utförliga recensioner och beskrivningar av de populäraste butikerna, restaurangerna och inneställena i området. Sök efter populära platser, lokala evenemang, trendiga restauranger eller saker att göra i Google Maps.

Läs mer om hur du använder fliken Utforska under Söka efter närliggande platser och utforska området.

Kör

Du hittar alla dina vanligaste resor med ett tryck. Du får information om beräknad ankomst och rapporter om trafiken och olyckor längs vägen.

Läs om hur du använder fliken Kör.

Sparat

På fliken Sparade hittar du anpassat innehåll som

• nyligen sparade platser
  • dina listor
  • tidslinje
  • mina kartor
  • bokningar

Läs mer om hur du använder fliken Sparade.

Bidra

Nu kan du komma åt funktioner i Bidra Bidra som du tidigare hittade i menyn Meny följt av Din profil och Dina bidrag.

Längst ned trycker du på Bidra Bidra för att lägga till platser, skriva recensioner, ladda upp foton och föreslå ändringar. Du kan även skicka in rättelser för vägar och platser, hantera din Maps-profil och se hur många visningar dina bidrag har fått och vilken effekt de har haft.

Läs mer om hur du kan bidra till Google Maps.

Uppdateringar

Uppdateringar Uppdateringar kan du:

Profilbild

Vi har flyttat några nya funktioner till kontocirkeln Kontocirkel som tidigare fanns på olika ställen i gränssnittet.

Funktioner som inte har ändrats

Funktioner som har flyttats till kontocirkeln

• Din företagsprofil
  • TidslinjeVisa och hantera information i platshistoriken.
  • Platsdelning: Välj vem som kan se din plats och vems plats du kan se på Google Maps.
  • OfflinekartorHitta och hantera dina offlinekartor.
  • Inställningar: Hantera Wi-Fi, avståndsenheter, aviseringar och inställningar för pendling på Google Maps.
  • Hjälp och feedbackFå åtkomst till hjälp och skicka in feedback, som förfrågningar om korrigeringar av vägar och platser, från en och samma skärm.

Hantera dina integritetsinställningar

Tryck på kontocirkeln​​Kontocirkel för att komma åt och hantera dessa integritetsinställningar:

• TidslinjeVisa och hantera information i platshistoriken.
  • Platsdelning: Välj vem som kan se din plats och vems plats du kan se på Google Maps.
  • Din data i Maps: Hantera dina sekretessinställningar. Du kan visa och radera din platshistorik och ladda ned din Maps-data.